Franciaország: Benzema hazudott nekem – Valbuena

Vágólapra másolva!
2016.01.11. 14:16
null
Amikor még minden rendben volt: Mathieu Valbuena (balra) és Karim Benzema a 2014-es vb-n (Fotó: AFP)
Mathieu Valbuena vasárnap arról beszélt a francia televízióban, hogy képes lesz a jövőben együtt játszani Karim Benzemával a francia labdarúgó-válogatottban, ám a Le Monde-ban hétfőn napvilágot látott vallomásrészletek megnehezíthetik az újrakezdést.

 

Mint ismert, Mathieu Valbuenát (Lyon) tavaly megzsarolták egy szexvideóval, és a gyanú szerint ebben válogatottbeli csapattársa, Karim Benzema (Real Madrid) is szerepet játszott. Utóbbi tagadja részvételét, ám az őszi Valbuena-vallomás hétfőn kiszivárogtatott részletei kínos helyzetbe hozták.

„(Benzema) rögtön a lényegre tért: azt mondta, Mat, van itt egy nagyon kínos videó – idézte fel a vizsgálóbíró előtt az októberi, edzőtáborbeli beszélgetésüket Valbuena. – Azt mondta, kedvel engem, ezért is kell szóba hoznia az ügyet. Először azt gondoltam, hogy tényleg csak figyelmeztetni akar, de amikor szóba hozta, hogy bemutat valakinek, aki segít megoldani az ügyet, kissé meglepődtem… Nem mondta, hogy valakik pénzt akarnak tőlem, de úgy beszélt, hogy azt érezzem, igenis akarnak.”

Benzema vallomásában tagadta, hogy látta az említett felvételt. Ha így van, akkor a jelek szerint félrevezette Valbuenát, amikor igyekezett összehozni a zsarolók közvetítőjével, gyerekkori barátjával, Karim Zenatival.

„A lánya életére esküdött, hogy látta a videót, de nincs belőle kópiája. Kérdeztem, mit látott, mire egy-két részletet felidézett belőle. Nagyon rám ijesztett… Valójában hazudott nekem azzal a céllal, hogy találkozzam az ismerősével, akinek egyszerűen szívességet akart tenni” – olvasható Valbuena őszi vallomásában.

Valbuenát megdöbbentette az is, milyen lekezelően beszél róla a vele négyszemközt mindig a „kölcsönös tisztelet hangján” szót váltó Benzema azokon a felvételeken, amelyeken a Zenatival folytatott telefonbeszélgetését rögzítették.

Benzema egyelőre nem szerepelhet a francia válogatottban, de a szakvezetés reménykedik abban, hogy a nyári Európa-bajnokságig sikerül rendezni a konfliktust, és a Real Madrid támadója ott lesz a „kékek” soraiban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik