CS. B. 2021.11.18 17:06 Frissítve: 2021.11.18 18:37

Hollandia: nevelőegyesületéhez szerződött a balhés futballista

A szebb időket is látott, jelenleg a holland másodosztályban szereplő ADO Den Haag a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a klub nélküli Eljero Eliát.

 

Eljero Elia hazatért (Fotó: AFP)
Eljero Elia hazatért (Fotó: AFP)

 

Pályafutása során megannyi balhéba – verekedés, illegális autóversenyzés a szintén rosszfiú hírében álló Marko Arnautoviccsal – keveredett a 34 éves Elia. Ugyanakkor nevelőegyesülete, az ADO Den Haag segítő kezet nyújtott a négy hónapja „munkanélküli”, legutóbb a holland élvonalbeli Utrecht alkalmazásában álló támadónak.

Ráfért az erősítés az élvonalból az elmúlt idényben kieső Den Haagra, hiszen rendkívüli anyagi problémái miatt jó ideje nem igazolhatott játékost. A pénzügyi helyzetet az amerikai cég, a Globalon Football Holdings stabilizálhatja, amely két héttel ezelőtt vásárolta meg a nagy múltú klubot.

„Nagyszerű érzés visszatérni. Az elmúlt két hónapban az állóképességemen dolgoztam, és remélem, hogy hozzátehetek a csapat teljesítményéhez –  mondta Eljero Elia, aki 2005-ben, az ADO Den Haag színeiben mutatkozott be a felnőttek között, s eddig 60 tétmérkőzésen 6 gólt szerzett a klub színeiben. 

2023.09.19 17:39:46

Minden más foci nemzetisport.hu

Ötvennégy ország verseng kilenc kvótáért és egy pótselejtezős helyért.

2023.09.19 16:59:12

Minden más foci nemzetisport.hu

Negyvenhat válogatott verseng nyolc vb-helyért és egy pótselejtezős kvótáért.

2023.09.21 00:15:06

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sport és megítélése azonban más világ, néha ilyen, néha olyan irányban. Az európai hivatalos futballfórumokon most épp hatalmas feketepontként kezelik a bukaresti megnyilvánulást, és borítékolható volt, hogy a szókimondó – és a román hivatalos politika szerint jogszerű – állásfoglalás sokba kerül a román labdarúgásnak.

2023.09.18 19:39:00

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Marczibányi téren annak idején vasárnaponként reggeltől estig meccsek voltak. Serdülők, ifik, nagyok a Statisztikából és a házigazda Vasas Turbóból. Porfészek a zöldövezetben – írta a Népsport, én pedig a kisgyerekek érzékenységével megsértődtem. Mert kétségtelen, hogy a fekete kohósalak már akkor sem volt szép látvány, amikor az Aranka utcán lefelé tartottam a pályához, de hát labda pattogott rajta, rúgták a srácok, ez azért több mint mentő körülmény.

2023.09.17 17:09:38

Minden más foci nemzetisport.hu

Fontos győzelmet aratott a lelkesen futballozó dunaszerdahelyi csapat a volt újpesti Gouré főszereplésével.