BOROS MIKLÓS
2022.08.12 21:43 Frissítve: 2022.08.13 14:53

Liga 2: két meccs után még nincs pontja a Csíkszeredának

Második mérkőzését is elvesztette a román másodosztály új szezonjában az FK Csíkszereda, a székelyföldi labdarúgócsapat péntek délután egy hajrában kapott góllal kapott ki hazai pályán a Concordia Chiajnától.

Fotó: Pál Zoltán / FK Csíkszereda

 

Francisc Dican, az FK edzője öt helyen is megváltoztatta a múlt héten Désen alulmaradó kezdőjét, ám az első félidőben így is a vendégek futballoztak veszélyesebben. A statikus mezőnyharcot sokáig csak egy-egy középre tartó átlövés színezte, az első félóra egyetlen helyzete a csíki védőről, Apró Claudiuról centikkel saját kapuja mellé pattanó labda volt. A Concordia elsősorban Csürös Attila labdavesztéseit kihasználva rohant át a csíki védelmen, de Adrian Voicu közeli lövését lábbal védte Gyenge Szilárd, Mediop Ndiaye pedig fölé lőtt. A hazaiak viszont fejesekkel próbálkoztak a szünet előtti percekben, ám Marvin Schieb kísérletét nagy bravúrral védte Martin Chudy, Omar El-Sawy pedig a kapu fölé küldte a labdát.

Szünet után sem sokat élénkült az iram, az újabb helyzetekre húsz percnél is többet kellett várni. Voicu másodszor is egyedül törhetett a csíki kapura, de ismét a kifutó Gyengébe lőtte a labdát, válaszul Jelena Richárd fejelt közelről, azonban Chudy ezt is látványosan védte. A végén pedig a Chiajna egy hosszú támadás végén megtalálta a győztes gólt: Paul Paturca tizenhatoson kívüli, lapos lövése után a bal kapufa még megmentette a hazaiakat, de a kipattanót megszerző Ndiaye passzából a frissen becserélt Azdren Llullaku a 11-es pontról a bal felsőbe lőtt. A csíki szurkolók előtt pedig lassan felrémlik a tavalyi szezonkezdés, amikor az első öt fordulóban egyetlen pontot sem szerzett az FK. 

ROMÁN LIGA 2
2. FORDULÓ
FK Csíkszereda–Concordia Chiajna 0–1
(Llullaku 84.)

2022.10.02 22:05:38

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Utóbbit tanárunk a bikinihez hasonlította, mely szerinte sok fontos részletet megmutathat, de lehet: a lényeget eltakarja...

2022.10.02 23:04:37

Minden más foci nemzetisport.hu

2022.10.02 10:47:47

Minden más foci nemzetisport.hu

A sepsiszentgyörgyiektől szenvedte el első vereségét az idényben az újonc, Varga Roland debütált.

2022.10.01 14:40:08

Minden más foci nemzetisport.hu

Fontos három pontot szerzett a Dunaszerdahely, amely tíz hónap után nyert újra bajnokit idegenben.

2022.10.01 14:23:43

Minden más foci nemzetisport.hu

Nem tudta most meglepni a zágrábi csapat az eszékieket, akik meg sem álltak négy gólig a Lokomotiva ellen.