Marseille: egy igazolás kicsapta a biztosítékot Villas-Boasnál

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.02.02. 14:33
null
André Villas-Boas egy korábbi sajtótájékoztatón (Fotó: AFP, 2020)
Továbbra sincs nyugalom az Olympique Marseille háza táján: néhány nappal az edzőközpontot ért szurkolói támadás után felajánlotta lemondását André Villas-Boas, a labdarúgócsapat vezetőedzője.

 

A Celtictől hétfőn kölcsönvett korábbi francia utánpótlás-válogatott középpályás, a 24 éves Olivier Ntcham szerződtetése jelentette az utolsó cseppet a portugál tréner poharában.

„Olyan döntés született, amelynek nem voltam részese, a reggeli lapokból tudtam meg, hogy leigazoltuk. Erre a játékosra én korábban nemet mondtam. Nem volt a listánkon. Nem akartam őt” – fakadt ki André Villas-Boas a Lens elleni bajnoki alkalmából tartott keddi sajtótájékoztatón.

„Nem értek egyet a klub politikájával, ezért felajánlottam a lemondásomat. Nem tartok igényt semmire, a szerződésem értelmében járó pénz sem kell” – mondta Villas-Boas, nem zárva ki ugyanakkor azt, hogy a Lens elleni szerdai meccsen mégis ő ül majd a kispadon.

A klub türelmet kért a trénertől, így az sem elképzelhetetlen, hogy rendezik az ügyet – Villas-Boas mindenesetre érzi, hogy lenne még tennivalója:

„A rossz eredményekért én vagyok a felelős. Ki is vagyok rendesen. Rémálmaimban sem sejlett fel, hogy ilyen helyzetbe kerülünk. Négy vereség zsinórban, ilyesmivel még nem kellett megkínlódnom pályafutásom során. Imádom a klubot, imádom Franciaországot, minden vágyam az, hogy kikecmeregjünk ebből a válságból.”

A sorozatban elveszített négy tétmérkőzés közül három bajnoki volt, így az idényt jól kezdő OM visszacsúszott a tabella kilencedik helyére – igaz, az előtte helyezkedő csapatok többségénél kettővel kevesebb mérkőzést játszott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik