MLS: Gazdag gól és gólpassz, kiütötte Rooneyékat a Philadelphia

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.21. 08:04
null
Gazdag Dániel ismét betalált (Fotó: Getty Images)
Kiütéses győzelmet aratott a Philadelphia Union a D.C. United otthonában az észak-amerikai profi labdarúgóliga vasárnap hajnali fordulójában. A 6–0-s vendégsikerhez a magyar válogatott játékosa, Gazdag Dániel góllal és gólpasszal járult hozzá.

 

Jobban kezdte a meccset a D.C. United, még egy kapufáig is eljutottak a hazaiak, azonban a vezetést a Philadelphia Union szerezte meg Mikael Uhre találatával a 37. percben. Az első félidő hosszabbításában a videobíró-rendszer (VAR) segítségével büntetőhöz jutottak a vendégek, amihez Gazdag Dániel állt oda. A magyar támadó nem hibázott és értékesítette a tizenegyest.

A második félidő elején Gazdag egy gólpasszt is kiosztott, Julián Carranza remek tekerését készítette elő. Az argentin játékos nem állt meg egy gólnál, a 70. és a 74. percben is betalált, így mesterhármast szerzett. A 79. percben Cory Burke is beköszönt és megszerezte csapata hatodik gólját.

Zsinórban harmadik vereség is elszenvedte a D.C. United, amely immár öt meccse gólképtelen. Amióta a Manchester United legendája, Wayne Rooney vette át az alakulat irányítását, a washingtoniak hat mérkőzésen csak egyszer tudtak nyerni és az MLS Keleti főcsoportjának utolsó helyén tartózkodnak.

GAZDAG DÁNIEL GÓLJA


GAZDAG GÓLPASSZA

EGYESÜLT ÁLLAMOK
MLS, ALAPSZAKASZ

D.C. United–Philadelphia Union 0–6
Philadelphia Union:Gazdag Dániel 76 percet játszott, gólt szerzett és gólpasszt is adott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik