Gyász: tömegek rótták le tiszteletüket Maradona ravatalánál – videó

MTI/H. Á.MTI/H. Á.
Vágólapra másolva!
2020.11.26. 12:35
null
Maradona koporsóját argentin zászlóval és egy 10-es mezzel takarták le (Fotó: AFP)
A szerdán elhunyt Diego Maradona ravatalát Buenos Airesben az elnöki palotánál, a híres Casa Rosadában állították fel, a szurkolók itt búcsúzhattak el tőle csütörtökön napközben. A Clarín szerint eddig egyetlen incidens zavarta meg a búcsúzást, egy kisebb csoport összecsapott az elnöki palota előtt a rendőrökkel.

A szurkolók hosszú sorokban érkeznek a ravatalhoz, legtöbben mezt, klubzászlót dobnak a koporsóra, s rendre skandálják a szerdán 60 évesen elhunyt klasszis nevét. A Clarín szerint az elnöki palota előtt a kapuk megnyitása után nem sokkal egy kisebb csoport összetűzésbe keveredett a rendőrökkel, ám ezt leszámítva fegyelmezetten, rendben zajlottak az események.

A búcsúztatás már kora reggel, helyi idő szerint 6.15 órától kezdetét vette, és az első néhány órában a családtagok, valamint a közeli hozzátartozók és barátok kaptak erre lehetőséget. Az elsők között vett búcsút Maradona volt felesége, Claudia Villafane, valamint lányaik, Dalma és Gianinna. Őket egy másik egykori feleség, Veronica Ojeda követte fiukkal, Dieguito Fernandóval. Megjelent a búcsúztatáson Jana is, akit Maradona néhány évvel ezelőtt ismert el hivatalosan a lányának. Később érkeztek az 1986-os világbajnokságon aranyérmes csapattársak, köztük Oscar Ruggeri, illetve más ismert argentin futballisták, például Carlos Tévez – írja az MTI.

Maradonát Buenos Aires északnyugati külvárosában, a Bellavistában lévő Béke Kertje (Jardín de Paz) temetőben helyezik örök nyugalomra, ahova a szüleit is temették.

A RAVATAL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik