Hiába a rengeteg ziccer, nem született szentgyörgyi gól

Vágólapra másolva!
2021.02.20. 15:55
null
Ebből sem lett gól… (Fotó: Tókos Csaba/Sepsi OSK)
A román Liga 1 24. fordulójában a Sepsi hazai pályán fogadta egyik nagy riválisát, az Academica Clinceni együttesét, és ugyan a szentgyörgyiek féltucatnyi helyzetet is kialakítottak, gólt nem tudtak szerezni. Igaz, nem is kaptak, így a mérkőzés 0–0-val zárult.

 

ROMÁN LIGA 1
24. FORDULÓ
Sepsi OSK–Academica Clinceni 0–0
Sepsiszentgyörgy,
Városi Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Coltescu
Sepsi OSK:
Niczuly – Delijannidisz, Buhenna, B. Mitrea, Stefanescu – Achahbar, Tincu, Eder González – Golofca, Safranko, Petrila. Vezetőedző: Leo Grozavu
Academica: Valceanu – Pasov, Gardos, Bilali, Dobrescu – A. Popa (Tanase, 68.), Ventura, L. Dumitru (Cascini, 68.), Cobrea – Csuncsukov, Longher (Rusescu, 7., Achim 82.). Vezetőedző: Ilie Poenaru

Zsinórban hatodszor játszott döntetlent a román élvonalban a Sepsi OSK, a székelyföldi csapat hiába támadta végig hazai pályán az Academica Clinceni elleni találkozót, nem tudott gólt szerezni.

Az utolsó felsőházi rájátszást érő hatodik helyen álló Clinceni zárt védekezéssel és rengeteg kemény párharccal próbálta kapujától távol tartani a labdát több mint 60 százalékban birtokló Sepsit, amely csak az első félidő legvégén, szélsői betöréseivel talált ez ellen helyzetekhez vezető módszert.

Catalin Golofca még nem találta el a kaput, de Claudiu Petrila balról leadott lövését, majd Razvan Tincu fejesét már Octavian Valceanu kapusnak kellett védenie, Marius Stefanescu kísérletét a jobbhátvéd Georgi Pasov blokkolta.

A második félidőben tovább nőtt a szentgyörgyi nyomás, miközben a Clinceni kontrakísérleteinek többsége lesen halt el. A vendégvédelmet a bal oldalon rendre megkavaró Petrila lövései azonban mellé mentek, Golofca keresztbe lőtt a kapu előtt, Pavol Safranko és Anass Achahbar a kapu felé szálló labdái pedig Valceanuban akadtak el.

Bár csapata képtelen volt betalálni, Leo Grozavu, a Sepsi edzője egyszer sem cserélt a mérkőzés során.

PERCRŐL PERCRE

Valceanu a Meccs embere.

90+3. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

73 százalékban volt a hazaiaknál a labda ma.

Három perc a ráadás.

89. perc
Vendégszöglet balról, Tanase beadását kifejeli Safranko a rövid alsó elől.

12-szer lőttek kapura a hazaiak, háromszor a vendégek.

82. perc A sántikáló Rusescu le, Florin Achim váltja, ék helyett középpályás.

80. perc Niczuly elesik egy kósza ívelésnél, de megússza, hétről a bal alsó mellé fejel Rusescu...

78. perc Petrila két remek csel után jobbal tízről lőhet kapura, de elesik közben, nagyon mellé!

77. perc NEM IGAZ! Safranko remekül megy el a balon, jó a középre adás is, de ballal ötről a kapusba lő Achahbar! Petrila lő ballal 12-ről aztán, de blokkolják, Safranko öt méterről meg az égbe lő, de már les.

Sorozatban hatodszor is ikszel a Sepsi?

70. perc
Petrila nem sokkal teker a bal alsó mellé kissé balról, 13-ról, Safranko majdnem elérte még az ötösön a labdát fejjel...

(Fotó: Tókos Csaba/Sepsi OSK)
(Fotó: Tókos Csaba/Sepsi OSK)


69. perc
Safranko ballal ellő kereszbe a kapu előtt az ötös bal sarkáról!

68. perc Popa le, Cristian Tanase be, Dumitru le, Bautista Cascini be a vendégeknél.

65. perc Georgi Pasov kap sárga lapot Stefanescu akasztásáért.

65. perc Petrila jobbal nem sokkal lő a jobb alsó mellé 18-ról, középről!

Pasov bolgár válogatott, de félig ukrán, félig bolgár, de erős afrikai gyökerekkel.

62. perc Safranko hétméteres, ballábas lövésébe belelép Pasov, a bolgár bekk már sokadszor lép közbe remekül.

58. perc Csuncsukov kihagy egy ziccert, de les.

(Fotó: Tókos Csaba/Sepsi OSK)
(Fotó: Tókos Csaba/Sepsi OSK)

 

57. perc Delijannidisz jobb oldali beadását nem éri el Safranko és a vele ütköző kapus sem, Mitrea ballal az oldalhálóba lő tízről, kissé balról.

53. perc Inkább így, Safranko jobb oldali beadását Golofca jobbal a bal sarokba tenné félmagasan, de elképesztően nagyot véd Valceanu kapus!

Nem így gondoltuk az imént az Érik a gól-közhelyet...

51. perc Rusescu ballal egy védőbe lő, Gardos a jobb alsót veszi célba hétről, estében, de véd vetődve Niczuly! Előtte meg Delijannidisz mentett hatalmasat.

50. perc Rusescu megindul a jobbon, Bogdan Mitrea azonnal feldönti őt, sárga lap.

49. perc Dumitru passzát Petria a bal felső fölé vágja jócskán, 16-ról, kissé balról.

46. PERC CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

Fotó: Tókos Csaba/Sepsi OSK
Fotó: Tókos Csaba/Sepsi OSK


Végül a Csíkszereda kettő nullára nyert.

A szombat délelőtt a Resicabányát fogadó Csíkszereda – ellenfelével együtt – egyike volt a Liga 2 kevés külföldön edzőtáborozó együttesének, amely hét felkészülési mérkőzést is játszott Törökországban. Az átigazolási piacon viszont alig volt jelen az FK, az egyetlen jelentős változás a keretben a Sepsihez igazoló Eder González távozása. A klubvezetőség a csapatkapitány elvesztése ellenére is megcélozza az első hat közé kerülést, bízva abban, hogy a csapat hetes veretlenségi sorozatot érő november-decemberi formája tavaszra is megmarad.

A román másodosztályban ezen a hétvégén indul újra a szezon, ám eggyel kevesebb csapattal: a Turris Oltul Turnu Magurele visszalépett a küzdelmektől. A kisnikápolyi csapat eredményeit törölték, így az FK Csíkszereda is vesztett egy pontot (ősszel 0–0-t játszott a Turris otthonában) és a nyolcadik helyről várja az alapszakasz utolsó hat fordulóját és a rájátszást magába foglaló tavaszi szezont. A székelyföldi csapat hátránya mindössze két pont a felsőházat érő ötödik és hatodik helyezett Dunarea Calarasi-sal és Universitateával szemben, ráadásul a kolozsvári csapat eggyel több mérkőzést játszott az FK-nál.

E párharc legjobb góllövői
Hadnagy Attila 3
Marius Stefanescu 2


45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

44. perc Petrila jobb oldali kornerét közelről teheti kapura fejjel Tincu, de véd a bal alsó előtt Valceanu, majd nem sokra rá Stefanescu lő ballal kapura az ötös bal csücskéről, de közbevetődik a rövid alsót védő Pasov! NAGYON ÉRIK A GÓL!

41. perc Kimarad,
a Stefanescu indította Pertila jobbal a bal alsóba lőne az ötös bal sarkáról, de bal lábbal véd a vendégkapus, Valceanu!

Golofca: 20 meccs az idényben, 5 kanadai ponttal. Ez a 7. meccs az Acad. ellen, 2 kanadai ponttal.

38. perc Szép, Golofca ballal nem sokkal lő 18-ról, középről a jobb alsó sarok mellé, Safranko fejese és három csel után!

Jöttek-mentek: Dragos Huiban 2016-ban igazolt a Sepsihez a román csapattól, ingyen, de 2018-ban elengedték őt a Sportul Snagovhoz. Ma a jónevű CSA Steaua profija.

34. perc Gardos ment fejjel nagyot az ötösön, Delijannidisz beadása után, de helyzet, a védő követkető beadása átszáll Gardos fölött, Petrila mellel leveszi a labdát, és jobbal a léc fölé lő. Nagy blokk, mert odalépett elé Bilali.

32. perc Dobrescu bal oldali beadása Niczulyé.

31. perc Cordea megindul a balon, de hárman veszik körbe, elnyomják.

24. perc HOPP, Buhenna passzát Delijannidisz Rusescu elé tolja, aki jobbal 26-ről a léc fölé lő, a kapus az ötösön állt kint.

20. perc Niczuly szépen lép ki Csuncsukov elé, de les.

17. perc Golofca ad be jobbról remek csel után, kifejeli a labdát Gardos, aztán Delijannidisz bedobja az év legmókásabb műesését...

17. perc Már 65.

15. perc Safranko beadása Gardosé. A labda 60 százalékban meg a Sepsié.

És azon a meccsen Gardos és Tanase is játszott!

2013-ban játszott a magyarok ellen először a válogatottban, egy évre rá még gólt is lőtt nekünk...

Rusescu 9-szeres román válogatott, 1 gólt is lőtt, a Sevilla 2013-ban 2.2 millió eurót adott érte. De megbánta.

11. perc Popa jobb oldali beadása éppen csak magas a középen érkezőknek!

8. perc Gardos nagyot lök az ötös előtt Safrankón... tovább! Bilali hatalmas gyertyát rúgott előtte, így lett helyzet, és tényleg nem érdemelt 11-est az eset a visszajátszások alapján.

7. perc No longer! Longer lemegy, Raúl Rusescu váltja. Ennyit a fiatalszabályról.

6. perc Golofca megy hátra védekezni ügyesen Cordeával, kirúgás a jutalma.

5. perc Buhenna menti a jobb oldalon Csuncsukov jobblábas beadását.

5. perc Kemény mezőnyharccal, odalépésekkl, lerántásokkal. Ahogyan az kell egy rangadón.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak piros-fehér mezben és piros nadrágban, a vendégek tiszta kékben.

Egy kis örökmérleg: 5 találkozó, 2 sepsis és 2 akadémiai sikerrel, 6, ill. 4 rúgott góllal.

A Sepsi a héten egy új játékost is igazolt a svájci Simone Rapp személyében, aki egyelőre az idény végéig írt alá, hosszabbítási opcióval. A 28 éves, 193 centiméter magas csatár eddig kizárólag hazájában futballozott, a Locarno, a Wohlen, a St. Gallen, a Thun és a Lausanne színeiben, 143 találkozón 36 gólt szerezve a svájci élvonalban.

„Sem fizikailag, sem fejben nem regenerálódtunk még teljesen ez után a nehéz időszak után, de mindent meg kell tennünk a sikerért, amelynek már el is felejtettük az ízét – mondta a szakember. – A védekezést nagyon jól megszervező, erős és érett játékosokkal felálló csapatot fogadunk, amely az idényben egyedüliként tudott kétgólos különbséggel legyőzni minket.”

A legutóbbi öt mérkőzésén egy aránt döntetlent játszó Sepsinek van miért törlesztenie, hiszen egyetlen idegenbeli vereségét éppen Clinceni-ben szenvedte el ebben az idényben (0–2). Leo Grozavu szentgyörgyi edző végre szinte teljes kerettel dolgozhatott a héten (csak a súlyos sérülésből gyógyuló Fülöp István és Florin Stefan hiányzik továbbra is), ám mint online sajtótájékoztatóján elmondta: a koronavírus-fertőzésből utolsóként visszatérő futballistáinak még kell legalább egy hét, hogy elérjék a többiek felkészülési szintjét.

Nagy meccs előtt. Nagy riválisok találkoznak: az Academica Clinceni ellen van törleszteni valója a szentgyörgyi csapatnak. Közvetlen riválist fogad a román élvonal felsőházi rájátszásáért vívott küzdelemben szombat délután a Sepsi OSK: a negyedik helyen álló székelyföldi csapat vendége a hatodik Academica Clinceni lesz. A két csapat között mindössze két pont a különbség, az Academica viszont öttel előzi meg a hetedik, már alsóházat jelentő helyen álló Chindiát.

Leo Grozavu, a Sepsi OSK vezetőedzője csapata honlapján: „Az Academica Clinceni ebben az évben, sőt, az előző idényben is többször bizonyította, hogy az egyik legerősebb a bajnokságban. Tapasztalt játékosai vannak, a védelemben nagyon jól szervezett együttes, és a pontvadászatban minden ellenfelüknek megfelelő választ adtak. A jelenlegi bajnokságban háromszor szenvedtünk vereséget, az egyiket épp az Academica otthonában, szóval tudjuk, mennyire nehéz meccs vár ránk. Mi is egy nehéz időszak végén vagyunk, ráadásul az utóbbi időben elfelejtettük a győzelem ízét. Többet kell nyújtanunk a pályán, még akkor is, ha fizikailag és mentálisan nem hevertük ki az elmúlt nehéz időszakot. Most csak az számít, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtsuk, kihasználjuk a hazai pálya előnyét, és megnyerjük a mérkőzést”.

„Kedves barátaim, szurkolóim, ismerőseim! Örömmel tudatom, hogy mától a hátam mögött tudhatom a kórházat, és most már itthonról folytatom a harcot! Köszönöm a jókívánságokat, bátorító szavakat! Mert nekünk még közösen hosszú utat kell megtegyünk! Együtt sikerülni fog!” – üzent a Facebook-oldalán keresztül Diószegi László.

Diószegi László elhagyhatta a kórházat (Fotó: Földi Imre)

Mint arról beszámoltunk, a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) 4. helyén álló Sepsi OSK tulajdonosa, Diószegi László múlt héten a koronavírus által okozott kétoldali tüdőgyulladással került kórházba. A sportvezető már jobban van, a Facebook-bejegyzése szerint el is hagyhatta a kórházat, és otthonról folytatja a lábadozást.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SEPSI–ACADÉMICA LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik