BOROS MIKLÓS 2020.11.21 12:10 Frissítve: 2020.11.21 14:25

Liga 2: tíz emberrel szerzett pontot a Csíkszereda

Közel egy félidőnyi emberhátrányban szerzett pontot szombat délelőtt Mioveni-ben az FK Csíkszereda (1–1), így a román másodosztály székelyföldi csapata öt meccsesre növelte veretlenségi sorozatát.  

 

A Csíkszereda tíz emberrel szerzett pontot Mioveni-ben (Fotó: fkcsikszereda.ro)

 

A mérkőzés elején a csíki támadók rendre lefutották a Liga 2 legjobb védelmét – a Mioveni csupán négy gólt kapott az első 11 mérkőzésén –, és már első lehetőségüket ki is használták: Bogdan Rotar a tizenegyespontról lőtte a bal alsó sarokba a Schiebtől kapott labdát.

Három perc múlva ismét Rotar maradt egyedül a hazai kapussal, de Popescu lábbal hárított, majd az egyedül kapura törő Bauzát és Schiebet is blokkolni tudták a Mioveni védői.  

A hazai csapat csak fél óra után tudott huzamosabb időt tölteni a csíki térfélen, viszont szintén gólra váltotta első igazi lehetőségét: a középen kilépő Rusut gázolta el Gyenge Szilárd, az FK kapusa, s a csatár a büntetőből a jobb alsó sarokba lőtt. Ez volt a Mioveni hetedik, tizenegyesből elért találata ebben a szezonban – mindössze két akciógól mellett.

A félidő legvégén Davide Massaro kapáslövését lábbal védte Gyenge, a kipattanót Rusu tette kapura, de gólvonalon álló Apró menteni tudott.

A szünet után szinte azonal tíz emberre fogyatkozott az FK, Rotar műesésért kapta meg második sárga lapját, a csíki védelem azonban olyan jól tette a dolgát, hogy a mezőnyfölény ellenére alig volt helyzete a Mioveni-nek, Gyenge kapujára mindössze három lövés ment a félidő közepén, azok sem okoztak gondot a 19 éves kapusnak.

Az utolsó negyedórában még a győzelemre is volt esélye a székelyföldi együttesnek, de Csűrös kapáslövése elment a jobb kapufa mellett, Bauza szabadrúgását pedig védeni tudta Popescu.

A döntetlen nyomán a 16 pontos FK Csíkszereda a 21 csapatos másodosztály 13. helyén áll. 

LIGA 2
13. FORDULÓ
CS Mioveni–FK Csíkszereda 1–1
(Rusu 36. – 11-esből, ill. Rotar 7.)

2020.11.28 15:41:23

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Két góllal nyert Nagyszombatban a listavezető, végig sokkal veszélyesebben futballozó DAC.

2020.11.27 17:44:48

Minden más foci H. D.

Van, aki majdnem megbukott miatta, van, akinek a testi épségét mentette meg • „A foci egyetlen egyéni világbajnoka.”

2020.11.26 14:26:19

Minden más foci PÓR KÁROLY

Szoboszlai menedzsere is megszólalt: „2020-at írunk, eddig még nem emeltek szót, amiért a gyerekek az ő nevükkel, arcképükkel játszanak.”

2020.11.26 20:21:04

Minden más foci SMAHULYA ÁDÁM

Személyes élményei mellett azt is elmondta, miért imádták annyian a szerdán elhunyt klasszist.