S. T. J. 2020.11.26 00:07

„Isten keze”: Isten vele!; Dráma 3 felvonásban

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

 

„Szélről jött a beadás a hosszúra, Morata érkezett üresen, s a mozgásommal ellentétesen visszafejelte a labdát. Próbáltam kézzel-lábbal belekapni, sajnos nem volt szerencsém. Ahogy estem, gyakorlatilag besodortam a kapuba.” Ekként idézte fel a Juventus–Ferencváros Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés utolsó pillanataiban született, a torinóiaknak győzelmet hozó gólt Dibusz Dénes, a Fradi kapusa, aki számos bravúros védéssel tartotta meccsben együttesét, végül mégis bosszúsan jött le a pályáról a lefújást követően.

• Elhunyt a futballvilág egyik legfényesebb csillaga, Diego Maradona. Az argentin zseni ellentmondásos pályafutásának felidézése mellett Bodnár Zalán kollégánk egy szubjektív búcsúztatót is írt, amelyben személyes emlékei mellett felidézi a futball világában keringő milliónyi anekdota közül azt, hogy az 1990-es világbajnokság Nápolyban megrendezett olasz–argentin elődöntője kapcsán Maradona miként állította saját csapata mellé a dél-itáliai szurkolókat.

• Noha a legfontosabb kérdések már eldőltek a Formula–1-es világbajnokság 2020-as idényében, a hétvégi Bahreini Nagydíj mégsem tűnik előzetesen érdektelennek. Daniel Ricciardo például arról beszélt, hogy elege volt már a fagyos téli időjárásból, és nagyon örül, hogy végre hamisítatlan hőségben száguldhat a mezőny. A pálya az igen csúszós isztambuli aszfalttal ellentétben kifejezetten érdes, kiderül, hogy ez melyik csapatnak kedvez majd.

2021.01.21 19:25:14

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Ha létezik szerelem ember és város között... – exkluzív képgaléria a Maradona-királyság éveiről.

2021.01.17 15:17:21

Minden más foci BOROS MIKLÓS

Röpködő mínuszok és játékosok, piros lap, mentő, sok-sok kihagyott szentgyörgyi helyzet, CFR-siker.