Hertha: Kalou mégis játszana még a válogatottban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.07.18. 10:46
Korábbi kijelentését megváltoztatva Salomon Kalou közölte, szívesen áll az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott rendelkezésére.

A Dárdai Pál irányította Hertha BSC támadója a B.Z. című német lapnak úgy fogalmazott, ha a szövetségi kapitány igényt tart a játékára, segít, miután a csapat jelenleg nem áll túl jól a világbajnoki selejtezőben.

Az elefántcsontpartiak ugyan vezetik a C-csoportot, de miután csak gól nélküli döntetlent játszottak Marokkóval, veszélybe került az első helyük, s csak ez ér automatikus kvalifikációt a jövő évi, oroszországi vb-re.

„A válogatottnak tapasztalt játékosokra van szüksége a következő feladatokhoz. Én szívesen segítek, persze csak akkor, ha fizikailag rendben vagyok” – mondta Kalou.

A 31 éves csatár januárban, az Afrika-kupa-kiesést követően még arról beszélt, hogy nem lép többé pályára a válogatottban, amelyben 92 meccsen játszott.

Kalou 2014-ben szerződött a Herthához. A holland Feyenoordban és Excelsiorban kezdte európai pályafutását, majd 2006-ban a Chelsea-hez igazolt. A londoniakkal bajnoki címet, négy FA-kupát, 2012-ben Bajnokok Ligáját nyert. Hazája válogatottjában 2007-ben mutatkozott be, játszott a 2010-es és a 2014-es világbajnokságon is, valamint 2015-ben Afrika-kupát nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik