Kolumbia: autóbalesete után kritikus állapotban a korábbi csapatkapitány

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.04.12. 10:28
null
Kritikus állapotban van a kolumbiai válogatott korábbi csapatkapitánya, Freddy Rincón (19) (Fotó: AFP)
Súlyos fejsérüléseket szenvedett, kritikus állapotban van a kolumbiai labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya, az 55 éves Freddy Rincón, aki autóbaleset részese volt Caliban – számolt be róla a BBC.



A sofőr Freddy Rincónon kívül négyen tartózkodtak a járműben, ami összeütközött egy busszal hétfő hajnalban – az utasok valamennyien, valamint a buszvezetőt is megsérült a balesetben.

Rincónt fejsérülésekkel szállították kórházba, ahol megműtötték, jelenleg az intenzív osztályon kezelik, és a Clínica Imbanaco orvosai szerint kritikus az állapota.

A korábbi középpályás 84 tétmérkőzésen 17 gólt szerzett a kolumbiai válogatottban, és három világbajnokságon – 1990, 1994, 1998 – is szerepelt.

A nemzeti csapatban Rincón – Carlos Valderramával karöltve – tartja a legtöbb vb-fellépés (10) rekordját.

A korábbi kiválóság tagja volt annak az együttesnek, amely 28 év után 1990-ben ismét kiharcolta a világbajnoki szereplést. Emlékezetes, hogy Rincón döntetlent érő gólt szerzett a 92. percben a végső győztes NSZK elleni csoportmérkőzésen. A kolumbiaiak ennek a találatnak köszönhetően bejutottak a nyolcaddöntőbe, ahol 2–1-re kikaptak Kameruntól.

Az exfutballista klubszinten játszott a Real Madridban, a Napoliban, a Palmeirasban, a Santosban és a Corinthiansban is. Utóbbit 2000-ben győzelemre vezette az első FIFA-klubvilágbajnokságon (ma már klubvilágbajnokság).

Visszavonulása után 2004-től 2010-ig hazájában és Brazíliában edzősködött, majd drogkereskedelem vádjával néhány napra letartóztatták. Fia, Sebastian a portugál élvonalbeli Guimaraesben futballozik.

RINCÓN EMLÉKEZETS GÓLJA AZ NSZK ELLEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik