MLS: itt a vége – nyílt levéllel búcsúzott Andrea Pirlo

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.06. 16:00
null
Egy korszakos zseni döntött úgy, hogy szögre akasztja a stoplist (Fotó: AFP)
Nyílt levélben is bejelentette visszavonulását a kiváló olasz középpályás, Andrea Pirlo. A kétszeres Bajnokok Ligája-győztes és világbajnok labdarúgó korábban a La Gazzetta dello Sportnak már elmondta, hogy az idény végén abbahagyja a profi futballt, most pedig levélben köszönt el.

„Ahogy véget ér a küldetésem New Yorkban, szeretnék pár szót szólni. Köszönöm mindenkinek a kedvességet és a támogatást ebben a lenyűgöző városban. Köszönöm a szurkolóknak, az edzői stábnak, mindenkinek, aki a háttérben dolgozott, és a csapattársaimnak is. Nemcsak a New York-i kalandom ér véget, hanem a pályafutásom futballistaként – olvasható Andrea Pirlo nyílt levelében. – Köszönöm a gyermekeimnek és a családomnak, hogy végig kitartottak mellettem és szerettek. Köszönöm minden csapatnak, amelyikben játszhattam, minden csapattársamnak, akikkel egytől egyig megtiszteltetés volt együtt futballozni, mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy a karrierem ilyen fantasztikus legyen. Végül, de nem utolsó sorban a szurkolóknak, akik mindig támogattak. Örökre a szívembe zártalak titeket."

A 38 éves játékos a Bresciában kezdte karrierjét, majd megfordult az Interben, az AC Milanban és a Juventusban, mielőtt két évvel ezelőtt az MLS-ben szereplő New York Cityhez igazolt. A Milannal két bajnoki címet, egy kupagyőzelmet és két BL-elsőséget szerzett, valamint európai Szuperkupa-győztesnek és klubvilágbajnoknak is mondhatja magát. A Juventusszal négyszer ünnepelhetett bajnoki címet, egyszer pedig kupagyőzelmet.

Pirlo 2002 és 2015 között 116-szor húzta magára a olasz címeres mezt, 2006-ban világbajnok lett, 2012-ben pedig ezüstérmet nyert az Európa-bajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik