Két érdekes góllal nyert odahaza a Sepsiszentgyörgy

Vágólapra másolva!
2021.07.16. 17:30
null
Fotó: Tókos Csaba
Szinte semmi nem változott Sepsiszentgyörgyön a héthetes bajnoki szünetben, a Sepsi OSK a múlt idényben megszokott fizikális futballjával, pontrúgásait kihasználva nyerte meg a román élvonal új szezonjának első mérkőzését, az Academica Clinceni ellen.



Román Liga 1
1. forduló
Sepsi OSK–Academica Clinceni 2–0 (0–0)

Sepsiszentgyörgy, Városi Stadion, 1500 néző. V: Calin
Sepsi OSK: Niczuly – R. Dimitrov, Tincu, Mitrea, Ispas (A. Dumitrescu, 78.) – Eder González (Dumiter, 81.), Vasvari, N. Paun – Barbut (Askovszki, a szünetben), Csuncsukov (Bojics, 64.), Aganovic (Rep, a szünetben). Vezetőedző: Leo Grozavu
Clinceni: A. Paun – Pasov (De Amorim, 88.), Bilali, Patriche – Achim, Cioiu (Velliosz, 61.), Cascini (Ventura, 73.), Moulin, Vanzo – Csandarov (Kazlauskas, 61.), Gavra (Dumitrache, 64.). Vezetőedző: Ilie Poenaru
Gólszerző: Rep (56.), Mitrea (84.)

A székelyföldi csapat nagyon megnyomta a szezon első tíz percét, de Nicolae Paun lábbal, majd fejjel sem találta el a kaput, a kettő között pedig Eder Gonzálezt blokkolták a vendégvédők. A 7. percben a tizenhatosba balról betörő Adnan Aganovicot rántotta le Thibaut Moulin, de Iulian Calin játékvezető büntető helyett a Sepsi horvát játékosának adott sárga lapot.

A Clinceni ezt követően is főleg mezrángatásokkal próbálta megfékezni a Sepsi lendületét, a szentgyörgyiek viszont nem éltek a jó pozícióból kapott szabadrúgásokkal: Bogdan Mitrea az oldalhálót találta el, Gabriel Vasvari pedig méterekkel lőtte a kapu fölé.

Leo Grozavu szentgyörgyi edző szünetben becserélte a nyáron igazolt Rajko Repet, aki alig tíz perc múlva már meg is szolgálta a szerződtetését: a tizenhatos vonaláról megítélt szabadrúgásból, a szétnyíló sorfal tagjai között lőtte a bal sarokba a labdát.

A szlovén válogatott középpályás ezt követően is bátran lődözött távolról, de csak a kapufát találta el, Bogdan Mitrea viszont a végén 30-ról is betalált, bár ehhez a labdát a lábai között látványosan beejtő Aurelian Paun kapus is kellett.

PERCRŐL PERCRE


90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

Három perc a ráadás.

90. perc De Amorim és Patriche ment közös erővel az ötös bal sarka előtt Askovszki tízméteres lövése után.

88. perc Pasov le, William De Amorim be.

84. PERC EZ ELDŐLT, BOGDAN MITREA ballal a sorfalba lő egy szabadrúgást kissé balról, 28-ról, a kipattanó az övé, jó 25-ről ballal kapura lő, a labda ölön találja Paunt... majd becsorog a labda a kapu közepébe. MICSODA POTYA! 2–0!

82. perc Helyzet, de a bal sarok elől a bal oldali kapufa mellé sodorja a labdát Mitrea egy bal oldali Vasvari-beadást követően.

Fotó: Tókos Csaba
Fotó: Tókos Csaba

81. perc Eder le, Andrej Dumiter be.

80. perc Helyzet, Pasov megy el szépen a jobb szélen, jobbal középre ad, Vasvari mellől Velliosz nyolcról kapura fejel, de a léc alatt elkapja a labdát Niczuly.

78. perc Andres Dumitrescu a pályán a lesérült balbekk, Ispas helyén. William De Amorim meg Kazlauskast váltja.

75. perc Szép támadás, Rep jobbal a jobb alsót veszi célba, 16-ról, középről, de picivel célt téveszt.

72. perc Rep lő jobbal 24-ről nem sokkal a léc fölé.

70. perc Rep lő jobbal a bal alsó felé 24-ről, de véd vetődve a kapus.

68. perc N. Paun lő egy szöglet után az ötös bal sarka elől kapura, de véd a jobb, azaz a rövid alsó sarok előtt A. Paun!

64. perc Csuncsukov nem remekelt, Petar Bojics váltja.

61. perc Aposztolosz Velliosz és Dobatas Kazlauskas be, Cioiu és Csandarov le a vendégeknél.

Rep a nyáron az osztrák TSV Hartberg csapatától érkezett, tehát góllal debütált. Rep sztár lesz azonnal, vajon ez lesz a győztes találat?

Kis szerencsével, szétrebbent a sorfal, Vanzo bal combján megpattant a labda.

56. perc Moulin felrúgja a 16-os előtt Askovszkit, szabadrúgás. Az ötszörös szlovén válogatott, RAJKO REP rúgja el a letett labdát, jobbal félmagasan a bal sarokba talál. Picit balról, 18 méterről. VEZET A SEPSI! 1–0!

52. perc Leo Grozavu reklamál, nem is hiába, mert kap egy sárga lapot.

47. perc Csuncsukov kissé balról, jó 23 méterről ölön lövi a vendégkapust. Vendégszöglet, Pasov 13 méteres lövését blokkolja Mitrea, Patriche kissé balról, kissé közelebbről a jobb alsó mellé lő.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Sztefan Askovszki jön majd szünet után Barbut helyett. Háromszoros északmacedón válogatott, nemrégiben jött a Botosani-tól. Aganovicnak nem ment ma, Rajko Rep váltja.

Fotó: Tókos Csaba
Fotó: Tókos Csaba

LE A KALAPPAL, ez ment a szünetben a stadionban.

Az Európa-konferencialiga küzdelmei jövő hét csütörtökön folytatódnak a második selejtezőkörrel. A Puskás Akadémia továbbjutott, az Újpest ebben a fordulóban kezdi kupaszereplését, és a liechtensteni Vaduzt kell kiejtenie. A székelyföldi Sepsi a szlovák Spartak Trnavával (Nagyszombat) csap össze, a DAC Holender Filip szerb együttesével, a Partizannal találkozik, míg a horvát bajnokságban szereplő NK Osijek a lengyel Pogonnal.

A 2018 januárjában állásába került Ilie Poenaru a legrégebb óta egy csapatnál lévő edző a Liga 1-ben, ebben a rangsorban Leo Grozavu a 4. helyet foglalja el.

A Sepsi OSK és az Academica nyolcszor találkozott a hazai ligában, mindegyikük háromszor nyert, és volt két döntetlen.

45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

44. perc Két perc a ráadás, plusz most Barbut sérülése. A lába fáj, csere lesz.

42. perc Hiába, Vasvari jobbal jócskán a léc fölé lő.

41. perc Moulin rengeteget reklamál, de nem kap sárga lapot. Bilali bodicsekeli a 16-os jobb sarka előtt Barbutot, neki sem sárga lap. De veszélyes helyről szabadrúgás, felzúg a hazai tábor: Mindent bele!

A Clinceni csak 11 gólt kapott szöglet vagy szabadrúgás után az előző idényben, hármat ebből 11-esből.

38. perc Majdnem, Mitrea ballal 22-ről nem sokkal véti el a rövid alsó sarkot, oldalháló. Paun vetődve biztosított.

37. perc Barbutot lerántja a 16-os jobb sarka előtt Moulin, szabadrúgás.

A Sepsi az előző idényben 54 bajnoki gólt szerzett, 22-t szöglet vagy szabadrúgás után, ez utóbbi mutató idényrekord volt a Liga 1-ben.

Cascini argentin, karmester, testvére, Raúl a Boca Juniors egyik vezetője.

Fotó: Tókos Csaba
Fotó: Tókos Csaba


28. perc Bautista Cascini elveszíti a labdát, majd lerántja Vasvarit, sárga lap. Maga sem igazán csodálkozik... Tincu ballal 27-ről gyatrán a bal alsó mellé lő a szabadrúgásból.

25. perc Egy bal oldali, pontatlan, de pontatlanul kifejelt szöglet után Barbut ballal 12-ről a jobb alsót veszi célba, de Paun kapus vetődve eléri a labdát.

23. perc Floriano Vanzo kap sárga lapot visszarántásért, majd az áldozat, Barbut lő a 16-os elől nem sokkal a bal alsó mellé.

20. perc Ivószünet. A hazai elnök telefonál valakinek, komoly arccal, a hazai ultrák ugrálnak a nagy meleg ellenére is.

18. perc Vasvari távolija kapuscsemege. A vendégkapus a CFR Cluj neveltje.

17. perc Dimitrov, majd Barbut indul meg a jobbon, mindketten kapnak egyet-egyet a veterán, minden hájjal megkent, 35 éves Patrichétől.

14. perc Dimitrov ment szépen bedobásra a balon, taps. A jó nevű Floriano Vanzo indult meg vele szemben, aki volt belga U21-es válogatott, a Parmában és az FC Bruges-ben is futballozott!

9. perc Patriche veszélyes bal oldali szögletét kifejeli a gólvonal elől Dimitrov.

7. perc Adnan Aganovic nagyot esik Pasov és az ötös bal sarka mellett.. tovább! Volt egy kis lerántás, de túl nagyot homorított a hazaiak légiósa. Sárga lap is akkor.

4. perc Csuncsukov rosszul ad be jobbról, majd Eder lő egy elé fejelt labdát nem sokkal a jobb sarok mellé, tízről, nagy ívben, mert odalépett elé egy védő. A korner is jó, Paun tízről azonban a jobb sarok mellé fejeli a labdát.

3. perc Mellé, N. Paun jobbal két védő szorításában nem sokkal lő félmagasan a jobb sarok mellé, kissé balról, 21-ről. Rajta volt a vendégkapus, A. Paun.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Vasvarit köszöntik 100. sepsis mérkőzése előtt.

A hazaiak piros-fehér mezben és piros nadrágban, a vendégek tiszta kékben.

A Liga 1 lebonyolítási rendszere változatlan: a 16 csapat közül az alapszakasz végén a legjobb hat jut a felsőházi rájátszásba, amelyben a pontok megfelezésével újabb oda-vissza kört rendeznek.

Az Academica Clinceni elleni pénteki mérkőzésre a jelenlegi romániai járványügyi előírások miatt a férőhelyek felén lehetnek nézők, ez a régi szentgyörgyi stadion esetében mintegy 2200 szurkolót jelent. Leo Grozavu vezetőedző sérülés miatt nem számíthat a szlovák védő Branislav Ninaj, valamint a jobbszélső Nándor Tamás játékára.

A Sepsitől 12 játékos távozott a nyáron, helyükre tíz újat igazolt a klub, köztük két fiatal tehetséget, Botorok Jánost (FK Csíkszereda) és Rares Ispast (CFR). Utolsóként a moldovai válogatott csatár, Vitalie Damascan érkezett a Torinótól. A magyar állami támogatásból épülő stadion 95 százalékban elkészült, Diószegi László elmondta, az átadás október 8-án, a válogatott mérkőzések miatti szünetben lesz a Dunaszerdahely elleni mérkőzéssel, de a Ferencvárost is meghívták, a hivatalos válaszára várnak.



Diószegi László klubelnök szerint az előző, a járvány miatt sűrített programú évadban a csapat már hozzászokott a háromnaponta rendezendő mérkőzésekhez, ám az idén a korábbinál is fontosabb csaták várnak a Sepsire. „Szeretnénk legalább egy kört menni az Európa-konferencialigában, a bajnokságban pedig első lépésben rövid távra tervezünk: jussunk be ismét a rájátszásba, a lehető legtöbb ponttal, és akkor merészebb célokat is kitűzhetünk. A harmadik hely elérésével lennék igazán elégedett, mert akkor megelőznénk egyet a román bajnokság három kiemelkedő klubja, a Kolozsvár, a bukaresti FCSB és Craiova közül, ami óriási eredmény lenne” – nyilatkozta lapunknak Diószegi László.

Az ötödik idényét kezdi el péntek délután a román élvonalban a Sepsi OSK, a tavasszal a negyedik helyen végző székelyföldi csapat már nemcsak a Liga 1 küzdelmeire, hanem első nemzetközi kupaszereplésére, az Európa-konferencialiga második selejtezőkörére is készül.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SEPSI–CLINCENI LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik