Az Eszék gólokat szerzett, az Istra csak kapufákig jutott

P. L., R. Gy.P. L., R. Gy.
Vágólapra másolva!
2021.11.06. 14:45
null
Merveille Ndockyt ezúttal nem volt eredményes (Fotó: Getty Images)
A horvát labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában a bajnoki címért harcoló NK Osijek a nyolcadik, nem túl acélos Istrát fogadta, és bár az első félidő után még a vendégek is reménykedhettek, végül biztos, háromgólos győzelmet aratott a házigazda.

 

HORVÁT 1. HNL
15. FORDULÓ
NK Osijek (Eszék)–Istra 3–0(Zaper 6., Topcagic 59., Fiolic 76.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A horvát bajnokság egyik élcsapata, az NK Osijek könnyűnek látszó ellenféllel a csupán 8. helyen álló Istrával vette fel a küzdelmet. Az előzetes esélylatolgatások azonban kiemelték, hogy kellemetlenné is válhat a pólai csapat, hiszen az Eszéknek nyolc játékosa, számos alapembere, köztük Kleinheisler László is hiányzott.

Az első félidőre nem sok szót lehet vesztegetni, mivel egy villámgyors Zaper-gól után a hazaiak megelégedtek a vezetéssel, és nem nagyon jutottak újabb lehetőséghez. A vendégek próbálkoztak ugyan, de csupán egy kapufáig jutottak.

Ezt később aztán alaposan meg is bánták, mert a védelmük két bohózatba illő gólt is összehozott, így előbb Topcagic, majd Fiolic talált a hálóba (3–0).A két gól között még egyszer megdöngették a kapufát az isztriaiak, de ez legfeljebb csak a statisztikát színezi, a vége mégis az lett, hogy lógó orral kellett hazautazniuk, nem tudták felborítani a papírformát.

Az Eszék a győzelmével a tabella élére ugrott, de közvetlen vetélytársai közül a Dinamo két, a Rijeka egy meccsel kevesebbet játszott.

„Az Istra játszani, s nem csupán védekezni érkezett hozzánk – mondta a mérkőzés után Nenad Bjelica, az eszékiek vezetőedzője. – Erre bizonyítékul szolgálhattak már a legutóbbi idegenbeli találkozóik is, hiszen négyszer sem kaptak ki otthonuktól távol. Talán nem vetítette előre semmi az ilyen különbségű győzelmünket, s egyébként a legfontosabb volt számunkra az újabb három pont begyűjtése. Ideálisan indult számunkra a találkozó, hiszen korán betaláltunk, majd azt követően is jól folytattuk, utána viszont hullámvölgybe kerültünk. A széleken gyengék voltunk, s ez, valamint a meccsnek az a fázisa rávilágított, hogy még több munkára van szükségünk ahhoz, hogy az egész meccsekre érvényes színvonalas játékot meg tudjuk valósítani.”

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+3. perc: Vége a meccsnek, végül simán nyert az Eszék. 3–0

76. perc: GÓÓÓL! Eldőlt, bent van a harmadik!Az Istra védelme megint gyengélkedett, hiszen Bockaj vaktában rúgta előre a labdát, Galileo és a cserekapus Coallo viszont egymásra várt, Fiolic odaperdült, és berúgta az ajándék lehetőséget. 3–0

65. perc: Újabb Istra-kapufa! Ezúttal Lisica volt az előkészítő, Abdallahi lövése jött ki a kapufáról.

59. perc: GÓÓÓÓL! KETTŐVEL VEZET AZ ESZÉK!Hujber volt figyelmetlen, az Istra védője úgy tette haza a labdát kapusának, hogy nem figyelt a közelben ólálkodó Topcagicra, aki köszönte a lehetőséget, és közelről fejjel növelte a hazaiak előnyét. 2–0

52. perc: Bockaj végezhetett el szabadrúgást 20 méterre az Istra kapujától, és bár jó szögből próbálkozhatott, csak a sorfalat találta telibe.

48. perc Fiolic ügyes próbálkozása akár gólt is érdemelhetett volna, de nem ment be a labda a pólai kapuba.

46. perc:Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. perc Vége az első félidőnek, felejthető meccsen egy gyors góllal vezet az Eszék. 1–0

43. perc: KAPUFA! Lisica gondolt egy merészet, a lövése a kapufáról jött ki, éppen Bande elé, ő viszont a védőkbe pazarolta a lehetőséget.

34. perc: Egyenlítési lehetőség maradt ki! Bande szabadult meg az őrzőjétől, megvolt a lövés is, de a labda néhány centivel elkerülte a kaput.

25. perc: Egyelőre nem túl izgalmas a meccs. A kezdeti sokk után az Istra valamivel többet birtokolja a labdát, de ez helyzetekben nem mutatkozik meg.

15. perc: Sokkal jobban játszik az Eszék, és az imént Zaper megszerezhette volna a második gólját is, de ezúttal hibázott.

6. perc: GÓÓÓÓL! MÁRIS VEZET AZ ESZÉK! Bal oldalról érekezett egy remek beadás Bockajtól, amelyre Zaper érkezett kiválóan, és a meglepett kapus mellett a hálóba lőtt. 1–0

1. perc: Elkezdődött a találkozó.

Az eszékiek kezdőcsapata: Malenica – Bartolec, Skoric, Loncar, Bockaj – Fiolic, Nejasmic, Zaper – Ndockyt, Topcagic.

A hazaiktól hiányzik Ivusic, Baresic, Milos, Kleinheisler, Brlek, Jugovic, Erceg és Miérez, a vendégeknél nem játszik Majkic, Matic, Navarro, Caceras, Ivancic, Blagojevic és Burton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik