Kroos, Rashford, Szoboszlai, Suárez, Szon? Kik kaphatnák a Puskás-díjat?

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.11.24. 13:21
null
Melyik gól érdemelne Puskás-díjat? (Fotók: AFP)
A FIFA néhány nappal ezelőtt bejelentette, hogy a korábbi hírekkel ellentétben mégis megrendezi a The Best FIFA Football Awards-gálát, így az év góljáért járó Puskás-díjat is kiosztják. Körbenéztünk, hogy milyen emlékezetes találatok születtek az elmúlt időszakban. Természetesen a különleges gólok tárháza szinte végtelen, így ez a lista sem lehet teljes. Éppen ezért kérjük olvasóink segítségét is, hogy a szerintük legszebb találatot osszák meg velünk a hozzászólások között!

A FIFA-gálán a jelölteket minden kategóriábana 2019. július 20. és 2020. október 7. közötti időszakban nyújtott teljesítményük alapján választják ki, a Puskás-díjat később elnyerő gólnak is ez idő alatt kellett megszületnie.

A Puskás-díj odaítélése az előző évhez hasonlóan zajlik 2020-ban is: a FIFA által felállított 10 fős listáról a szurkolók online szavazáson választják ki a három legszebbet, s a három legtöbb voksot kapó gólból a FIFA-legendák szakértői bizottsága választja ki a végső győztest. Mint ismert, 2019-ben Zsóri Dániel Ferencváros ellen szerzett akrobatikus gólja lett az év legszebb találata.

Akkor nézzük a rögtönzött listát.

Kezdjük egy nem olyan régen látott dániai találattal, Nicolai Geertsen a Lyngby Slagelse elleni kupameccsén mutatott be egy „dupla ollót”.





Szoboszlai Dominik bombájának a listánkra kerülését aligha kell magyarázni, a magyar válogatott játékosa hatalmas szabadrúgásgólt ragasztott a törökök kapujába a Nemzetek Ligájában.



André-Pierre Gignac parádés mozdulatáról se feledkezzünk meg, a francia játékos a mexikói Tigres–Pumas bajnokin szerzett gyönyörű gólt.



Az Inter játékosa, az ekkor még kölcsönben a Cagliariban futballozó Radja Nainggolan elképesztő erejű rakétát eresztett el a SPAL elleni bajnoki mérkőzésen, a labda védhetetlenül vágódott a jobb felső sarokba.



Toni Kroos a Valencia elleni spanyol Szuperkupáért vívott torna elődöntőjén rúgott mesteri gólt szögletből. (A gól a videó elején)

Card

A Red Bull Salzburg játékosa, Zlatko Junuzovic a Rapid Wien elleni bajnokin szomorította a fővárosiakat ezzel az irgalmatlanul nagy találattal. A gólpasszt érő szögletet Szoboszlai Dominik ívelte be.


A sok bomba után jöjjön egy fineszes találat! A ma már az Atlético Madridot erősítő Luis Suárez még a Barcelona játékosaként sarkazott a Mallorca kapujába.



A Tottenham játékosa, Szon Hung Min a Burnley elleni kiütés során mutatott be egy óriási szólót.



Az ír Dundalk játékosa, Jordan Flores a Shamrock Rovers elleni találkozón elképesztően jól kivitelezett kapáslövéssel talált be.



Az egykor az Evertonban is megforduló, ma már az olasz másodosztályú Ascolit erősítő Aposztolosz Velliosz még a görög Atromitosz játékosaként szerezte ezt a gyönyörű gólt a Lamia ellen.

Card

Antoine Griezmann gólját is érdemes számításba venni, a francia támadó finom mozdulattal emelt tizenhat méterről a Villarreal kapujába.



Kevin De Bruyne
a Newcastle United kapuját „bombázta szét” ezzel az elemi erejű lökettel.



Az RB Leipzig játékosa, Marcel Sabitzer a Zenitnek lőtt parádés gólt a Bajnokok Ligája előző kiírásában.



A Manchester United-támadó Marcus Rashford Chelsea elleni szabadrúgásgólja sem piskóta.



Az Omonia Nicosia futballistája, Jordi Gómez az Európa-liga történetének legtávolabbi gólját jegyezte ezzel a PSV elleni 56 méteres találattal.



A flamengós Giorgian De Arrascaeta ollóját is el lehet nézegetni egy darabig, az uruguayi játékos a Cearát szomorította ezzel a találattal a brazil bajnokságban.

Card

A Honvéd Puskás Akadémia elleni tiki-takájátGazdag Dánielfejezte be finom emeléssel.


SZAVAZÁS

Ön szerint melyik gól érdemelne Puskás-díjat?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!









Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik