Libertadores-kupa: 38 évet vártak rá, 5–0-s diadallal döntősök

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2019.10.24. 08:27
null
Jorge Jesus 38 év után döntőbe vezette a Flamengót a Libertadores-kupában (Fotó: AFP)
A Flamengo az idegenbeli 1–1 után 5–0-ra megverte hazai környezetben a Gremiót a labdarúgó Libertadores-kupa elődöntőjében, ezzel 38 év után ismét bejutott a legrangosabb dél-amerikai kupasorozat fináléjába, amelyben november 23-án a címvédő River Plate-tel küzd meg.

A két brazil klub magyar idő szerint csütörtök hajnalban rendezett visszavágóján az olasz Intertől kölcsönkapott Gabriel Barbosa, művésznevén Gabigol duplázott, de a Flamengo keretében nem ő az egyetlen, az európai futballt nyomon követők számára is ismerős játékos: a kapuban az exvalenciai Diego Alves állt, míg a védelem két szélén a Schalke 04 és a Bayern München korábbi játékosa, Rafinha, valamint az Atlético Madridot a nyáron elhagyó Filipe Luís játszott. Csereként beállva a Juventus és a Werder Bremen korábbi karmestere, Diego is szóhoz jutott.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A Flamengo vezetőedzője az egykoron a Benficát és a Sporting CP-t is irányító Jorge Jesus, aki a lefújás után együtt ünnepelt csapatával a játéktéren.

A riói egylet 38 év elteltével, 1981-es sikere után jutott be ismét a Libertadores-kupa döntőjébe, nem csoda, hogy egyesekből könnycseppek formájában kicsordultak az érzelmek.

A Flamengo ellenfele a címvédő River Plate lesz a döntőben, amelyre november 23-án a chilei Santiagóban kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik