Labdarúgás: Nikolics szülővárosának a stadionja is megújul

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2018.04.24. 15:06
null
A zentai stadionban nemsokára elkezdődnek a felújítási munkálatok (Fotó: radioapatin.com)
Egy héttel ezelőtt a Nemzeti Sport is beszámolt arról, hogy a magyar kormány 26.2 millió forintos támogatásának köszönhetően új lendületet kap a bácskossuthfalvai labdarúgás, ugyanis az alapoktól a tetőig új köntöst kapott az 1960-as években készült bácskossuthfalvai épületegyüttes. A felújítások nemsokára Zentán, Nikolics Nemanja szülővárosában is elkezdődnek.

 

 

A topolyai TSC ősztől, egészen pontosan augusztus 11-től Zenta városában játssza majd a bajnoki és kupamérkőzéseit. Mivel a TSC a szerb másodosztályban szerepel, a Zenta pedig az ötödikben, így a stadiont muszáj korszerűsíteni a magasabb szintnek megfelelően.

A zentai városházán kedden megtartott sajtótájékoztatón Czeglédi Rudolf, a város polgármestere elmondta, hogy a beruházás értéke mintegy 140 ezer euró (42.5 millió forint). A részletes tervet Palágyi Szabolcs, a TSC elnöke ismertette: a legnagyobb tétel az öntözőrendszer kiépítése és egy műfüves pálya létrehozása, s ez a két újítás a magyar kormánynak a Délvidéki Sport Akadémiának adott támogatásából valósul meg.

A zentai stadionban ezen kívül vizesblokkokat is építenek a lelátók közelében, létrehoznak egy páholyt a VIP-vendégeknek, valamint az újságíróknak, s ezen kívül a stadionig vezető gyalogutat is rendezik majd. Palágyi hozzátette, mivel Zenta az egyik alközpontja a Délvidéki Sport Akadémiának, így a jövőben havonta egy bizonyos összeggel támogatják azokat a helyi edzőket, akik az utánpótlással dolgoznak, valamint egyszeri támogatást nyújtanak az edzésekhez szükséges felszerelések megvásárlásához is.

A TSC stadionját lebontják, s a helyére egy teljesen újat építenek. Erre a célra, valamint a helyi labdarúgó-akadémia létrehozására a magyar kormány a 2016-os év végén hárommilliárd forintot különített el, míg tavaly még másfél milliárd forint támogatást hagyott jóvá. Az akadémiának jóváhagyott pénzekből nemcsak a topolyai klub részesül, hanem, ahogy a fenti két példa mutatja, a többségében magyarok lakta településeken működő labdarúgóklubok is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik