Klubvilágbajnokság: 120 percig küzdöttek a Real Madridért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.13. 23:04
null
Volt egy kis eső Rabatban – a Cruz Azul úszhatott a boldogságban (Fotó: fifa.com)
A mexikói Cruz Azul a rendes játékidő legvégén táncolt vissza a szakadék pereméről, és hosszabbítást követően végül 3–1-re legyőzte a Western Sydney Wandererst a labdarúgó-klubvilágbajnokság szombat késő esti negyeddöntőjében. Az elődöntőben a Real Madrid lesz a Cruz Azul ellenfele.

 

Az ausztrál csapat – bár a 74. percben emberhátrányba került a kezezésért másodszor „besárgított" Matthew Spiranovic miatt – a 89. percig vezetett Iacopo La Rocca lövése révén az esőben, óriási tócsák között lejátszott mérkőzésen, akkor azonban Gerardo Torrado büntetőből egyenlített.

A hosszabbításban Hugo Mariano Pavone góljával már a Cruz Azul szerzett vezetést, majd a végjátékban – amelyből már a második sárga lapját megkapó Nikolai Topor-Stanley is kimaradt – Torrado értékesített még egy tizenegyest, biztossá téve a mexikói diadalt.

A másik mérkőzésen az új-zélandi Auckland City 1–0-ra legyőzte az algériai Szétifet, és ezzel nemcsak bejutott a legjobb négy közé, hanem történelmet is írt. Az első ízben 2000-ben kiírt, az idén a 11. kiadásához érkező klubvilágbajnokság történetében még sohasem fordult elő, hogy az óceániai térség képviselője bejusson az elődöntőbe. A jeget megtörő Auckland City jutalma az argentin San Lorenzo elleni elődöntő lesz.

A rabati mérkőzés első félidejében az Auckland Ángel Berlanga révén kapufát lőtt. A meccset eldöntő gólt az új-zélandiak középhátvédje, John Irving lőtte egy szöglet után az 52. percben. A hajrában az algériai csapat rohamozott, de Tamati Williams, a nyolcaddöntő hőse ezúttal is mindent védett.

Az Auckland City a harmadik csapat, amelyik három különböző klubvilágbajnokságon szerez gólt; korábban ilyesmire csak a spanyol Barcelona és a mexikói Monterrey volt képes.

FIFA-KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, MAROKKÓ
Cruz Azul (mexikói)–Western Sydney Wanderers (ausztrál) 3–1 (Torrado 89., 118. – mindkettőt 11-esből, Pavone 108., ill. La Rocca 65.) – hosszabbítás után
Korábban közölt eredmény
Auckland City (új-zélandi)–ES Szétif (algériai) 1–0 (Irving 52.)

A KLUBVILÁGBAJNOKSÁG TELJES PROGRAMJA

NYOLCADDÖNTŐ
Magreb Tétuan (marokkói)–Auckland City (új-zélandi) 0–0 – 11-esekkel 3–4
NEGYEDDÖNTŐ
Auckland City
–ES Szétif (algériai) 1–0
Cruz Azul (mexikói)–Western Sydney Wanderers (ausztrál) 3–1 – h. u.

ELŐDÖNTŐ
Cruz Azul–Real Madrid (spanyol) 0–4
December 17.:
Auckland City–San Lorenzo (argentin)
AZ 5. HELYÉRT
December 17.:
ES Szétif–Western Sydney Wanderers
A 3. HELYÉRT
December 20.:
második elődöntő vesztese–első elődöntő vesztese
DÖNTŐ
December 20.:
második elődöntő győztese–első elődöntő győztese

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik