MLS: 11-esekkel győzte le Nikolicsékat a Real Madrid

SZABÓ GERGŐ (CHICAGO)SZABÓ GERGŐ (CHICAGO)
Vágólapra másolva!
2017.08.03. 06:47
null
Kaká az MLS-válogatott kezdőcsapatában kapott helyet (Fotó: Twitter)
A rendes játékidő 1–1-es döntetlenje után tizenegyesek döntöttek a Real Madrid javára az észak-amerikai élvonal (MLS) álomcsapata elleni, magyar idő szerint csütörtök hajnalban Chicagóban lejátszott gálamérkőzésen. A hazaiaknál Nikolics Nemanja csereként egy félidőt játszott.
A CHICAGÓNAK SZERENCSÉJE VAN NIKOLICCSAL
Tim Howard elégedett volt az álomcsapat teljesítményével. Helyszíni anyag a kapussal itt!

Óriási futballáz telepedett Chicagóra, az alapesetben leginkább a Bulls (NBA), a Bears (NFL) és a Blackhawks (NHL) iránt lelkesedő várost ellepték a focimezek, voltak szurkolók Real Madrid- és Chelsea-mezben is, de feltűnt a német válogatott szerelése, sőt volt Nikolics-mez is.

Már a nap során számos eseménnyel igyekeztek fokozni a hangulatot a helyiek, a szurkolók mindenféle ügyességi feladatban mérhették össze erejüket, többek között volt kapura lövés, és a cselezés fejlesztésére szolgáló szlalompálya is.

Festői látkép (Fotó: Szabó Gergő)
Festői látkép (Fotó: Szabó Gergő)


Óriási felhőszakadásban kezdődött meg a mérkőzés, amelyen a Real Madrid többet birtokolta a labdát, és a gól nélküli első félidőt követően az 59. percben vezetést is szerzett.

Dani Ceballos adott kiváló labdát Borja Mayoralnak, aki 15 méterről lőtt, egy keresztbe csúszó védő lábán meg is pattant a labda, amely így a kapu bal oldalába hullott (0–1).

A szünetben amúgy nagyjából sorcserét hajtott végre az amerikai csapat, amelynél a helyi Fire-t erősítő Nikolics Nemanja beállását óriási üdvrivalgás követte – hasonlóra még a Realnál beálló Gareth Bale és Marcelo esetében volt példa –, a magyar légiós pedig a 70. percben hatalmas helyzetbe került, de a labda végül centikkel elkerülte a kaput.

Úgy tűnt, nyernek a madridiak, ám a hazaiaka 87. percben egy furcsa góllal egyenlítettek: Dax McCarty fejese a jobb kapufán csattant, majd megpattant az ott ácsorgó Giovani dos Santoson, végül a berobbanó Dwyer egy méterről a kapuba fejelt (1–1).

Jöhettek a tizenegyesek: amíg a madridiaktól Benzema, Bale, Kovacic és Marcelo betalált, addig a másik oldalon Dwyer büntetőjét a csereként pályára lépő Luca Zidane kivédte, Giovani dos Santos pedig a lécet találta el.

MLS ALL-STAR-GÁLA
MLS All-Stars–Real Madrid 1–1 – tizenegyesekkel: 2:4
Chicago, Soldier Field, 61 428 néző
MLS All Stars: Howard (Frei, a szünetben) – Garza (Beasley, 7.), Van Damme (Grana, a szünetben), Kappelhof, Zusi (Parkhurst, a szünetben), Schweinsteiger (McCarty, a szünetben), Bradley (Valeri, a szünetben), Kaká (Almirón, a szünetben), Altidore (Piatti, 31.; Giovani dos Santos, 61.), Giovinco (Nikolics, a szünetben), Villa (Dwyer, a szünetben)
Real Madrid: Keylor Navas (Yánez, a szünetben; Luca Zidane, 72.) – Ramos (Vallejo, a szünetben), Nacho (Tejero, 72.), Kroos (Ceballos, a szünetben), Theo (Marcelo, 61.), Lucas Vázquez (Óscar, 72.), Marcos Llorente (Casemiro, 61.), Asensio (Bale, 61.), Borja Mayoral (Benzema, 61.), Isco (Kovacic, 61.), Achraf (Carvajal, 61.).
gólszerzők: Dwyer (87.), ill. Borja Mayoral (59.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik