Kleinheisler nagy lövése nem ment be, eszéki döntetlen a Gorica ellen

R. Gy.R. Gy.
Vágólapra másolva!
2022.03.13. 17:00
null
Nem ment az eszékieknek, egy pontot hazavitt a Gorica (Fotó: nkosijek.hr)
A horvát labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában az NK Osijek nem találta a ritmust a Gorica ellen, és gól nélküli döntetlenre végzett. Bár egypontos előnnyel vezeti a tabellát, nem tudta kellőképpen kihasználni a rivális Rijeka botlását, ráadásul a második helyen álló Dinamo Zagreb egy találkozóval kevesebbet játszott. 

 

HORVÁT 1. HNL
27. FORDULÓ

NK Osijek (Eszék)–HNK Gorica0–0

 

ÖSSZEFOGLALÓ

Az eszékiek abban a tudatban léptek pályára, hogy egyik nagy riválisuk, a Rijeka váratlanul kikapott az utolsó helyezett Hrvatski Dragovoljactól. Ezt az ajándékba kapott lehetőséget azonban csak győzelemmel lehetett volna igazán kiaknázni.

A hazai csapat kezdőjében kapott helyet Kleinheisler László is, aki nagy vehemenciával küzdött egészen a lecseréléséig. A vendég nagygoricaiak az élbolytól és a veszélyzónától egyaránt biztonságos távolságban, a hatodik helyről igyekeztek megnehezíteni az eszékiek dolgát.

Ami azt illeti, ez tökéletesen sikerült nekik. Az Eszéknek nem ízlett a vendégek harapós stílusa, így aztán szinte helyzetbe sem kerültek a hazaiak. Az ellenfél többször is eljutott nagyobb lehetőségig, de mindet elhibázta.

A második félidőben aktívabb lett az Eszék, beszorította ellenfelét a kapuja elé, csakhogy hosszú ideig Kleinheisler csodálatos lövése volt az egyetlen gólt ígérő lehetősége. A magyar válogatott játékosának 30 méteres bombáját elképesztő bravúrral védte Kotarski.

Az utolsó tíz percben szinte ki sem jött a tizenhatosának előteréből a Gorica, viszont remekül védekezett, és az egyre idegesebbé váló eszékiek alig-alig kerültek helyzetbe, ám amikor mégis, akkor Kotarski mindent mentett.

Így maradt a gól nélküli döntetlen, amellyel azért a tabella élére ugrott az Eszék, azonban a Dinamo Zagreb egy meccsel kevesebbet játszott.

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+4. perc: Vége a találkozónak, nem bírt az Osijek a Goricával. 0–0

85. perc: Hosszú „semmittevés” után kis híján vezetést szerzett az Eszék. Lovric lőtte rá 18 méterről, a labda kijött a kapusról, éppen Topcagic elé, aki 7 méterről lőhetett, Kotarski viszont nagy bravúrral szögletre mentett.

65. perc: Lovric ívelt középre jobbról egy szabadrúgást, Nejasmic 10 méterről nem sokkal fejelt fölé.

62. perc: KLEINHEISLER! Vagy harminc méterről lőtt hatalmasat a magyar válogatott játékosa, Kotarksi azonban látványos vetődéssel védett.

55. perc: Teljes eseménytelenségben telt el a második félidő első tíz perce.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. perc: Vége az első félidőnek, egyelőre nincs gól. 0–0

43. perc: Kleinheisler beadása pattant le az előtte álló védő kezéről, de nem adott a bíró tizenegyest.

35. perc: Újabb Gorica-lehetőség! Atiemwen ugrott ki középen, teljesen egyedül vezethette az eszéki kapura a labdát, majd tizenöt méterről a kapusba lőtt.

31. perc: Egy esetleges kezezést vizsgált a videobíró, de végül nem adták meg a tizenegyest a Goricának, méghozzá les miatt. Ezt megúszták a hazaiak.

25. perc: Babec nagy lövése 16 méterről be is mehetett volna, ha Ivusic nem véd hatalmas bravúrral.

19. perc: Egy buta kapushiba majdnem gólt hozott az Eszéknek. Kotarski, a Gorica kapusa egész egyszerűen Lovrichoz passzolt, aki 16 méterről gyorsan lőtt, de nem találta el a kaput. Megúszták a vendégek.

8. perc: Lovric került lövőhelyzetbe 18 méterre a nagygoricai kaputól, a lövése talán arasznyival zúgott el a léc fölött.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, az eszékiek tiszta fehérben, a Gorica tiszta pirosban játszik.

 

Az eszékiek kezdőcsapata: Ivusic – Grgic, Loncar, Cseberko, Jurcevic – Zaper, Brlek, Kleinheisler – Fiolic, Miérez, Lovric.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik