Labdarúgás: Mindenki Ukrajnáért imádkozik – Haratin

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2022.02.26. 07:15
null
Haratin (jobbra) óránként hívja Kijevben rekedt szeretteit (Fotó: Imago Images)
Ihor Haratin, az FTC korábbi, a lengyel Legia Warszawa ukrán légiósa szörnyű napokat él át, családja kijevi otthona mellett zuhant le egy harci gép.


– Ön Varsóban van, de mi a helyzet a családjával? Mindenki jól van?
– Sajnos a családom Kijevben van, éppen ott, ahol a legdrámaibb most a helyzet… – mondta lapunknak adott exkluzív interjújában Ihor Haratin, a Ferencváros korábbi ukrán válogatott középpályása, aki szeptemberben igazolt a lengyel Legia Warszavához.

– El sem tudjuk képzelni, mit érez…
– Mit is érezhetnék?! Egyelőre a szavakat sem találom… Egyszerre hihetetlen, drámai és ijesztő a helyzet. Óránként beszélek a családommal, nem hagyhatják el Kijevet. Imádkozom értük, hogy biztonságban átvészeljék ezeket az időket. Odahaza vannak, és tényleg csak fohászkodni lehet azért, hogy semmi olyan ne történjen, ami veszélyeztetné őket.

– Mit mondanak az otthoniak?
– Szüntelen puskaropogás, robbanás hallatszik, lövések dördültek már kora hajnalban. A levegőben harci repülők, helikopterek repkednek össze-vissza. Az egyik nem messze a házunktól zuhant le, az eset körülbelül két kilométerre történt. A testvéremék a város másik részén laknak, nem messze az ő házuktól is lezuhant egy gép. A bátyám és a kislánya odahaza voltak, néhány blokknyira tőlük vágódott az egyik emeletes házba, hallották is a becsapódást. A harmadik emelettől a kilencedikig lángba borult az épület, az összes lakás kiégett.

– Ez borzasztó…
– És ez Kijev egyik legjobb része, nem egy lerobbant városrész, bár a pusztítás nem válogat.

– Hogyan tud így egyáltalán a futballra összpontosítani?
– Sehogy. A klubomnál rendkívül megértők, mindenben támogatnak, az egyesület közösségi oldalára támogató kisfilmet is feltöltöttek. Az ukrán emberek most hihetetlen nyomás alatt vannak, a huszonegyedik században ilyen eseményre senki sem volt felkészülve. Reméljük, a hétköznapi emberek bírják majd a nyomást, nem roppannak össze. Itt, Lengyelországban is mindenki Ukrajnáért imádkozik


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik