Négy gólt lőve nyert a nagyon tartalékos Sepsi!

Vágólapra másolva!
2021.01.23. 11:30
null
(Fotó: Tókos Csaba/Sepsi OSK)
A nagyon tartalékos Sepsi nagy meglepetésre 4–1-re nyert odahaza az Astra ellen a román Liga 1 18. fordulójában.


ROMÁN LIGA 1
Sepsi OSK–Astra 4–1 (3–0)
Sepsiszentgyörgy,
Városi Stadion, zárt kapuk mögött. V: Coltescu
Sepsi OSK:
Niczuly – Dimitrov, Tincu, Mitrea (A. Dumitrescu, 80.), Csiszér – B. Fofana, Vasvari, Kovács L. (Markovic, 66.), Eder (Purece, 80.) – Tamás N., Safranko (Bajrovic, 72.). Vezetőedző: a koronavírusos Leo Grozavu helyett Ilyés Róbert
Astra: M. Popa – Hugo Sousa, Gaman, Graovac, David Bruno – Crepulja (Boé-Kane, 81.) – Stahl (Merloi, 62.), Canadjija (Wüttrich, a szünetben), Radut (Balaure, 62.), V. Gheorghe (Budescu, a szünetben) – Montini. Vezetőedző: Eugen Neagoe
Gólszerző: Kovács L. (11.), Vasvari (41. – 11-esből), Eder (45.), Bajrovic (75.), ill. Tincu (86. – öngól)

Tizenegy beteg, sérült, vagy eltiltott játékosa (Rasíd Buhenna, Panajotisz Delijannidisz, Florin Stefan, Fülöp István és Lóránd, Anas Achahbar, Claudiu Petrila, Ctalain Golofca, Marius Stefanescu, Bryan Nouvier, Peter Gál-Andrezly), valamint a koronavírusos Leo Grozavu edző nélkül aratott nagyon sima győzelmet szombat délben az Astra Giurgiu felett a Sepsi OSK a román élvonalban. Nézők ugyan ezúttal sem lehettek a lelátókon, helyettük több száz hóember viselte a szentgyörgyi klub jelképeit és mutatta ki a futballistáknak a szurkolók rajongását.

Meglepő módon, a vendégeknél is a padon kezdett a csapat vezére, Constantin Budescu (6 gól, 8 gólpassz), de az első helyzet így is az övék volt: David Bruno az ötös bal sarkáról Niczuly Roland kapusba lőtte a labdát. Onnan kezdve viszont a Sepsi szokásos agresszív letámadása és a középhátvéd Bogdan Mitrea hosszú indításaira és a center Pavol Safranko lefejelt labdáira épülő szentgyörgyi támadójáték uralta a találkozót.

(Fotó: Tókos Csaba/Sepsi OSK)
(Fotó: Tókos Csaba/Sepsi OSK)


Radoszlav Dimitrov jobb oldali beadása után Kovács Lóránt futtából fejelt a bal sarokba, és gyorsan megszerzett előny birtokában már higgadtan futballozott a székelyföldi csapat. Az első félidő közepén ugyan az Astrának is akadt néhány veszélyesebb pontrúgása, de a védelme nem bírt Eder Gonzálezzel: az ezúttal balszélsőt játszó spanyol középpályás öt perc leforgása alatt kiharcolt egy büntetőt, majd becsúszva a léc alá vágta Tamás Nándor beadását, aki már Csíkszeredában is csapattársa volt.

Az Astránál hiába jött be szünetben Budescu, csapata már szemmel láthatóan nem hitt a fordításban. Mindkét oldalon csak az utolsó negyedórában akadtak újra helyzetek, előbb a Sepsi cserecsatára, Admir Bajrovic lőtt 19 méterről a jobb alsó sarokba, majd a legvégén szerencsés góllal szépített az Astra: George Merloi beadása után Razvan Tincuról jutott saját kapujába a labda.

Az élmezőny: 1. FCSB 41 pont, 2. CFR 37, 3. Craiova 34, 4. Sepsi 31.

PERCRŐL PERCRE

(Fotó: Tókos Csaba/Sepsi OSK)
(Fotó: Tókos Csaba/Sepsi OSK)

90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+3. perc Wüttrich pár remek csel után nem mer lőni 13-ról, ballal, a beadását kifejeli Tincu.

90. perc Wüttrich nagyot rúg Vasvariba, három perc a ráadás.

Tincunak az előző idényben 2 öngólja volt, köztük egy szintén az Astra ellen.

89. perc Sousa jobbról, háromról, éles szögből kapura fejeli Budescu bal oldali szögletét, de véd a kapus. Még összejön ismét a négy kettő...

86. PERC ITT A SZÉPÍTÉS! Merloi remekül ad be jobbról, az ötösről RAZVAN TINCU bal combjáról a jobb alsóba perdül a labda. A védő a másik astrás csereember, Balaure elől akart menteni, Niczuly hiába kapaszkodott a labdáért aztán. 4–1.

82. perc Hűha, Gaman beleszáll Niczulyba, aki nagyon szenved. Komoly sérülés? A kapus elütött egy jobb oldali beadást, Valerica Gaman meg megrúgta őt.

81. perc A vendégekhez beáll Yan Boé-Kane, Canadija helyére. Szűrő helyett védekező középpályás.

80. perc Kettős csere a hazaiaknál. Eder és Mitrea le, Andres Dumitrescu és Florin Purece be. Posztra.

A Sepsi tavaly is rúgott egy négyes az Astrának, de akkor a Román Kupában lett 4–2.

(Fotó: Tókos Csaba/Sepsi OSK)
(Fotó: Tókos Csaba/Sepsi OSK)


75. PERC NAGYON ELDŐLT, ADMIR BAJROVIC jobbal, 24-ről, középről a jobb alsóba lő, Popa vetődik, de nem áll a helyzet magaslatán: 4–0!

72. perc Admir Bajrovic a pályán Safranko helyett.

Markovic első meccse a Liga 1-ben, akárcsak Tamás Nándornak.

Markovic 19 éves, az Oberhausentől érkezett, korábbi szerb U-válogatott kerettag, pályára nem lépett.

71. perc Budescu keresztpasszát hármas is elvétik, ketten egymásra várnak, nem nyerhet ma az Astra.

70. perc Jobbal 14-ről, kissé jobbról egy védőbe lő Tamás.

69. perc Safranko begörcsöl, ápolás a pályán. Ilyen hidegben nincs megjátszás, aki a füvön marad, annak biztosan nagy fájdalmai vannak.

66. perc Hazai csere, Kovács le, Aleksa Markovic be. Osztrák szűrő a pályán.

64. perc Kontra, Tamás passzát Eder okosan a bal alsóba pörgeti, de les.

63. perc Budescu jobb oldali szabadrúgása Csiszér fején csattan, korner. A magyar játékos elterül, ce folytatja aztán. Nagy variálás után Budescu csoda rossz szöglettel áll elő.

62. perc Két csere, Radut és Stahl le a vendégeknél, Cristian Merloi és és Silviu Balaure be.

57. perc Montini odakönyököl Vasvari orrára, sárga lap nincs.

56. perc Mitrea lő ballal a léc fölé egy jobbról járó, 22 méteres szabadrúgást.

51. perc Wüttrich távolija kapuscsemege.

47. perc Eder balról középre tör, jobbal 19-ről kapura lő, blokkol Sousa, majd Montini jobb oldali beadása Niczulyé.

46. PERC FOLYTATJUK!

A Gazeta Sporturilor szerint a csk. Budescu azért nem kezdett ma, mert a FCSB-vel tárgyal, ahol már játszott a 2017-2018-as szezonban

46. perc Canadjija és V. Gheorghe helyett Sebastien Wüttrich és Christian Budescu.

E párharc legjobb góllövői
Goran Karanovic 3
Ibrahima Tandia 2
Valentin Gheorghe 2

A nemrégiben a Csíkszeredától megvett spanyol Eder második meccse ez a Sepsiben, és az első gólja.

Vasvarinak ez a 30. büntetőből lőtt gólja a Liga 1-ben, összesen 43 találata van.

45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. PERC ITT A HARMADIK, ELDŐLT MÁRIS? EDER GONZÁLEZ! A kapuskirúgást Safranko a jobbon felfutó Tamás elé fejeli, a jobblábas beadást a Sousát megelőző Eder ballal, bevetődve a léc alá vágja, az ötösről. 3–0!

43. perc Kovács Lóránt kap sárga lapot, megrúgta az őt becsúszva felvágó Graovacot. Ápolás.

41. PERC BENT VAN, GABRIEL VASVARIBÓL kitör a benne élő Gianluca Vialli, jobbal csoda nyugodtan a jobb alsóba gurít, Popa balra el. 2–0!

39. perc BÜNTETŐ! Safranko indítása rossz, de lyukat rúg a 16-oson Sousa, Popa meg kivetődve ellöki a kapura törő hazai játékost, Edert.

34. perc Stahl bedob három szép cselt, de ballal nagyon a kapu fölé lő 18-ról, kissé jobbról.

Kovács a Sepsi 15. játékosa, aki gólt szerez ebben az idényben.

32. perc Radut fejel a kapu elé egy szöglet után, Vasvari löki, de les.

30. perc Vasvari ellöki a kapu felé cselező Stahlt, a sértett szabadrúgását kiöklözi az ötös jobb sarka és Bruno elől a hazai kapus.

Montini volt U20-as olasz válogatott, az AS Roma neveltje.

27. perc Dimitrov ment fejjel az ötös bal sarka és Bruno elől, Stahl jobb oldali beadását követően, majd Bruno ballal középre ad, Csiszér mellől Montini 11-ről a jobb felső sarok mellé fejel, szép mozdulattal.

„A rajtnál beragadt korábbi bajnokcsapat teljesítménye feljavult Neagoe érkezésével. A bajnokságban három győzelem és négy döntetlen mellett csak egyszer kapott ki vele az Astra, amely időközben a Románia Kupa nyolcaddöntőjébe is bejutott. Budescuék jelenleg a 12. helyet foglalják el a tabellán, sűrű a mezőny, így akár a playoff elérésében is reménykedhetnek még.

„Az oltyán mester irányításával a piros-fehéreknek újoncként sikerült kiharcolniuk a bennmaradást az élvonalban, majd a következő idényben – bravúrosan – a felsőházi rájátszást is elcsípték. Neagoe távozása után a Dinamóhoz írt alá, de miután tavaly nyáron az U Craiova elleni meccsen szívrohamot kapott a kispadon, rövid ideig felhagyott az edzősködéssel. A legutóbbi szezonban három hónapon keresztül Nagyszeben együttesét készítette fel, majd tavaly novemberben az Astra Giurgiut vette át Bogdan Andonétól, a 16. helyről″ – írja a Székelyhon.

21. perc Sosa kapura tör, Csiszér elélép, lökés, szabadrúgás kifelé.

20. perc Popa lép ki szépen a Dimitrov emelésével a jobbon meginduló Kovács elé. Popa az előző fordulóban a kispadról szállt be a lesérült David Lazar helyére, aki tavaly novemberben mutatkozott be a román válogatottban, és az Astra-keret 2. legértékesebbje a csapatkapitány Budescu mögött.

18. perc Mezőnyharc, enyhe hazai fölénnyel.

Ilyés Róbert 1999 és 2002 között az Astra játékosa volt, akkor Ploiesti volt a klub székhelye.

13. perc Kimarad, Kovács ballal gyatrán a kapushoz emeli Safranko bal oldali beadását! Ugyanonnan szinte, ahonnan az előbb eredményes volt, a helyzetet ismét egy jobblábas Dimitrov-beadás készítette elő.

A román TV szerint Kovács játszott az Újpesti Dózsában is.

11. PERC ITT A GÓL, a Mitrea indította Dimitrov jobb oldali, jobblábas beadását középről, hat méterről a kapuba bólintja KOVÁCS LÓRÁNT. Félmagasan a bal sarokba: 1–0!

10. perc Gheorghe szerez labdát becsúszva, majdnem felrúgva a hazai mestert is.

6. perc Graovac blokkolja az Eder indította Tincu ballábas, 16 méteres lövését.

3. perc Montini remekül ugratja ki középről Brunót, aki az ötös bal sarka elől a remekül kilépő Niczulyba lő, a kipattanót Montini jobbal 18-ról nem sokkal nyesi a bal felső sarok mellé.

1. perc Vasvari lő a kapu mellé a 16-os elől.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak piros-fehér mezben és piros nadrágban, a vendégek fekete-fehér mezben és fehér nadrágban.

Neagoe 2017 novembere és 2019 májusa között a Sepsi edzője volt, 56 bajnoki meccsen 18 győzelem,16 döntetlen, 22 vereség.

Jöttek-mentek: 2017-ben Cristian Oros jött a Sepsihez az Astrához, ma már a Viitorulban játszik.

A bukaresti Gazeta Sporturilor napilap értesülései szerint öt sepsiszentgyörgyi játékos tesztje lett pozitív, egy pedig értékelhetetlen eredményt hozott, a klub részéről viszont a Nemzeti Sport kérdésére négy esetet erősítettek meg. Ehhez jön még a hosszabb ideje koronavírusos két stábtag, köztük Leo Grozavu vezetőedző.

Szombat délután lép pályára az UTA is, a partiumi csapat a szintén újonc FC Argest fogadja az aradi Neuman Ferenc-stadionban.

A székelyföldi tél miatt 12.30-kor (magyar idő szerint 11.30-kor) kezdődő mérkőzést Sebastian Coltescu vezeti: a PSG–Basaksehir találkozó félbeszakadásában főszerepet játszó bíró most fújhatja először a sípot a december 8-i Bajnokok Ligája-találkozó óta.

Mint már megírtuk, a Sepsinél a héten négy futballista koronavírus-tesztje is pozitív lett, rajtuk kívül a csapatkapitány Rasid Buhenna eltiltás, Florin Stefan, Florin Purece, Fülöp István és Andrei Dumiter sérülés miatt nem játszhat.

„Íme, kijöttek, rengeteg hóembert készítettek, beletették a szívüket és a lelküket. Azt várom el tőletek, hogy ti is ugyanígy álljatok fel holnap a pályára. Közösen mutassuk meg, hogy egy csapat vagyunk, és irány a győzelem!” – mondta Diószegi a játékosoknak.

Utóbbiak, ha már személyesen nem lehetnek jelen a találkozón, a klub jelképeivel díszített hóembereket építettek a lelátókon.

„Megfogyva bár, de törve nem” – idézte a Szózatot Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke a csapat pénteki edzése után. A székelyföldi klub vezetője magyarul és románul is szólt a sérülések és koronavírusok által megtizedelt keret egészséges tagjaihoz a szombati, Astra Giurgiu elleni Liga 1-es mérkőzés előtt, azt kérve tőlük, hogy szívvel-lélekkel küzdjenek beteg társaikért és a szintén koronavírusos Leo Grozavu edzőért, valamint a csapat fantasztikus szurkolóiért.

A koronavírus által tizedelt Sepsi OSK szombaton az Astra Giurgiu ellen folytatja szereplését a Liga 1-ben.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SEPSI–ASTRA LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

(Fotó: Sepsi OSK FB-oldal)
(Fotó: Sepsi OSK FB-oldal)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik