TŐKE JÁNOS 2018.04.24 15:06 Frissítve: 2018.04.24 15:36

Labdarúgás: Nikolics szülővárosának a stadionja is megújul

Egy héttel ezelőtt a Nemzeti Sport is beszámolt arról, hogy a magyar kormány 26.2 millió forintos támogatásának köszönhetően új lendületet kap a bácskossuthfalvai labdarúgás, ugyanis az alapoktól a tetőig új köntöst kapott az 1960-as években készült bácskossuthfalvai épületegyüttes. A felújítások nemsokára Zentán, Nikolics Nemanja szülővárosában is elkezdődnek.

A zentai stadionban nemsokára elkezdődnek a felújítási munkálatok (Fotó: radioapatin.com)

 

 

A topolyai TSC ősztől, egészen pontosan augusztus 11-től Zenta városában játssza majd a bajnoki és kupamérkőzéseit. Mivel a TSC a szerb másodosztályban szerepel, a Zenta pedig az ötödikben, így a stadiont muszáj korszerűsíteni a magasabb szintnek megfelelően.

A zentai városházán kedden megtartott sajtótájékoztatón Czeglédi Rudolf, a város polgármestere elmondta, hogy a beruházás értéke mintegy 140 ezer euró (42.5 millió forint). A részletes tervet Palágyi Szabolcs, a TSC elnöke ismertette: a legnagyobb tétel az öntözőrendszer kiépítése és egy műfüves pálya létrehozása, s ez a két újítás a magyar kormánynak a Délvidéki Sport Akadémiának adott támogatásából valósul meg.

A zentai stadionban ezen kívül vizesblokkokat is építenek a lelátók közelében, létrehoznak egy páholyt a VIP-vendégeknek, valamint az újságíróknak, s ezen kívül a stadionig vezető gyalogutat is rendezik majd. Palágyi hozzátette, mivel Zenta az egyik alközpontja a Délvidéki Sport Akadémiának, így a jövőben havonta egy bizonyos összeggel támogatják azokat a helyi edzőket, akik az utánpótlással dolgoznak, valamint egyszeri támogatást nyújtanak az edzésekhez szükséges felszerelések megvásárlásához is.

A TSC stadionját lebontják, s a helyére egy teljesen újat építenek. Erre a célra, valamint a helyi labdarúgó-akadémia létrehozására a magyar kormány a 2016-os év végén hárommilliárd forintot különített el, míg tavaly még másfél milliárd forint támogatást hagyott jóvá. Az akadémiának jóváhagyott pénzekből nemcsak a topolyai klub részesül, hanem, ahogy a fenti két példa mutatja, a többségében magyarok lakta településeken működő labdarúgóklubok is.

2022.01.14 14:20:27

Minden más foci B. D. K.

A 24 éves Bojart korábban megválasztották a legszexibb futballbírónak.

2022.01.13 22:48:16

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A Barcelona története legdrágább játékosának Messivel egy szinten kellene futballoznia, de tudomásul kell venni, hogy Messivel senki sincs egy szinten« – ráadásul csak akkor ment neki, amikor Messi nem játszott, de amikor az argentin volt a vezér, Coutinho a láthatatlan embert alakította.

2022.01.13 16:55:21

Minden más foci SZÖLLŐSI GYÖRGY

Előkerültek olyan finomságok, amelyeket mi innen nem tudhattunk vagy nem vettünk észre.

2022.01.11 23:08:07

Minden más foci PIETSCH TIBOR

NS-VÉLEMÉNY. Sem mez, sem sál, csak az arcot eltakaró maszk...

2022.01.10 22:40:02

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az eredményért mindenre képes edzők azt mondják – olvasom a pszichológusoknál –, hogy ők győzteseket nevelnek, ám igazából veszteseket, mert kiölik az ifjakból, hogy saját magukat is hozzátegyék a fejlődésükhöz.