A topfutball még nem látott ilyet: női edző egy 2. ligás férfi csapatnál

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2014.05.07. 12:14
null
Helena Costa katari szövetségi kapitányként
A francia másodosztályú Clermont Foot Auvergne irányítói a portugál Helena Costát nevezték ki vezetőedzőnek, ezzel ő lesz az első nő, aki profi futballcsapatot irányíthat Franciaországban.

A 36 éves Costa jelenleg az iráni női válogatott szövetségi kapitánya, és korábban hasonló beosztásban Katarban dolgozott.

A klub szerdai rövid közleményében annyit írt, hogy a következő szezonban már a portugál edző irányítja a felnőtt gárdát. A Clermont két fordulóval a zárás előtt a 14. helyen áll a 20 csapatot felvonultató Ligue 2 tabelláján.

Helena Costa a női futballban a portugál Odivelas, a katari, majd az iráni válogatott szakvezetőjeként dolgozott, de a férfiak között is nevet szerzett már magának. 2008 és 2011 között a Celtic egyik játékosmegfigyelője volt, U9 és U17 között a Benfica több utánpótláscsapatát is irányította (trófeákat is nyert velük), sőt, alacsonyabb osztályban (Cheleirense) felnőtt férfi csapat edzőjeként is dolgozott.

Costa előtt egyetlen női edző irányított férfi profi futballcsapatot Európában, az olasz Carolina Morace, aki 1999-ben az akkor harmadosztályú Viterbese edzőjeként dolgozott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik