Hollandia: Frank de Boer nagyon eredményes időszakot jósol

Vágólapra másolva!
2020.09.26. 11:58
null
„Saját stílusom és identitásom van, és továbbra is ugyanezen az úton járok majd” (Fotó: AFP)
A szerdán kinevezett szövetségi kapitány, Frank de Boer nagyon eredményes időszakot jósol a holland labdarúgó-válogatottnak.

 

„Saját stílusom és identitásom van, és továbbra is ugyanezen az úton járok majd. Senkinek nem vagyok a másolata, de ugyanazon az irányvonalon dolgozom, mint Ronald, és hamarosan beszélni fogok vele” – utalt elődjére, a kapitányi posztról az FC Barcelona vezetőedzői tisztsége miatt lemondott Ronald Koemanra a hollandok új szakvezetője.

Frank de Boer hozzátette, már nagyon várja, hogy ezzel a „rendkívül izgalmas” játékosgenerációval dolgozzon, és bízik abban, hogy nemzeti csapatuk ismét a világ élvonalába kerül.

„Eredményeket akarunk, és természetesen a lehető legszebb módon. Ehhez megvan a megfelelő színvonalú játékosállományunk” – hangsúlyozta De Boer, akinek a szerződése a 2022-es világbajnokságig tart.

Az Ajax és az FC Barcelona korábbi hátvédje felidézte, játékosként mindig büszke volt, amikor magára húzhatta a válogatott mezét, és igazán különleges pillanat számára, hogy a válogatott edzője lehet.

Az 50 éves tréner 112 alkalommal volt válogatott, majd másodedzőként tevékenykedett, amikor a hollandok bejutottak a 2010-es világbajnokság döntőjébe.

Nemzeti csapatuk a 2016-os Európa-bajnokságra és a 2018-as világbajnokságra nem jutott ki, de a jövő évre halasztott kontinenstornára már kvalifikált.

„Nagyon eredményes időszakot látok magunk előtt, szép jövő vár ránk. Erre szükségünk is van, hiszen lemaradtunk a legutóbbi két nagy tornáról. Nagyon sok fiatal tehetség kopogtat most az ajtón” – nyilatkozta.

A játékosként Bajnokok Ligája-győzte De Boer felidézte, futballistaként mindig a maximumot nyújtotta az edzéseken, és edzőként is ezt követeli.

Vezetőedzői pályafutása remekül indult, hiszen az Ajax csapatával 2011 és 2014 között sorozatban négyszer lett bajnok, ám később kudarcok kísérték munkáját. Az Internazionalétól 2016-ban mindössze 85 nap után elbocsátották, a Crystal Palace-nál pedig egy évvel később tíz hét után köszönték meg a munkáját, mert elvesztették az első négy Premier League-meccsüket, ráadásul ezeken gólt sem szereztek.

Az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő Atlanta United sikeres első szezont produkált az irányításával, két hónappal ezelőtt mégis távoznia kellett, mert a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után rosszul szerepelt együttese.

„Meggyőződésem, hogy jó edző lehetek” – vélekedett De Boer,aki október 7-én a Mexikó elleni felkészülési meccsen mutatkozik be Amszterdamban, majd 11-én a Bosznia-Hercegovina, 14-én az Olaszország elleni idegenbeli Nemzetek Ligája-találkozó következik a hollandok számára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik