Liga 1: bajnokverésre készül a Sepsi

B. O. M.B. O. M.
Vágólapra másolva!
2021.01.16. 15:30
null
Mire megy a Sepsi a címvédő CFR Cluj ellen? (Fotó: Sepsi OSK)
Története során még sohasem tudta legyőzni a CFR-t a Sepsi, amely abban bízik, hogy vasárnap végre sikerül.

 

Erdélyi rangadót játszik vasárnap délután a Sepsi OSK a román élvonalban: a legutóbbi három bajnoki címet egyaránt besöprő CFR látogat Szentgyörgyre. A székelyföldieknek még sohasem sikerült legyőzniük a kolozsváriakat, ám mivel az idényben már mindhárom bajnokesélyes – a CFR mellett a FCSB és az Universitatea Craiova – otthonában szereztek pontot, joggal bíznak a jég megtörésében. A találkozón a Liga 1 két legnehezebben legyőzhető együttese csap össze (két-két vereség az eddigi 16 fordulóban), és a második legtöbb gólt (24) szerző csapat fogadja a legerősebb védelműt (hét kapott gól).

A mérkőzés eredetileg helyi idő szerint 19 (Magyarországon 18) órakor kezdődött volna, ám mivel akkor várhatóan mínusz 14 fok körül lesz a hőmérséklet, a csapatok tiltakozására a Profi Liga és a közvetítési jogokat birtokló televíziók 16.45-re (Magyarországon 15.45) előrehozták – amikorra „csak” mínusz 9-et jósolnak a meteorológusok. A sepsiszentgyörgyi pálya fűtése éppen ezért több mint egy hete folyamatosan működik, a havat pedig már letakarították róla, hogy megfelelő körülmények várják a csapatokat.

A Sepsit a koronavírus-fertőzött Leo Grozavu vezetőedző helyett irányító Ilyés Róbert szerint a hideg miatt a játékosok még így is szenvednek majd a pályán, bár a héten szinte végig hasonló körülmények között edzett a csapat.

„Ez a legnehezebb meccsünk, hiszen a bajnok ellen játszunk, amelynek remek futballistái évek óta folyamatosan játszanak az európai kupákban is. De itthon a saját játékunkra, a saját stílusunkra kell fókuszálnunk, és megnyernünk a mérkőzést” – nyilatkozta online sajtótájékoztatóján a Sepsi másodedzője, aki elsősorban a szentgyörgyi csapat egységében bízik, a CFR oldaláról pedig a rengeteg, pontrúgásból szerzett gólra hívta fel a figyelmet.

A Sepsinél a sérült Fülöp István mellett a craiovai kiállítása nyomán eltiltott Boubabar Fofana, valamint a kolozsváriaktól kölcsönkapott Jesús Fernandez és Claudiu Petrila sem játszhat. Hiányzók a CFR-nél is lesznek, a védők közül Paulo Vinícius és Mike Cestor, a támadósorból Mario Rondón sérült.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik