Gyász: Puhl Sándor a példaképem és a barátom volt – Roberto Rosetti

Vágólapra másolva!
2021.05.21. 12:31
null
Puhl Sándor az 1997-es BL-döntőben (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, 65 éves korában elhunyt a világhírű játékvezető, Puhl Sándor. A nemzetközi sajtó mellett az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) is megemlékezett a szakemberről.

 

Az UEFA a cikkében megemlékezik Puhl Sándor pályafutásáról, kiemelve az 1994-es világbajnokság döntőjét, valamint az 1997-es BL-finálét. A szövetség honlapján az UEFA játékvezetői bizottságának vezetője, Roberto Rosetti megható szavakkal búcsúzik el a magyar bírótól.

„Puhl Sándor a példaképem és a barátom volt. Hatalmas tehetségű játékvezető volt, aki kiválóan kezelte a labdarúgókat a pályán, a nagy futballeseményeken mutatott higgadt reakciója méltán hozta meg számára a legmagasabb elismerést és hírnevet” – mondta Rosetti az UEFA honlapján.

Roberto Rosetti (Fotó: AFP)
Roberto Rosetti (Fotó: AFP)

„Nagyon sokat köszönhettem Sándornak a saját játékvezetői pályafutásom alatt. Folyamatos tanácsai és bátorítása felbecsülhetetlenül sokat segített a fejlődésemben, és mindig nagy megtiszteltetés volt a társasága. Mélyen elszomorít a halála, őszinte részvétemet fejezem ki a családjának” – zárta megható megemlékezését Rosetti, aki a 2008-as Európa-bajnokság döntőjét is vezette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik