Hollandia: a Feyenoordtól az Ajaxhoz igazolhat a korábbi gólkirály

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.07.16. 19:45
null
Steven Berghuisre az Eb után újabb kihívások várnak (Fotó: AFP)
A holland labdarúgó-élvonalban (Eredivisie) szereplő Feyenoordtól a rivális Ajaxhoz igazolhat a Hollandiával az idén nyáron rendezett Európa-bajnokságot is megjáró jobbszélső, Steven Berghuis – közölte az amszterdamiak hivatalos honlapja.

 

Az Ajax a honlapján azt közölte, hogy megszületett a megállapodás a Feyenoorddal Steven Berghuis átigazolásának feltételeiről, így ha a játékos elfogadja leendő szerződése feltételeit, illetve átmegy az ilyenkor szükséges orvosi vizsgálatokon, 2025 nyaráig az amszterdamiak labdarúgója lesz.

A 29 esztendős futballista 2016 nyara óta játszott a Feyenoordban, ahol azóta 199 mérkőzésen 87 góllal és 64 gólpasszal segítette a csapatot.

A rotterdamiakkal szerepelt korábban a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is, emellett a 2016–2017-es idényben holland bajnoki címet, egy évvel később kupagyőzelmet ünnepelhetett – az ezt követő kiírásban pedig 15 találattal ő lett az Eredivisie gólkirálya.

Berghuis eddig 28-szor ölthette magára a holland válogatott mezét – a legutóbbi két alkalommal az idei Európa-bajnokságon, Észak-Macedónia (3–0), illetve Csehország ellen (0–2).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik