nemzetisport.hu 2018.11.10 07:04 Frissítve: 2018.11.10 09:07

Libertadores-kupa: esküvő vagy meccs? A Boca-drukker vőlegény közölte, rá ne várjanak

A Boca Juniors labdarúgócsapatának elkötelezett szurkolója, José Acosta (30) november 24-én feleségül veszi szerelmét, a nála három évvel fiatalabb Solange Gómezt (27). Hogy ennek a hírnek mi a sportvonatkozása? Az, hogy Acosta kedvencei aznap játsszák a River Plate elleni párharc visszavágóját a legrangosabb dél-amerikai kupasorozat, a Libertadores-kupa döntőjében. A vőlegény választási helyzetbe kerülhet: meccset néz vagy házasodik.

José Acosta és párja, Solange Gómez (Fotók: ole.com.ar)

 

„Amint megtudtam, hogy november 24-én, szombaton rendezik a River elleni párharc második mérkőzését, azonnal fel akartam függeszteni az esküvő szervezését, sőt meg akartam halni” – mondta némi túlzással a Pepe becenévre hallgató Boca-drukker az argentin Olénak.

„Fogalmam sincs, hogyan érek át a templomba, ha a meccs nem ér véget időben. Azt nem tehetem meg, hogy megvárakoztatom a papot. Ez őrültség. Már mindenkinek elmondtam, hogy ha megnyerjük a Libertadores-kupát, akkor ne várjanak rám, mert én ünnepelni megyek” – tette hozzá nevetve Acosta, akinek a teljes családja a River Plate-nek szurkol.

„Én vagyok az egyetlen intelligens ember a famíliában. A családtagjaim, a legtöbb barátom és az esküvőre meghívott vendégek mind River-drukkerek, úgyhogy már megkértem a lakodalom lemezlovasát, hogy ha a Boca nyer, akkor minden zenei részletbe csempéssze be a himnuszunkat” – újságolta Pepe.

A Boca Juniors a hetedik, míg a River Plate a negyedik elsőségéért száll harcba a Libertadores-kupa idei döntőjében, melynek első mérkőzésére november 10-én, szombaton, magyar idő szerint 21 órától kerül sor. A visszavágóra pedig ugye két hét múlva, 24-én.

A mérkőzésről készült bővebb beharangozó írásunkat itt olvashatják!

Acosta hatalmas Boca-szurkoló

 

2021.09.25 18:47:00

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Fiolic ritkán látható nagy gólt lőtt, a hajrában Zaper döntött: újabb fontos három pontot szerzett az Osijek.

2021.09.25 15:37:22

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

A második félidő elején döntötte el a három pont sorsát a topolyai együttes.

2021.09.24 23:47:47

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Hatvan visszavonult brit futballsztár – köztük Gary Lineker, Kevin Keegan és Chris Sutton – kezdeményezésére most vasárnap az angliai Spennymoor Town FC pályáján kísérleti jelleggel lejátsszák az első futballmeccset, amelyen tilos fejelni.

2021.09.24 14:43:27

Minden más foci MALONYAI PÉTER

Volt a csúcson, igyekeztek a sárba taposni: sorozat a nyolcvanesztendős Mezey György életéről.