A hajrában veszített pontokat a Sepsi a Chindia ellen

Vágólapra másolva!
2021.07.26. 17:30
null
Fotó: Tókos Csaba, archív
A Chindia „otthonában” 1–1-et játszott a Sepsi OSK a román Liga 1 második fordulójában.

 

ROMÁN LIGA 1
2. FORDULÓ
Chindia Targoviste–Sepsi OSK 1–1 (0–0)
Bodzavásár, Gloria-stadion, 500 néző. V: Chivulete
Chindia:
Di. Moldovan – Capusa, Celea, Bakszevanosz, Rumbullaku (Corbu, 71.) – A. Serban (Matis, 82.), Suciu (Cherchez, 82.), Iacob, Popadiuc (D. Popa, 71.) – Negut, Florea (Kocic, 90+1.). Vezetőedző: Emil Sandoi
Sepsi OSK: Niczuly – R. Dimitrov, Hugo Sousa, B. Mitrea, Ispas – Vasvari (B. Fofana, 80.), Paun (R. Rep, a szünetben) – Askovszki, Eder (Tincu, 72.), Stefanescu (Aganovic, a szünetben) – Damascan (Bojic, 88.). Vezetőedző: Leo Grozavu
Gólszerző: Cherchez (87.), ill. Askovszki (52.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Nemcsak a győzelmet és ezzel együtt az első helyet engedte ki kezéből a hajrában a Sepsi OSK a Chindia Targoviste elleni román bajnoki mérkőzésen, hanem a végén már a döntetlennek is örülhetett a bodzavásári mérkőzésen.

Leo Grozavu szentgyörgyi edző hat helyen változtatta meg kezdőcsapatát a nagyszombati Európa Konferencialiga mérkőzéshez képest, és ez erősen meglátszott a játékon: bár a vendégek többet birtokolták a labdát, az összeszokottság hiánya a folyamatosság rovására ment. Mivel a többnyire csak saját térfelét védő Cindia támadásaiból is hiányoztak az ötletek, komoly helyzet csak egy akadt az első félidőben: a hazai jobbhátvéd, Tiberiu Capusa közelről erőtlenül tolta kapura a labdát, amelyet Niczuly Roland kapus könnyen felszedett.

Amikor szünetben beállt Rajko Rep és Adnan Aganovic a Sepsi középpályájára, letisztult valamennyire a vendégek támadójátéka, de a góljukhoz egy hatalmas hiba is kellett: Bogdan Mitrea indítását a tisztázni próbáló hazai balhátvéd, Simo Rumpullaku lekészítette Sztefan Askovszkinak, aki egyedül maradt a kapussal szemben, és a bal alsóba lőtt. Hogy nem dőlt el szinte azonnal a meccs, az Dinu Moldovan kapuson múlott, aki Radoszlav Dimitrov kapáslövése után kitolta a léc alá tartó labdát. A másik oldalon Niczuly védett üggyel-bajjal két perc alatt két targovistei szabadrúgást, a kettő között pedig Paul Iacob 15 méterről a keresztlécre vágta a labdát.

A végén a csapatok a másik kapu előtt is lemásolták a gólt: a Sepsiben először játszó Hugo Sousa fejelte a labdát az alig öt perce beállt Cristian Cherchez elé, aki hét méterről lőtt a bal alsó sarokba. A vérszemet kapó Chindia pedig a győztes gólhoz is közel járt, Daniel Florea közeli, erős lövése után azonban Niczuly a bal kapufa közeléből ütötte ki a labdát. 1–1

 

PERCRŐL PERCRE

90+5. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+2. perc Laurentiu Corbu kap sárga lapot Rep felrúgásáért. Reklamálna, de Iacob leinti, el is löki picit, mert hajtnak a győzelemért.

90+1. perc Milan Kocic be, Florea le.

Négy perc a ráadás.

90. perc De nagy védés, Matis beadását Florea jobbal hatról nagy erővel, kapásból a bal alsóba rúgná, de hatalmasat véd Niczuly!

89. perc Bogdan Mitrea kap sárga lapot, ellökte a jobbon Popát. Jogos.

88. perc Petar Bojic be, Damascan le a vendégeknél.

87. PERC EZ NEM HIÁNYZOTT, Matis 21 méteres emelését a 16-osról Sousa hátrafelé, középre fejeli meg, egyenesen a csereember CHRISTIAN CHERCHEZHEZ, aki jobbal hétről, középről a bal alsóba lő okosan, higgadtan. 1–1!

85. perc Askovszki lő jobbal 16-ról nem sokkal a jobb sarok mellé.

Grozavu négyszer nyert Sandoi mester csapatai ellen a ligában, kétszer kikapott, kétszer ikszelt. Eleddig.

84. perc Florea átverekedi magát az ötösön Tincun, de szabadrúgás kifelé, verekedésért.

82. perc Cristian Cherchez Suciut, Razvan Matis Serbant váltja.

81. perc Rep indítja Damascant, de les.

80. perc Boubacar Fofana fog beállni a Sepsibe. Vasvari helyére.

78. perc Rep, előtte Aganovic beadása nem az igazi.

78. perc Florea nagyot lök Sousán, majd nem győz csodálkozni, hogy lefújják... Vasvari a földön közben, ápolás a pályán.

77. perc Sárga lap Radoszlav Dimitrovnak időhúzásért.

72. perc Razvan Tincu be, Eder le, karmest helyett középső védő.

71. perc Daniel Popa be, Popadiuc le. Laurentiu Corbu is a pályán, Sime helyén.

70. perc Hidratálási pauza.

69. perc Doru Popadiuc kap sárga lapot Damascan mellbe rúgásáért. Aki rájátszott alaposan, de így is járt a sárga lap.

69. perc Újabb szép védés, Niczuly kipiszkálja a jobb felső sarok elől Florea ballábas, 22 méteres szabadrúgását.

68. perc Roland Niczuly kap sárga lapot reklamálásért.

67. perc KAPUFA, megússza a Sepsi. Nagyon nem figyel az ötös bal sarka előtt Rep, Serban szereli, Iacob meg ballal kapura lő, 13-ról, nem sokkal elvétve a jobb felső sarkot.

65. perc Florea kap nagyot a 16-os előtt Vasvaritól, szabadrúgás. Iacob ballal 27-ről kapura lő, Niczuly véd a bal sarok előtt, fura mozdulattal, de végül is csoda hatékonyan.

61. perc Serban elfut a balon Bakszevanosz indításával, kicselezi a kapust, aki nem a legjobban jön ki, de les.

59. perc Dimitrov gondol egyet, kissé jobbról, 15-ről kapura lő, a léc alól kitolja a labdát azonban Moldovan.

58. perc A gól óta mezőnyharc, enyhe Sepsi-fölénnyel.

A háromszoros északmacedón válogatott ék a 3. meccsén az első gólját szerezte a Sepsiben.

52. PERC EZ MÁR BENT VAN! Mitrea saját térfeléről íveli előre a labdát, amelyet átmegy Rumbullaku és Bakszevanosz között, az egyedül maradó SZTEFAN ASKOVSZKI pedig középről, 10 méterről ballal a bal alsó sarokba lő. 0–1!

50. perc Vasvari lőhet 27 méterről szabadrúgást, de méterekkel véti el a jobb alsó sarkot.

48. perc Sime bal oldali beadására szépen repül ki az ötös elé Niczuly.

46. perc Helyzettel, de Sousa szereli az ötös jobb sarkán Floreát. Testtel lökve. Serban kornere a kapusé.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Paunt Rajko Rep, Stefanescut Adnan Aganovic váltja a vendégeknél.

45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Egy perc lesz a ráadás.

Moldovan kapus az Espanyol neveltje.

44. perc Ez is mellé, vagy tíz méterrel, balról 12-ről ballal eltöri a labdát Damascan, Bakszevanosz hibája után. Kirúgás.

40. perc KIMARAD, Serban jobb oldali szögletét Bakszevanosz öt méterről nem sokkal fejeli a bal sarok mellé, félmagasan. Niczuly már nem érte volna el.

38. perc HELYZET, egy jobb oldali Iacob-beadás gellert kap Mitreán, a labda az ötös felé száll, de Popadiuc nem éri el végül azt, mert a labda veszettül pörög visszafelé, majd nagy cundert kap a földre pattanva. Végül Niczuly tisztáz.

36. perc Egymás után háromszor is eladja a labdát a 16-osa előtt a házigazda, de nincs lövés, majd Serban bemutat egy remek cselt. Meg egy szép becsúszó szerelést Dimitrov jobb oldali, jobblábas beadása után.

35. perc Ápolás, fölösleges passzkör a szabadrúgás után, Vasvari bal oldali beadását 14-ről végül a léc fölé fejeli Sousa.

Hangosabb a Sepsi-tábor, sok magyar nyelvű buzdítást hallani.

33. perc Eder kap nagyot a felezőnél Bakszevanosztól, sárga lap nincs, Mitrea hiába reklamál hevesen a pályán.

Nagy tüntetés a lelátóról, Grozavu is reklamál. Hiába.

30. perc Mezőnyharc, Paun és Eder González ad és kap is. Sárgát nem. De igen. Iacob húzta a rövidebbet, ápolás.

26. perc Dimitrov jobb oldali beadása Simóé, Paun lőne jobbal 22-ről, de elnyomják, a kontrát megállítja Vasvari, majd jobbal 30-ról nem is sokkal lő a jobb sarok mellé. A kapus, Moldovan rajta volt.

24. perc Két rossz hazai középtávoli lövés után ivószünet.

Sousa 29 éves, portugál, játszott a 2010-es évek elején a Portóban és a Sporting CP-ben is!

20. perc Sousa blokkolja Florea ballábas, 21 méteres lövését.

19. perc Eder lő jobbal a jobb alsó mellé középről, 22-ről. Elpattogott.

18. perc Stefanescu ad be veszélyesen balról ballal, de tisztáz az ötös bal sarka előtt az albán Simo Roumpoulakou. A továbbiakban: Simo.

15. perc Megindul középen Paun, Florea azonnal fellöki őt. Nincs harag. Eder ívelését kifejeli a 16-osról Iacob. Az egykori U18-as és U21-es válogatott védő.

12. perc Florea előreívelt szabadrúgása utána védők közül kilépő Capusa 5 méterről erőtlenül tolja kapura a labdát, Niczuly könnyen felszedi.

11. perc Nicolae Paun kap sárga lapot. Megrúgta Popadiuc lábát.

9. perc
Stefanescu gurítja lövésre a labdát Askovszkinak a tizenhatos vonalánál, aki azonban a labda helyett Popadiucba rúg egy nagyot.

5. perc Celea jó 35 méterről is kapura lő szabadrúgásból, a labda elmegy a jobb felső sarok mellett.

2. perc Florea teszi be a labdát az ötösre Suciunak, de a visszafutó Vasvari szögletre tisztáz.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Kékben a Chindia, fehérben a Sepsi.

A Liga 1 nyitó fordulójának egyetlen kétgólos sikerét (2–0 az Academica Clinceni ellen) arató Sepsinek ugyanis továbbra is a jó bajnoki szereplés, a felsőházi rájátszásba jutás az első számú cél, ráadásul a nemzetközi kupameccsekkel ellentétben a román bajnokságban utazhatnak a vendégcsapatok szurkolói – és ennél rövidebb túrája pedig nincs a székelyföldieknek. Leo Grozavu edzőnek egyedül a sérülések okoznak gondot, három jobbszélső (Cristi Barbut, Tamás Nándor és Catalin Golofca) mellett egyelőre középhátvéd Branislav Ninaj sem bevethető.

Az előző idényben hatalmas meglepetésre a hetedik helyen végző Chindia vereséggel kezdte az új évadot (0–1 Bukarestben az újonc Rapiddal szemben), ráadásul egyik meghatározó játékosa, Marco Dulca középpályás a tokiói olimpián szerepel a román válogatottban. A székelyföldi együttes három nappal a Spartak Trnava elleni Európa-konferencialiga-selejtező hazai visszavágója előtt lép pályára a román élvonalban, ám mint Hadnagy Attila sportigazgató a gól nélküli döntetlennel zárult nagyszombati összecsapás után a Nemzeti Sportnak elmondta, hétfő estig kizárólag a bajnoki mérkőzéssel foglalkoznak a szentgyörgyiek.

HÉTFŐ DÉLUTÁN BODZAVÁSÁRON JÁTSZIK A SEPSI OSK, ellenfele azonban nem helyi csapat lesz a bajnokság második fordulójában, hanem a saját stadion híján egymás után harmadik idényét is albérletben kezdő Chindia Targoviste.

A Chindia „otthonában” aratna újabb győzelmet az első fordulóban diadalmaskodó Sepsi OSK.

A Transindex portál értékesnek nevezi a Sepsi döntetlenjét, értékelve, hogy a csapat „elsőbálozóként” is kezdeményező futballt játszott a Spartak ellen, míg a Főtér úgy látja, hogy az eredmény nem rossz szentgyörgyi szempontból, de mindkét csapat be volt oltva a gólszerzés ellen.

Az erdélyi magyar lapok és híroldalak jóval részletesebben írnak a Sepsi történelmi mérkőzéséről. A sepsiszentgyörgyi Háromszék tudósítása a rengeteg kimaradt helyzetet és szabálytalanságot emeli ki, a Székelyhon szerint pedig a döntetlen igen, a rengeteg helyzet miatt azonban a gólnélküliség nem volt igazságos a mérkőzésen, amely teljesen nyílt visszavágót vetít előre.

A mérkőzést közvetítő Digisport televízió értékelése szerint a Sepsi tisztességes teljesítményt nyújtott első nemzetközi mérkőzésén és biztató eredményt ért el a hazai visszavágóra nézve. A mérkőzés után Diószegi László klubelnököt szólaltatták meg, aki szerint csapata megérdemelt és igazságos eredményt ért el a Spartak ellen. „Elszállnunk azonban nem szabad, ódákat sem zenghetünk most a csapatról. Még mindig kis- vagy legjobb esetben középcsapat vagyunk, de tovább akarunk jutni” – mondta Diószegi.

Az egyetlen országos sportlap, a Gazeta Sporturilor „Egy gól, egy piros, egy szégyen” címmel foglalja össze a romániai klubok bemutatkozását az UEFA új sorozatában, a Sepsi mérkőzéséről írt rövid cikkben pedig Bogdan Mitrea kiállítása mellett azt emelik ki, hogy a székelyföldi csapat kétszer is hiába reklamált büntetőt a mérkőzés során.

A román sportsajtó többnyire csak röviden, tényszerűen számol be a Sepsi OSK nagyszombati döntetlenjéről, az Európa-konferencialiga kapcsán a FCSB minimális sikere (1–0) a Sahtyor Karagandi ellen, az Universitatea Craiova albániai veresége (0–1 a Laci otthonában), illetve az olimpia válogatott kapura lövés nélkül elért tokiói sikere Honduras ellen jóval nagyobb figyelmet kapott.

SPARTAK TRNAVA–SEPSI OSK 0–0

Külhoni klubcsapataink közül a Sepsi OSK a szlovák Spartak Trnava, az NK Osijek a lengyel Pogon Szczecin otthonában ért el gól nélküli döntetlent, míg a DAC 1–0-s vereséget szenvedett Belgrádban a Holender Filipet is soraiban tudó Partizan vendégeként az Európa-konferencialiga második selejtezőkörének első mérkőzésén. Lássuk, hogyan látták a meccseket a helyi lapok!

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A CHINDIA–SEPSI LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik