M. D. 2019.10.23 07:40 Frissítve: 2019.10.23 08:12

Libertadores-kupa: megint a Boca húzta a rövidebbet, döntős a River

Elsőként a címvédő River Plate jutott be a labdarúgó Libertadores-kupa döntőjébe, mert a 2–0-s hazai siker után idegenben csak 1–0-ra kapott ki nagy riválisától, a Boca Juniorstól az elődöntő visszavágóján. A River a fináléban a Flamengo–Gremio brazil házicsata győztesével találkozik.

 

A River játékosai régen örültek már ennyire 1–0-s vereségnek a La Bombonerában (Fotó: AFP)

 

A tavalyi döntő után idén már a legjobb négy között keresztezte egymást a River és a Boca útja a dél-amerikai Bajnokok Ligájaként is emlegetett Libertadores-kupában. Az elődöntő első meccsét három héttel ezelőtt a River hazai környezetben 2–0-ra megnyerte, így abban a tudatban utazhatott legnagyobb riválisa otthonába, a La Bombonerába, hogy egy egygólos vereség is belefér számára a továbbjutáshoz.

A visszavágó negyedórás késéssel kezdődhetett csak el, mert a Boca-szurkolók teledobálták papírlapokkal a pályát, és időbe telt a játéktér megtisztítása.

 

Az 50 ezer néző előtt lejátszott mérkőzésen a Boca próbálkozott többet, de csak egyszer, a 80. percben a 19 éves Jan Carlos Hurtado révén tudta bevenni a River kapuját, így a „milliomosok” történetük során először jutottak be egymást követő két évben is a legrangosabb dél-amerikai kupasorozat fináléjába, és az FC Barcelonával is szóba hozott Marcelo Gallardo irányítása alatt sorozatban negyedszer múlták felül a Bocát a Libertadores-kupa egyenes kieséses szakaszában.

A MECCS EGYETLEN GÓLJA

A másik ágon a Gremio és a Flamengo párharcának első meccse 1–1-es döntetlennel zárult, a visszavágóra magyar idő szerint csütörtök hajnalban kerül sor.

A döntőt november 23-án a chilei Santiagóban rendezik.

2019.11.12 20:16:25

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Azonosulás a régi nagyokkal, nyomaik felkutatása lehet az első olyan gesztus, amely révén újra igazi nagyváradi identitással felvértezett futballcsapata lehet a városnak.

2019.11.12 12:10:57

Minden más foci nemzetisport.hu

Sokan máris úgy gondolják, a spanyol hölgy a PSG-sztár új kedvese.

2019.11.03 22:07:49

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Régebben is voltak falrengető kudarcok, de mintha normálisabban kezelték volna az érdekeltek, mint most, a kommunikációs forradalom lángolásában.