Lengyelország: távozik a válogatott szövetségi kapitánya

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.01.18. 14:27
null
Nem Brzeczek fogja irányítani a lengyel csapatot a mieink ellen (Fotó: Getty Images)
Távozik a magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő lengyel labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról Jerzy Brzeczek.

 

A lengyel szövetség (PZPN) hétfőn közleményben köszönte meg a 49 éves tréner eddigi munkáját, arról azonban nem számolt be, hogy a játékosként 42-szeres válogatott edzőnek miért kell távoznia, és egyelőre az utódját sem nevezte meg.

Jerzy Brzeczek 2018 augusztusa óta irányította a lengyel nemzeti együttest, amely a vezetésével 24 mérkőzésen 12 győzelmet és öt döntetlent ért el, hét alkalommal pedig vereséget szenvedett.

A játékos-pályafutása során hazáján kívül Ausztriában és Izraelben is megforduló korábbi középpályás kivezette a válogatottat a 2020-as Európa-bajnokságra, amelyet a koronavírus-járvány miatt tavalyról idénre halasztottak. Brzeczeknek májusban meghosszabbították a szövetségi kapitányi szerződését az idei év végéig.

A lengyel válogatott Magyarországgal, Angliával, Albániával, Andorrával és San Marinóval került egy csoportba a 2022-es katari vb európai selejtezőjében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik