Katari bólintás után új(ra) gigacsapat épül Párizsban

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.07.11. 16:27
null
Gyűlnek a Fény Városában az ászok? (Fotó: AFP)
Labdarúgó Európa-bajnokság ide, közelgő olimpia oda, a tomboló nyár és a nyári nyitás utáni tombolás oda, a futball szerelmesei ezen a nyáron is bújják a híreket, alig várják már, kedven csapatuk, csapataik kikkel erősítenek – és kikkel nem. Ezen a nyáron is megzörgetünk minden harasztot, utánanézünk a leghihetőbb és legborzalmasabb pletykáknak, és táblázatba gyömöszöljük a legfontosabb igazolásokat. Az angolok után most is az olaszokkal folytattuk, hogy elérkezzünk Münchenen keresztül a Fény Városába, tartsanak velünk!

 

Szó ami szó, újra és újabb nagy csapatot épít a PARIS SAINT-GERMAIN, lőjük le máris a cikk velejét. Nem lett Bajnokok Ligája-győztes idén sem Párizs ékessége, sőt amíg üldözte a csapat a nagyvadat, óvatlanul maga lépett csapdába, hiszen elbukta csodák csodájára (mások szerint: szégyenek szégyenére) a bajnoki címét, a Francia Kupában elért elsőség a soványabbnál is soványabb vigasz volt Párizsban.

A Thomas Tuchelt váltó Mauricio Pochettino így most új gerincet építhet be a csapatába, érkezett ugyanis hosszas, Hollywoodba illő tárgyalások után a Real Madriddal szakító védőfejedelem, Sergio Ramos, aki kétségkívül világklasszis, ám az idő vasfoga a legnagyobb futballszobrokat is meg-megrágcsálja. A 35 éves játékos két évre írt alá, és leszögezte, nem a pénz miatt utasította el a Real ajánlatát, hanem egyszerűen csak azért, mert volt klubja csupán egy évvel akart vele hosszabbítani, ám a párizsiak ezt megduplázták. „Párizs örömmel fogadja be korunk egyik legnagyobb játékosát” – szerénykedett a PSG elnöke, Nasszer al-Kelaifi.

Hihetünk neki, Ramos mester Madridban évi 18, más források szerint bruttó 20.4 millió eurót keresett, plusz a reklámokból befolyó pénzek és a bónuszok, most ugyanakkora bérért, tehát havi nettó egymillió euróért írt alá (a spanyol adószabályok kissé lazábbak, ügyészségi eljárás és felfüggesztett büntetés nélkül is). Neymar közel 40 millió eurót keres jutalmak nélkül, ő a csúcs Párizsban, Ramos éves bónusza maximum hárommillió euró.

A volt realos jobbhátvéd, Asraf Hakimi milánói fizetését simán megduplázta a PSG, innentől kezdve évi 10 millió eurót keres nettóban a futballista, aki egyértelműen a kezdőcsapatba érkezett, 60 millió euróért, és 11 milliónyi, többségében könnyen teljesíthető bónuszért. Érdekes, hogy a két középső védő, Marquinhos (évi 14.4 millió) és Presnel Kimpembe (10.1 millió) még nála is jobban meg van fizetve. Érdekes, hogy bombaüzletet így sem csapott Hakimival az Inter, lévén az olaszok tavaly 41 millió euróért vették őt a Real Madridtól. Nem mellékesen a marokkói védő lett az első afrikai játékos, akiért 100 millió eurónál többet fizettek karrierje során! Érdekes, hogy 2.1 millió eurót kapott az összegből a Real Madrid, de elköszönhet a visszavásárlási lehetőségtől, ugyanis most nem volt hajlandó annyit adni érte, mint amennyit a PSG kínált (ez esetben az Internek a Madridnak kellett volna eladnia a labdarúgót). A párizsiak potom 8 millió euróért megvehették volna a Romától Alessandro Florenzit, de nem éltek ezzel a lehetőséggel.

A középpálya új gerince a Liverpooltól érkező Georginio Wijnaldum lesz, mondjuk ezt még annak ellenére is, hogy 16 millió euróért megvették az eddig kölcsönben ott lévő portugál futógépet, Danilo Pereirát. Wijnaldum megmutatta azért az Európa-bajnokságon, hogy ő sem fáradhatatlan, Danilo Pereira nemsokára 30, Wijnaldum 31 éves, de mivel utóbbinak lejárt Angliában a szerződése, topklubok sora üldözte, élükön a Barcelonával.

De mint Ramos esetében, a PSG-vel most sem versenyezhettek az ellenfelek (pedig érdekes lett volna a hollandnak a katalán kaland, ugyanis az egyik unokatestvére a volt realos Royston Drenthe, akinek a nagybátyja nem más, mint mint a Barcelonában is megforduló Edgar Davids). Wijnaldummal sokáig egyeztetett a Barcelona, már a tél óta, de aztán... „Vannak állami klubok, amelyek bármelyik játékost megvehetik. Ezt a kérdést rendezni kellene... Kinézünk egy játékost, sokáig tárgyalunk vele, megegyezünk, erre jön egy klub, amelyik a dupláját ígéri neki, és elviszi előlünk” – mérgelődött a spanyolok elnöke, Joan Laporta. Wijnaldum évi tízmillió eurót kap nettóban egy holland lap szerint, francia források szerint a bruttója valamivel ennél is kevesebb, de sok-sok zsíros bónusszal és ösztönzővel.


A PSG-hez közel álló források szerint Pochettino külön kívánsága volt a holland középpályás. A Barcelona ajánlata az ESPN szerint bruttó 11 milliós évi bér volt, ez nettóban bő fele, ebbe Wijnaldum ügynöke bele is egyezett, és június 6-ra tűzték ki az orvosi vizsgálatokat. A többit kitalálják.

A következő nagy dobás a Milan volt kapusa, Gianluigi Donnarumma, a párizsiakkal jó viszonyban lévő ügynök, Mino Raiola már egy ideje dolgozik az ügyön. Annyi biztos, hogy az olasz kapus és Raiola is rekordot fog dönteni, lásd még a Juventus, a Chelsea és a Manchester United érdeklődését... A Sky Sports Italia szerint a PSG első ajánlata nettó 60 millió eurós fizetés öt évre, és az Eb alatt a válogatottbeli csapattárs, Marco Verratti már arról nyilatkozott, mennyire örül, hogy Donnarumma a PSG-hez igazolt. Valószínűleg megvárják a torna végét a hivatalos bejelentéssel.

Raiola Paul Pogbán 50 millió eurónál is többet keresett már, de a mai világban soha nem elég az elég, a középpályás előbb-utóbb kiköt majd a PSG-ben. Szakértők sora szerint ha ő nem, akkor Cristiano Ronaldo érkezik a nyáron, és bizony mindkét transzferben van ráció, ugyanakkor Pogba nincs éppen topformában, Ronaldo pedig vészesen közeledik a negyedik X-hez.

„Kapcsolat a Párizzsal? Egy év van hátra a jelenlegi szerződésemből, ezt mindenki tudja, és nem kaptam konkrét új ajánlatot a Manchester Unitedtől. Van ügynököm, ő intézi ezeket az ügyeket, nekem meg sincs meg al-Kelaifi telefonszáma” – nyilatkozta Pogba, akinek Pablo Sarabia, Ander Herrera és Leandro Paredes eladásával nyitnának teret a keretben és főleg a bérkeretben. A Le 10 Sport szerint a PSG 40 milliót ajánlott Pogbáért, plusz húszmilliós értékben cserejátékosokat, és négy plusz egy éves szerződést kínált a középpályásnak, évi 18 millió eurós alapfizetéssel!

A legolcsóbb (bérű) kiszemelt a Lazio támadója, Joaquín Correa, érte a rómaiak a Tottenhamtől csak 40 millió eurót kérnek. Egy római reggeli lap szerint a PSG ajánlata 25 millió euró plusz Rafinha vagy Julian Draxler játékjoga.

Keylor Navasért több klub is bejelentkezett már, folynak a tárgyalások a Pogbával hasonló cipőben járó Kylian Mbappéval, a PSG sokat sejtető gesztusként leigazolta a támadó 15 esztendős kistestvérét, és 2024-ig kötött vele szerződést. A Rennes-nek most nyáron kell eladnia a csodagyerek Eduardo Camavingát, mert az ő kontraktusából is csak egy év van hátra, és a játékjog 55 millió eurót ér (ennyibe kerülne Pogba is, sőt egy francia lap a Rennes már 40 millióval is beérné). A jóval tapasztaltabb „opció” a Lazio Szergej Milinkovics-Szavicsa, akiért már biztosan nem kérnek százmilliót, mint tavalyelőtt


A lyoni karmestert, a 25 millió euróért vihető Houssem Aouart két okból is jó ötlet lenne leigazolni, érzésünk szerint ő csak a C-opció Pogba és Camavinga mögött. Al-Kelaifi nem humbukolt a L'Équipe-nek tett nyilatkozatában: elmondta, a BL-aranyért a nyáron 200 millió euróért erősítenek, és megadja a Mbappé és ügynöksége kérte fizetést és egyéb járandóságokat, rajta tehát nem múlik a csatár maradása. Érdekes, hogy Mbappé csúfosan leszerepelt az Eb-n, előtte 47 mérkőzésén 53 kanadai pontot szerzett – ugyanakkor tavasszal kulcsmérkőzéseken a Ligue 1-ben és a BL-ben is alulteljesített.

A francia sajtó szerint Mbappé maradásáért az elnök kész eladni az 50 millió euróért vett Mauro Icardit is! Nem mellékesen a pénzügyi Fair Play jegyében a nyáron 150 millió eurós haszonra kellene szert tennie a klubnak a játékoseladásokból.

A kölcsönből visszatértek közül közel 20 millió euró folyhat be Alphonse Areoláért (leginkább a West Hamtől), és emeljük ki a nagy tehetség középcsatárt, Ernaud Kalimuendót, ő az előző idényben a Lens színeiben 14 kanadai pontot termelt 1300 játékperc alatt. Felkerült az ifiből a jó nevű középpályás, a nagy hajú Xavi Simons, a holland-spanyol reménységet a PSG nagy hercehurca közepette happolta el a Barcelonától két éve. Az ügynöke egy bizonyos Raiola, aki viszi Verratti ügyeit is (innen hát a jólértesültség?), azt azonban az olasz mágus (mármint Raiola) sem tudta elintézni, hogy Moise Keant megvegyék az Evertontól kért 35 millió euróért.

A mindig jól értesült Fabrice Hawkins szerint az Eb előtt megegyezett a PSG a 23 éves védővel, Theo Hernándezszel, ám a Milan visszamondta a transzfert, talán nem függetlenül a Donnarumma-ügytől. Raphaël Varane-ért 70 millió eurót ajánlott a PSG a Foot Mercato szerint, mi ebben a transzferben nem hiszünk.

A Barcelona edzésén felbukkant a PSG-vel nem hosszabbító 18 éves középpályás, Kays Ruiz-Atil, aki 2009 és 2015 között a La Masián nevelkedett.

Areola és a spanyol cserekapus, Sergio Rico körül az Olympiakosz legyeskedik, Rafinhával és Icardival a Milan tárgyalgatbánatában”, Icardit a Juventus is kérheti éppen Ronaldóért, Paredesszel és Mitchel Bakkerrel egyetemben; Navas neve felvetődött a Manchester Unitednél és José Mourinho miatt a Románál (ám nagy akadály a kapus havi bruttó egymillió eurós bére), Sarabia és Thilo Kehrer a Laziónál jött szóba.

Zárjuk Lionel Messivel! A La Liga elnöke, Javier Tebas szerint a Manchester City nem igazolja le az argentint, mert az angol klub 270 millió eurós veszteséget szenvedett a koronavírus miatt, a PSG pedig csak egy pénzügyi fair play-be ütköző „financiális doppinggal” lenne képes állni az argentin bérét – Messi évi 125–130 millió eurót kapott bruttóban Barcelonában az előző négy évben, bónuszokat és egyéb ösztönzőket beleértve, de több lap szerint közel 200 millió eurót kapott mindenestől. Tebas szerint az olasz csapatok éppen ennyit buktak a nemzetközi közvetítési jogokon egy év alatt, az ilyen jellegű hazai bevételeik 10 százalékkal csökkentek, magyarán a Juventus nem opció.

Egy spanyol lap szerint a Barcelona átadólistára tette Antoine Griezmannt, aki el is fogadta ezt a lépést. A PSG és Manchester City képes megfizetni őt, más nem nagyon – ezt a szálat transzfersorozatunk következő cikkében fogjuk boncolgatni.

A LIGUE 1 ÁTIGAZOLÁSAI, 2021 NYARA

SCO ANGERS
Érkezett:
Anthony Mandréa (Cholet)
Kölcsönből vissza: Casimir Ninga (Sivasspor)
Távozott: Ludovic Butelle (Red Star FC, ingyen), , Rayan Ait Nouri (Wolverhampton, kölcsön után végleg, 11 000 000 euró)
Kölcsönbe: Lois Diony (Crvena zvezda)
Kölcsönből vissza: Ibrahim Amadou (Sevilla)

FC GIRONDINS BORDEAUX

Érkezett: Issouf Sissokho (Derby Académie)
Kölcsönből vissza: Raoul Bellanova (Atalanta), Alexandre Lauray (Villefranche), Rubén Pardo(Leganés), Over Mandanda (Laval), Josh Maja (Fulham)
Távozott: Over Mandanda (St.-Priest, ingyen), Youssouf Sabaly (Betis, ingyen), Hatem Ben Arfa (szerződése lejárt), Nicolas de Préville (szerződése lejért), Maxime Poundjé (szl.), Vukasin Jovanovics (szl.)
Kölcsönből vissza: Jean Michaël Seri (Fulham)

STADE BREST 29

Érkezett: Lilian Brassier (Rennes, 2 000 000 euró)
Kölcsönből vissza: Guillaume Buon (Bastia-Borgo), Heriberto Tavares (Famalicao), Rafiki Said (Briochin)
Távozott: Romain Perraud (Southampton, 13 000 000 euró), Ferris N'Goma (Chateauroux, ingyen), Mouez Hasszen (szerződése lejárt), Ludovic Baal (szl.)
Kölcsönből vissza: Lilian Brassier (Rennes), Jean Lucas (Lyon), Bandiougou Fadiga (PSG)

CLERMONT FOOT 63
Érkezett: Cem Türkmen (Leverkusen, ingyen), Elbasan Rashani (Erzurumspor, i.), Arial Mendy (Servette), Salis Abdul Samed (JMG Academy Abidjan)
Távozott: Lorenzo Rajot (Rodez), David Gomis (Pau, i.)
Kölcsönbe: Cem Türkmen (Austria Lustenau), Sofyan Chader (Lausanne)
Kölcsönből vissza: Salis Abdul Samed (JMG Academy Abidjan)

RC LENS
Érkezett: Gaël Kakuta (Amiens, kölcsön után végleg, 5 000 000 euró), Deiver Machado (Toulouse, 1 800 000 euró), Wuilker Farinez (Millonarios, kölcsön után végleg, 1 500 000), Christopher Wooh (Nancy, i.), Wesley Said (Toulouse, i.)
Kölcsönből vissza: Jules Keita (CSZKA Szófia), Charles Boli (Paris FC)
Távozott: Loic Badé (Rennes, 17 000 000), Thomas Vincensini (Bastia, kölcsön után végleg, i.), Cheick Traoré (Dijon, i.) Tony Mauricio (Sochaux), Zakaria Diallo (szl.)
Kölcsönből vissza: Issiaga Sylla (Toulouse), Arnaud Kalimuendo (PSG)

LOSC LILLE

Érkezett: Kölcsönből vissza: Adam Jakubech (Kortrijk), Scotty Sadzoute (Pau), Szaad Aguzul (Royal Mouscron), Hervé Koffi (Royal Mouscron), Angel Gomes (Boavista), Show (Boavista), Kouadio-Yves Dabila (Royal Mouscron), Léo Jardim (Boavista), Cheikh Niasse (Panathinaikosz)
Távozott: Boubakary Soumaré (Leicester City, 20 000 000), Mike Maignan (Milan, 13 000 000), Rominigue Kouamé (Troyes, kölcsön után végleg, 2 500 000), Adama Soumaoro (Bologna, kölcsön után végleg, 2 500 000), Hervé Koffi (Charleroi, 500 000), Scotty Sadzoute (Leuven), José Fonte (szl.)
Kölcsönbe: Lucas Chevalier (Valenciennes)

FC LORIENT
Érkezett: Kölcsönből vissza: Maxime Pattier (Briochin), Quentin Lecoeuche (AC Ajaccio), Julien Ponceau (Rodez), Umut Bozok (Troyes)
Távozott: Sylvain Marveaux (Charlotte Independence, i.), Jonathan Delaplace (szl.), Franklin Wadja (Caen)
Kölcsönbe: Julien Ponceau (Nimes)
Kölcsönből vissza: Trevoh Chalobah (Chelsea U23), Andreaw Gravillon (Inter), Tiago Ilori (Sporting CP)

OLYMPIQUE LYON
Érkezett: Damien Da Silva (Rennes, i.), Henrique Silva (Vasco da Gama, i.), Florent Da Silva (Lyon B), Malo Gusto (Lyon B)
Kölcsönből vissza: Camilo (Cuiabá), Pape Cheikh (Dijon), Lenny Pintor (Troyes), Joachim Andersen (Fulham), Jeff Reine-Adélaide (Nice), Jean Lucas (Brest), Moussa Dembélé (Atlético Madrid), Youssouf Koné (Hatayspor)
Távozott: Memphis Depay (Barcelona, i.), Melvin Bard (Nice, 3 000 000), Dzsamel Benlamri (Katar SZK, i.)
Kölcsönbe: Yahya Soumaré (Dijon), Cenk Özkacar (Leuven), Dzsamel Benlamri (szl.), Mattia De Sciglio (Juventus)

OLYMPIQUE MARSEILLE
Érkezett: Gerson (Flamengo, 25 000 000), Leonardo Balerdi (Borussia Dortmund, kölcsön után végleg), Konrad de la Fuente (Barcelona B, 3 000 000), Luan Peres (Santos, 4 500 000(
Kölcsönbe: Cengiz Ünder (Roma, 500 000), Mattéo Guendouzi (Arsenal), Pau López (Roma), William Saliba (Arsenal)
Kölcsönből vissza: Kevin Strootman (Genoa), Nemanja Radonjics (Hertha)
Távozott: Maxime López (Sassuolo, kölcsön után végleg, 2 000 000), Szakai Hiroki (Urava Reds, 1 500 000), Florian Thauvin (Tigres, i.), Christopher Rocchia (Dijon, i.), Valere Germain (szl.), Yohann Pelé (szl.), Nagatomo Juto (szl.), Szaif-Eddin Kaui (szl.)
Kölcsönbe: Kevin Strootman (Cagliari), Lucas Perrin (RC Strasbourg)
Kölcsönből vissza: Michaël Cuisance (Bayern München), Pol Lirola (Fiorentina), Olivier Ntcham (Celtic)

FC METZ
Érkezett: Amin Basszi (Nancy, i.), Georgesz Mikautadze (Metz B)
Kölcsönből vissza: Cheikh Sabaly (Pau)
Távozott: Victorien Angban (Szocsi, 4 100 000), John Boye (szl.)
Kölcsönből vissza: Aaron Leya Iseka (Toulouse)

AS MONACO

Érkezett: Ismail Jakobs (1. FC Köln, 6 500 000)
Kölcsönbe:
Alexander Nübel (Bayern München)
Kölcsönből vissza: Anthony Musaba (Cercle Bruges), Wilson Isidor (Bastia-Borgo), Adrien Bongiovanni (Den Bosch), Jean Marcelin (Cercle Bruges), Loic Badiashile (Las Rozas), Gil Dias (Famalicao), Pelé (Rio Ave), Keita Baldé (Sampdoria), Jean-Eudes Aholou (RC Strasbourg), Jorge (Basel), Antonio Barreca (Fiorentina), Giulian Biancone (Cercle Bruges), Arthur Zagre (Dijon), Sztrahinja Pavlovics (Cercle Bruges), Henry Onyekuru (Galatasaray)
Távozott: Benjamin Henrichs (RB Leipzig, kölcsön után végleg, 15 000 000), Gil Dias (Benfica, 1 500 000), Sztevan Jovetics (szl.), Jusszef Ait Bennasszer (szl.), Loic Badiashile (szl.)
Kölcsönbe: Arthur Zagre (Utrecht), Jean-Eudes Aholou (RC Strasbourg)
Kölcsönből vissza: Florentino (Benfica)

MONTPELLIER HSC
Érkezett: Léo Leroy (Chateauroux, i.)
Kölcsönbe: Thuler (Flamengo, 200 000)
Kölcsönből vissza: Kylian Kaiboué (Sete), Bastian Badu (Chambly), Thibaut Vargas (Chateauroux)
Távozott: Kylian Kaiboué (Bastia, i.), Daniel Congré (Dijon, i.), Bastian Badu (Le Mans, i.), Hilton (visszavonult), Keagan Dolly (szl.), Jun Il Lok (Ulsan Hyundai, i.), Damien Le Tallec (szl.), Damien Le Tallec (AEK Athén, i.)
Kölcsönbe: Clément Vidal (AC Ajaccio)

FC NANTES
Érkezett: Alban Lafont (Fiorentina, kölcsön után végleg, 7 500 000), Rémy Descamps (Charleroi)
Kölcsönbe: Wylan Cyprien (Parma)
Kölcsönből vissza: Alexandre Olliero (Pau), Molla Wagué (Amiens), Samuel Moutoussamy (Fortuna Sittard)
Távozott: Imran Louza (Watford, 10 000 000), Lucas Evangelista (RB Bragantino, kölcsön után végleg, 1 600 000), Élie Youan (St. Gallen, kölcsön után végleg, 500 000), Alexandre Olliero (Pau, i.), Thomas Basila (Oostende, i.), Batista Mendy (szl.)

OGC NICE
Érkezett: Jean-Clair Todibo (Barcelona, kölcsön után végleg, 8 500 000), Jean N'Guessan (RC Abidjan), Melvin Bard (Lyon, 3 000 000), Calvin Stengs (AZ, 15 000 000)
Kölcsönből vissza: Ibrahim Cissé (Chateauroux), Ihsan Sacko (Cosenza), Pedro Brazao (Lausanne), Evann Guessand (Lausanne), Lucas Da Cunha (Lausanne), Trazié Thomas (Lausanne), Armel Zohouri (Lausanne), Racine Coly (Amiens)
Távozott: Wylan Cyprien (Parma, kölcsön után végleg, 6 700 000), Racine Coly (Estoril Praia), Yoan Cardinale (szl.) , Pierre Lees Melou (Norwich City, 6 000 000)
Kölcsönbe: Ibrahim Cissé (Le Mans), Jean N'Guessan (Lausanne)
Kölcsönből vissza: Rony Lopes (Sevilla), Jeff Reine-Adélaide (Lyon), William Saliba (Arsenal)

FC PARIS SAINT-GERMAIN
Érkezett: Asraf Hakimi (Inter, 60 000 000), Danilo Pereira (Porto, kölcsön után végleg, 16 000 000), Georginio Wijnaldum (Liverpool, i.), Sergio Ramos (Real Madrid, i.), Edouard Michut (PSG U19), Xavi Simons (PSG U19), Gianluigi Donnarumma (Milan, i.)
Kölcsönből vissza: Junior Dina Ebimbe (Dijon), Alphonse Areola (Fulham), Arnaud Kalimuendo (Lens), Marcin Bulka (Chateauroux), Bandiougou Fadiga (Brest)
Távozott: Kays Ruiz-Atil (Barcelona B, i.), Mitchel Bakker (Leverkusen, 7 000 000)
Kölcsönből vissza: Alessandro (Roma), Moise Kean (Everton)

STADE REIMS
Érkezett: Nicolas Penneteau (Charleroi, i.), Dion Lopy (Reims B), Billal Brahimi (Reims B), Alexis Flips (Reims B)
Kölcsönbe: Andreaw Gravillon (Inter)
Kölcsönből vissza: Ilan Kebbal (Dunkerque), Logan Costa (Le Mans), Sambou Sissoko (Quevilly Rouen), Anasztasziosz Donisz (Venlo)
Távozott: Nicolas Lemaitre (Quevilly Rouen, kölcsön után végleg, i.), Boulaye Dia (Villarreal, 12 000 000)
Kölcsönbe: Thibault De Smet (Beerschot)

FC STADE RENNES

Érkezett: Loic Badé (Lens, 17 000 000), Lorenz Assignon (Rennes B), Kamaldeen Sulemana (Nordsjaelland, 15 000 000)
Kölcsönből vissza: Rafik Guitane (Marítimo), Jérémy Gélin (Antwerpen), Sacha Boey (Dijon)
Távozott: Jordan Siebatcheu (Young Boys, kölcsön után végleg, 2 500 000), Lilian Brassier (Brest, kölcsön után végleg, 2 000 000), Damien Da Silva (Lyon, i.), Hakim El Mokeddem (Sete), Clément Grenier (szl.)
Kölcsönből vissza: Steven Nzonzi (Roma), Dalbert (Inter)

AS SAINT-ÉTIENNE

Érkezett:
Kölcsönből vissza: Lamine Ghezali (SC Lyon), Alekszandros Katranisz (Hatayspor), Assane Dioussé (Ankaragücü), Sergi Palencia (Leganés), Jean-Philippe Krasso (Le Mans)
Távozott: Mathieu Debuchy (szl.), Kévin Monnet-Paquet (szl.), Romain Hamouma (szl.)
Kölcsönből vissza: Panajotisz Recosz (Leverkusen), Pape Abou Cissé (Olympiakosz), Anthony Modeste (1. FC Köln)

RC STRASBOURG ALSACE
Érkezett: Karol Fila (Lechia Gdansk, 1 500 000)
Kölcsönbe: Jean-Eudes Aholou (Monaco), Lucas Perrin (Marseille)
Kölcsönből vissza: Duplexe Tchamba (Stromsgodset), Moataz Zemzemi (Avranches)
Távozott: Mohamed Simakan (RB Leipzig, 15 000 000), Sztefan Mitrovics (Getafe, 1 000 000), Ismaël Aaneba (Sochaux, i.), Idrissz Szaadi (Bastia, i.), Duplexe Tchamba (Sönderjysk), Lamine Koné (szl.), Lionel Carole (Kayserispor, i.), Kévin Zohi (szl.)
Kölcsönből vissza: Jean-Eudes Aholou (Monaco), Frédéric Guilbert (Aston Villa)

ESTAC TROYES
Érkezett: Rominigue Kouamé (Lille 2 500 000), Mikola Kuharevics (Ruh Lviv, 300 000)
Kölcsönbe: Issa Kabore (Manchester City)
Távozott: Maxime Barthelmé (Guingamp)
Kölcsönből vissza: Rominigue Kouamé (Lille), Lenny Pintor (Lyon), Alimami Gory (Cercle Bruges), Umut Bozok (Lorient)

Lezárva vasárnap délben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik