Légiósok: Feldobott, hogy újra védhetek – Megyeri Balázs

S. Zs.S. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.02.04. 08:38
null
A mellőzés ellenére Megyeri Balázs önbizalommal telve érkezett Ciprusra, ez a teljesítményén is meglátszik (Fotó: AEL Limassol)
Megyeri Balázs jól döntött, amikor Ciprusra szerződött, hiszen az AEL-ben rendszeresen játszik.

 

Mintha új életet kezdett volna Megyeri Balázs. Az egyszeres magyar válogatott kapus 2020 szeptemberében a török Göztepéhez igazolt, ám mindössze három kupameccsen és két bajnokin állt a kapuban, így nem volt meglepő, hogy váltani akart, és január elején a ciprusi AEL Limassol játékosa lett. Azóta négy tétmeccsen védett, vasárnap ötödször is a kapuba állhat. Ennyi meccs jutott neki másfél török idény alatt...

„Már a nyáron el akartam jönni, de élt a szerződésem, és nem tudtunk megállapodni – mondta lapunknak a 31 éves Megyeri Balázs.Világos volt, hogy a Göztepe csak csereként számít rám, én pedig védeni akartam, mégsem engedtek el. Ráadásul családi okok miatt is távozni akartam, egyedül voltam, nem találtunk megfelelő óvodát a lányaimnak, akik időközben visszaköltöztek Budapestre, így a megszokott családi légkör sem várt haza, edzések, meccsek után – minden érv a váltás mellett szólt. Ugyanakkor utólag úgy vélem, próbáltam a kilátástalannak tűnő helyzetből is a legtöbbet kihozni.”

Másfél év mellőzöttséget nem könnyű elviselni. A kapus Kenyeres András sportmentáltrénert kereste fel a problémáival – ám az együttműködés váratlan fordulatot vett.

„Mindig is érdekelt az élsport mentális oldala, sokat foglalkoztam vele korábban. Érdekelt, mitől lesz valakiből Rafa Nadal, Tom Brady, vagy hogy a futballból is hozzunk példát, Cristiano Ronaldo. Szerencsémre éppen indult egy online sportmentál­tréner tanfolyam, így beiratkoztam . Nagyon intenzív két hónap volt, rengeteg tanulással és érdekességgel. Nagyszerű emberekkel találkoztam, sokat segítettünk egymásnak, mondhatni, magamon is gyakorolhattam, és ezek után sikeresen levizsgáztam, szóval, most már másnak is tudok tanácsot adni – és személyes tapasztalataim is vannak, hogyan lehet túljutni egy nehezebb időszakon. Jót tett nekem a tanulás, érdekelt is, lekötötte a figyelmemet. Nem mellesleg hivatalosan is sportmentáltrénernek nevezhetem magam, és praktizálhatok is a karrierem után!”

A futballista már a klubváltást szem előtt tartva edzett Izmirben, hogy ha vált, jó állapotban érkezzen új egyesületébe. Azóta látjuk, az AEL kapujában jól teljesít, nem látszik rajta a kihagyás.

„A görögországi évek miatt ismertek Cipruson. Beszélem a nyelvet, nem új a kultúra, a csapatban vannak ismerősök, Szavvasz Pantelidisz korábban az Atromitosznál volt edzőm, tudjuk, mit várhatunk egymástól. Nagyon feldobott, hogy újra védhetek, a családom is hamarosan csatlakozhat hozzám, újra boldogság edzésre járni – mondjuk, dolgozni eddig is szerettem, de így sokkal jobban érzi az ember az elvégzett munka eredményét. Lang Ádám, Gyurcsó Ádám és Novothny Soma után Bognár István is Ciprusra igazolt, a válogatott Vinícius Paulo is itt játszik, az Anorthoszisz kapusedzője Nagy Zoltán, szóval, nem érzem magam egyedül. Kapusként jó korban vagyok, még néhány évig szeretnék védeni. Örülök, hogy erre az AEL-nél lehetőséget kaptam, innen rajtam múlik, miként alakul a folytatás.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik