Ligue 1: kirúgták, mert titokban akart játékost eladni a Realnak

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2020.02.08. 18:06
A Rennes remek formában van, és jelenleg a negyedik helyen áll a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) tabelláján. Épp ezért óriási meglepetés volt, mikor nemrég közölték, megválnak a klub elnökétől, Olivier Létang-tól. Most kiderült, egy átigazolás miatti egyezkedés miatt kellett mennie a Rennes első emberének.

A L'Équipe beszámolója szerint Létang úgy gondolta, a csapat úgysem lesz képes megtartani a nyári átigazolási időszakban az egyik legnagyobb tehetségét, Eduardo Camavingát, ezért elkezdett tárgyalni a francia U-válogatott középpályás átigazolásáról.Eduardo Camavingát, ezért elkezdett tárgyalni a francia U-válogatott középpályás átigazolásáról.

A vevő a Real Madrid lett volna, amely nem sajnálta volna a pénzt a fiatal franciára, és hajlandóak lettek volna már most, télen fizetni Camavingáért, aki a nyárig maradhatott volna kölcsönben a Rennes-nél.

Camavinga kis híján a Real Madrid játékosa lett (Fotó: AFP)
Camavinga kis híján a Real Madrid játékosa lett (Fotó: AFP)

A beszámolók szerint a csapat elnöke és a Real Madrid képviselői szinte mindenben megegyeztek, egyetlen probléma vetődött csak fel, mielőtt aláírták volna a papírokat: az átigazolásról a vezetőségben Létang-n kívül senki nem tudott.

És mivel a Rennes vezetői úgy gondolják, még legalább két-három idényen keresztül képesek lehetnek megtartani Camavingát, azonnal megszakították a tárgyalásokat, az elnöknek pedig felbontották a szerződését.

Ettől függetlenül a vezetőség jóslata bátornak tűnik, a 17 éves Camavingát ugyanis már most a francia futball egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon, és a pletykák szerint sorban állnak a kérők a Rennes ajtaja előtt.

A középpályással fiatal kora ellenére alapemberként számolnak a franciák, és az idényben már 31 tétmeccsen lépett pályára. Camavinga értékét a transfermarkt.de jelenleg 35 millió euróra becsüli.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik