Játékossors: visszavonul a Juventus egykori legnagyobb ígérete

Vágólapra másolva!
2017.02.10. 18:00
null
Maresca (balra) ellenfélként korábbi csapata ellen (Fotó: AFP, archív)
Pénteken bejelentette visszavonulását Enzo Maresca, aki hosszú pályafutása során – többek között – kétszer nyert UEFA-kupát, valamint megfordult rengeteg klubnál, például a Juventusnál is.

Enzo Marescát sokoldalú és szorgalmas játékosként tartották számon, képes volt a középpálya bármely részén helytállni. Különösen a játékszervezésben jeleskedett – kitűnő technikája, kreativitása, valamint nagyszerű helyzetfelismerési képessége nagy segítséget nyújtott neki ebben –, ugyanakkor a védekezési feladatait is becsülettel ellátta.

Profi pályafutását a West Browmwich Albion játékosaként kezdte el, majd birminghami rekordbevételt jelentő összegért, 4.3 millió fontért a Juventushoz szerződött. A torinói klubnál a legnagyobb ígéretnek számított akkoriban, a hozzá fűzött reményeket azonban nem tudta beváltani. Kölcsönben szerepelt a Bolognánál és a Piacenzánál, majd 2004-ben a Fiorentinához került. Ezt követően megfordult még a Sevillánál, az Olympiakosznál, a Málaganál, a Sampdoriánál és a Palermónál. A most zajló szezont az olasz másodosztályú Verona futballistájaként kezdte meg, összesen nyolc bajnokin lépett pályára a listavezető csapatban. Bár az olasz válogatottban nem mutatkozott be, az utánpótlás-gárdákban több mint 40 alkalommal játszott.

Hosszú pályafutása során nyert olasz bajnokságot (2002), Olasz Szuperkupát (2003), két UEFA-kupát (2006, 2007), európai Szuperkupát (2006), spanyol Király-kupát (2007) és Spanyol Szuperkupát (2007).

„37 évesen, közel húszéves pályafutás után úgy döntöttem, hogy befejezem a labdarúgást. Hatalmas köszönetet mondok mindazon kluboknak, amelyek megadták nekem a lehetőséget, hogy játékosként és emberként is fejlődhessek. Köszönöm a csapattársaimnak, akik nélkül ez a gyönyörű történtet nem íródhatott volna meg. Nyugodt és boldog vagyok, ezért kell egy új fejezetbe belekezdenem. Mert minden egyes nap át tudom ölelni a családomat, ők jelentik számomra az egyetlen energiaforrást. Most és mindörökké. Köszönök mindent, labdarúgás!” – írta Instagram-oldalán a 37. születésnapját éppen ma ünneplő Maresca.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik