Klub-vb: százhúsz perc kellett, de összejött az álomdöntő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.17. 23:06
null
A sötét mezes argentinok nehezen harcolták ki a Real Madrid elleni fináléba jutást (Fotó: Reuters)
A vártnál sokkal nehezebben jött össze az Európa–Dél-Amerika döntő a marokkói labdarúgó-klubvilágbajnokságon. A szerdai elődöntőben a San Lorenzo a rendes játékidőben 1–1-re végzett a torna meglepetéscsapatával, az új-zélandi Auckland Cityvel, és csak hosszabbításban tudta legyőzni, hogy ezzel kivívja a Real Madrid elleni szombati finálét.

A marrákesi közönség a San Lorenzót nem értékeli olyan sokra, mint a Real Madridot, szinte üres lelátók előtt csapott össze egymással a két csapat. Az első két meccsén gólt sem kapó Auckland nagyon jól szervezett védelemmel állt fel, az első húsz percben nagy helyzetig sem jutott a Libertadores-kupa győztese, a vezetést pedig csak az első játékrész hosszabbításában szerezte meg.

Emmanuel Más a bal oldalról, az alapvonalról játszotta meg Pablo Barrientost, aki a kaputól 12 méterre állva felpörgette magának a labdát, majd a bal alsó sarokba lőtt (1–0). A kiegyenlített meccsen egy klasszis villanásnak köszönhetően jutott vezetéshez az esélyesebb csapat.

A szünet után az Auckland kezdeményezett, többet birtokolta a labdát, és a második félidő derekán egy remekül kipasszolt akció végén a spanyol Ángel Berlanga éles, szinte nullafokos szögből lőtt a kapujából kifutó Sebastián Torrico kapujába (1–1). A gólnál is nagyobb bravúr volt a bátor új-zélandi csapat számára, hogy kihúzta a rendes játékidőt 1–1-gyel, és jöhetett a hosszabbítás.

A San Lorenzo ebben gyorsan betalált, Mauro Matos egy új-zélandi megingás után a 11-esponton elé hulló labdát lőtte laposan Tamati Williams kapujába (2–1). Elfogytak az új-zélandiak, a San Lorenzo perceken belül két újabb gólt lőhetett volna, de mivel nem sikerült neki, a hosszabbítás hátralévő részében inkább a biztonságra törekedett.

A vártnál sokkal nehezebben jött össze a győzelem, de az álomdöntő megvan, a Real Madrid ellen szombaton lehet bizonyítani. Az új-zélandiaknak lesz még egy meccsük, negyedik klub-vb-találkozójukon a Cruz Azullal játszanak a bronzéremért.


KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, MARRÁKES
ELŐDÖNTŐ
San Lorenzo (argentin)–Auckland City (új-zélandi) 2–1
(Barrientos 45+2., Matos 93., ill. Berlanga 67.) – hosszabbítás után

A KLUBVILÁGBAJNOKSÁG TELJES PROGRAMJA

NYOLCADDÖNTŐ
Magreb Tétuan (marokkói)–Auckland City (új-zélandi) 0–0 – 11-esekkel 3–4
NEGYEDDÖNTŐ
Auckland City
–ES Szétif (algériai) 1–0
Cruz Azul (mexikói)–Western Sydney Wanderers (ausztrál) 3–1 – h. u.

ELŐDÖNTŐ
Cruz Azul–Real Madrid (spanyol) 0–4
Auckland City–San Lorenzo (argentin) 1–2 – h. u.
AZ 5. HELYÉRT
ES Szétif–Western Sydney Wanderers 2–2 – 11-esekkel 5–4
A 3. HELYÉRT
December 20. (szombat, 17.30):
Cruz Azul–Auckland City
DÖNTŐ
December 20. (szombat, 20.30):
Real Madrid–San Lorenzo

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik