Hideg zuhany: a Sepsi kikapott odahaza a Miovenitől

Vágólapra másolva!
2021.08.02. 17:30
null
Fotó: Tókos Csaba
A román Liga 1 3. fordulójában a Sepsi OSK nagy meglepetésre 2–1-re kikapott odahaza a pocsékul rajtoló Miovenitől.



ROMÁN LIGA 1
3. FORDULÓ
Sepsi OSK–Mioveni 1–2 (0–1)

Sepsiszentgyörgy,
Városi Stadion, 1100 néző. V: Flueran
Sepsi OSK:
Niczuly – Tamás N. (A. Dumitrescu, 57.), Tincu, Mitrea, Ispas (Rep, a szünetben) – Vasvari – Askovszki (Bojics, 56.), Eder, Achahbar (R. Dimitrov, 56.), Stefanescu (Damascan, 72.) – Csuncsukov. Vezetőedző: Leo Grozavu
Mioveni: Ducan – Garutti, Iacob, Scarlatache – Oancea, Panait (Sz. Veres, 71.), Dumitriu (D. Toma, 82.), Serbanica (Balaur, 83.) – Blanaru, Buziuc (Radescu, 64.), Rusu (Cristea, 71.). Vezetőedző: Alexandru Pelici
Gólszerző: Csuncsukov (90+1.), ill. Dumitriu (38.), Rusu (47.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A román élvonalba kilenc év után visszajutó Mioveni sem gólt, sem pontot nem szerzett az első két fordulóban, a harmadikban viszont Sepsiszentgyörgyön le tudta győzni az előző szezonban negyedik Sepsi OSK-t.

A vendégcsapat sokáig kizárólag a védekezéssel törődött, a Sepsi pedig ment előre, és a bokákat is sűrűn rugdosó vendégek révén rengeteg szabadrúgáshoz jutott, amelyekből rendre gólhelyzet lett. Anass Achahbar azonban az első tíz percben kétszer is mellé lőtt, pedig másodszor alig három méterre volt az üres kaputól, Cvetelin Csuncsukov léc alá tartó kapáslövését pedig Razvan Ducan bravúrral védte.

A vendégkapus az egyedül kilépő Sztefan Askovszkit is megállította, miközben a sikeres védekezés nyomán felbátorodó vendégek is elkezdtek kontrákat vezetni. Egy ilyenből jött Lucian Dumitriu gólja is, amelyet egy Sepsi-szöglet előzött meg, de kellettek hozzá a kezdőkörben lyukat rúgó, majd a támadó üldözése közben elcsúszó hazai balhátvéd, Rares Ispas kapitális hibái is.

A Mioveni a második félidőt is kontragóllal kezdte, Bogdan Rusu balról, laposan meglőtt labdája Niczuly Roland keze alatt ment be a hosszú sarokba. Leo Grozavu szentgyörgyi edző válasza egy hármas csere volt, de a Sepsi mezőnyfölénye még meddőbb volt, mint az első félidőben, Ducannak csak egy Csuncsukov-fejest kellett védenie. Gabriel Vasvari szabadrúgása ugyan csak centikkel ment fölé, de Rajko Rep, Petar Bojics és Vitalie Damascan fejesei már jócskán elkerülték a kaput.

A Bogdan Mitrea indítása után éles szögből betaláló Cvetelin Csuncsukov szerencsés, védőről bepattogó találata pedig már túl későn jött, így a Sepsi elszenvedte idénybeli első vereségét. 1–2

PERCRŐL PERCRE

90+5. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+4. perc Rep beadása a kapusé, Mitrea meg lökött is.

90+1. PERC CVETELIN CSUNCSUKOV betalál, Mitrea ballábas indítását az ötös bal sarka elől a kapu közepébe tereli ballal. Iacob beleért még... 1–2!

Négy perc a ráadás.

90. perc MELLÉ, Rep bal oldali szögletét Damascan kissé jobbról, négy méterről a bal alsó mellé fejeli. Semmi sem jön össze ma a Sepsinek a védelmi hibákon kívül...

85. perc Scarlatache menti Dimitrov beadását, szöglet, ismét rossz.

Daniel Toma az FCSB kölcsönjátékosa, román U19-es válogatott. Nem áll be a vendégek jónevű olasz éke, Davide Massaro. Nem rokonja a "majdnem pécsi" Daniele Massarónak. Aki már 60 éves, hogy repül ez az átkozott idő...

82. perc Dumitriu le, Daniel Toma be. Serbanica hordágyon távozik, Ionut Balaut váltja expressz ajánlva.

80. perc ZICCER, egy szép bal oldali Rep-beadást az ötös jobb sarkáról a léc fölé fejel Bojics.

78. perc Éppen Iacob miatt, aki most majdnem öngólt vét egy beadás után, a sokadik hazai korner is rossz, most Dimitrov adta be, Rep bal oldali ívelését fejelte a vendégek csapatkapitánya előtte nem sokkal a bal alsó mellé.

Tisztára azt hittük, nincs ma sárga lap a sporinál.

76. perc Lucian Dumitriu kap sárga lapot, hátulról megrúgta Edert.

Jött-ment: a középső védő Daniel Celea tavaly jött a Miovenitől a Sepsihez, ma már a Chindia profija.

72. perc Vitalie Damascan meg Stefanescuval pacsizhat.

Cristea 37 éves, kilencszeres román válogatott, játszott a Salernitanában és a Karlsruhében is.

71. perc A román U-válogatott Szilárd Veres be, Panait le, Andrei Cristea meg Rusut váltja.

71. perc Ivószünet.

A hazaiak két bolgár légiósa majdnem összehozott egy gólt.

69. perc HELYZET, Dimitrov jobb oldali beadását erősen balról, négyről kapura fejeli Csuncsukov, de véd a kapus. Dimitrov következő beadása után azonnal kezezést jelez, kontra, veszélyes, de balról Tincuhoz passzol ballal Radescu.

68. perc Mitrea meg ügyesen szerel most, a balon megelőzi a sprintelő Rusut, és ballal ügyesen hazaad.

Az előbbi Dél-Amerikához: Eder spanyol, Garutti brazil...

66. perc Radescu hatalmasat rúg középen Vasvariba.

Jött-ment: Daniel Ede 2017-ben a Sepsitől a mai ellenfélhez igazolt. Nem testvére Cornelnek, 2020 októbere óta nincs klubja.

64. perc Laurentiu Radescu be, Buziuc le a vendégeknél, csatár helyett szélső.

62. perc Rep szép passzát Stefanescu ballal, középről, tízről a léc fölé pazarolja! Kontra, hátul söpröget azonban ügyesen Niczuly.

60. perc Rep első beadását kifejelik a védők, a másodikat kiöklözi a kapus.

56. perc Tamás, Askovszki, Achahbar le, Radoszlav Dimitrov, Andres Dumitrescu, Petar Bojics be a hazaiaknál.

53. perc Az ápolás után majdnem itt a büntetés, de jobbal nem sokkal a jobb felső mellé nyesi a szabadrúgást Vasvari!

51. perc Garutti hatalmasat rúg Ederbe, tiszta Dél-Amerika!

E párharc eddigi legjobb góllövői:
Rus Adrián, Bryan Nouvier, Prosser Dániel, Marko Simonovski és Florin Stefan 1–1

47. PERC GÓLLAL, egy kapuskirúgást elfejel Mitrea elől Buziuc, Tincu mellől kissé balról, 14 méterről ballal a bal alsóba lő BOGDAN RUSU. Niczuly késve vetődött: 0–2!

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Rajko Rep be, Ispas helyén, védő helyett szélső.

Fotó: Tókos Csaba
Fotó: Tókos Csaba

45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Két perc a ráadás.

45. perc Tamás elkésett mentésként nagyot rúg a nála sokkal nagyobb Garuttiba, ápolás.

42. perc Meddő hazai mezőnyfölény, sok rossz passzal, majd Ispasba lő jobbal 15-ről Buziuc.

Az őt üldöző Ispas külön pechként futás közben elesett a gólszerzőt üldözve.

38. PERC VEZET A MIOVENI, A SEPSI HATHATÓS KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL. Gyenge hazai beadás után Garutti mentése után Oancea vágja előre a labdát, amelyet nem tisztáz a felező környékén Ispas, Rusu passza után LUCIAN DUMITRU köszöni szépen, begyalogol a 16-osra, és kissé jobbal, 12 méterről félmagasan a kapu közepébe. 0–1!

35. perc Tamas emel középről, jobbal csodásan az ötös elé, Stefanescu jobbal a jobb sarok mellé lő... de megússza, mert les.

34. perc Iacob játszik a tűzzel, most Csuncsukovot röpteti meg a jobb szélen. Nem láttuk, hogy kapott volna sárga lapot.

31. perc Újabb idószünet.

27. perc Vendéghelyzet, Garutti remek emelését Rusu jobbra fejeli Blanaru elé, aki jobbal lő is az ötös jobb sarkának előteréből, 12-ről, de nagyot véd a bal alsó előtt a vetődő Niczuly.

69 százalékban a hazaiaké a labda. 3 kapura lövés itt, 0 ott.

25. perc Eder ballábas, 25 méteres bombája Iacob hátán csattan, a kapus a nevető harmadik.

23. perc Helyzet, de Askovszki szép jobb oldali beadását hét méterről, középről a léc fölé fejeli Stefanescu. De előtte lökött, szabadrúgás kifelé.

21. perc Iacob akasztja a 16-os előtt Csuncsukovot, szabadrúgás. Stefanescu ballábas beadása most rossz.

20. perc Újabb hazai helyzet, Vasvari remek keresztpasszát Askovszki az ötös jobb sarka elől a remekül kimozduló kapusba pazarolja.

Ez lesz a Sepsi OSK és a Mioveni első találkozója az élvonalbeli bajnokságban, korábban csak a másodosztályú pontvadászatban, valamint a Román Kupában lépett egymás ellen pályára a két csapat. Legutóbb 2018 októberében néztek farkasszemet, akkor a Román Kupa nyolcaddöntőjében a Sepsi OSK 5–0-ás kiütéses győzelmet aratott – írja a hazaiak honlapja.

12. perc Vasvari, majd Achahbar kap egy-egy nagyot a felezőnél. Ivószünet.

11. perc Stefanescu beadását menti szépen középen Scarlatache, szögletre, a beadást közére fejeli ki a vele ütköző Rusu, Csuncsukov jobbal 14-ről, középről kapura lő, de hatalmasat véd robinzonáddal Ducan kapus.

Achahbar a Feyenoord neveltje, játszott a Bielefeldben is, a Zwolle 300 ezer eurót fizetett érte anno.

8. perc ILYEN NINCS, ILYEN NINCS. Achahbarhoz eljut Stefanescu ballábas szabadrúgása, amelyet az ötösön fejjel megcsúsztat Csuncsukov, de a támadó négy méterre az üres kaputól képtelen a kapuba lőni, majd úgy veszi le a labdát, hogy az a bal kapufa mellett elmegy. Ha nem látjuk, nem hisszük el.

7. perc Iacob rúg oda nagyot Stefanescunak a balon.

Remek idő, süt a nap, 28 Celsius-fok.

2. perc Hazai helyzettel, Achahbar 17-ről jobbal nem sokkal lő a léc fölé.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Piros-fehér mezben és piros nadrágban a Sepsi, tiszta sárgában a Mioveni.

Leo Grozavu, a Sepsi OSK vezetőedzője a meccs előtt: „Remélem, sikerül megtalálni a legfrissebb és legjobb formában játszó labdarúgókat, akik képesek a legtöbbet kihozni magukból ahhoz, hogy behúzzuk a három pontot. Biztos vagyok benne, hogy a Mioveni felkészülten érkezik Sepsiszentgyörgyre, talán megpróbálják kihasználni az esetleges fáradtságunkat. Biztos vagyok benne, hogy a fiúk is tisztában vannak a mérkőzés fontosságával”.

A sepsiszentgyörgyi Háromszék napilap pénteki száma a történelmi mérkőzés fergeteges hangulatát emeli ki, hiszen az 1954-ben épült Szemerja-negyedbeli stadionban először játszottak európai kupamérkőzést. A Székelyhon tudósítása szerint a párharc mindkét mérkőzésén becsülettel helyt álló Sepsinek a kiesés ellenére sincs oka a szégyenkezésre, míg a Főtér portál szerint az idegenben lőtt gólok szabályát eltörlő UEFA adott egy plusz esélyt a Sepsinek, de az nem tudott élni vele a nemzetközi téren tapasztaltabb Spartak ellen.

„A Sepsi számomra kellemes meglepetés, a többi együttesnek is így kellett volna játszani. A végén, a szétlövésben, a tapasztalat volt a döntő” – mondta a Dinamo és a Sporting egykori játékosa.

A Digi Sport televízió honlapja szerint a Sepsi tisztességesen helyt állt első európai kupapárharcában, különösen a rendes játékidő vége felé állt közel a győzelemhez és a továbbjutáshoz. A sporttelevízió szakkommentátora, Marius Niculae korábbi válogatott csatár a szentgyörgyi csapatot hozta fel pozitív példának a többi romániai csapat számára.

A Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap „A Sepsi is 11-esekkel esett ki” címmel ír a szentgyörgyi mérkőzésről, amelyet drámai összecsapásnak nevez. A cikk kiemeli, hogy a román csapatok korábban rendre jobban jöttek ki tizenegyespárbajokból az európai kupákban (17-ből tízet megnyertek), most viszont először buktak el egy nap kettőt is.

A román sajtó határtalan történelmi szégyenről és katasztrófáról ír a csütörtöki Európa-konferencialiga forduló után, miután mindhárom csapat, köztük a Sepsi OSK is már a második fordulóban, első párharcát elveszítve búcsúzott. A legtöbbet a kazah Sahtyor Karagandi ellen szétlövésben búcsúzó FCSB kudarcával foglalkoznak, a Spartak Trnava ellen, szintén 11-esekkel kieső Sepsi viszont csak rövidebb, tényszerű tudósítások jutottak.

Az Európa-konferencialiga második selejtezőkörében a Sepsi OSK és a szlovák Spartak Trnava 1–1-et játszott Sepsiszentgyörgyön az első mérkőzés 0–0-ja után, így a tizenegyesek döntöttek – a vendégek javára.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SEPSI–MIOVENI LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik