Francia Kupa: Mbappé és Icardi is betalált, a PSG nyerte a finálét

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.05.19. 23:10
null
Mbappé gólpasszt adott Icardinak, majd maga is betalált (Fotó: AFP)
A Paris Saint-Germain 2–0-ra nyert a Monaco ellen a Francia Kupa 2020–2021-es kiírásának döntőjében szerdán, így megszerezte története 14. kupagyőzelmét.

A párizsiak az első perctől kezdve mezőnyfölényben játszottak – negyedórát követően több mint 80 százalékban birtokolták a labdát –, de a mérkőzés elején gólhelyzetekig nem jutottak el. A 19. percben aztán Kylian Mbappé szerzett labdát a Monaco tizenhatosánál, majd Mauro Icardinak passzolt, aki nem hibázott az üres kapura (0–1).

A folytatásban sem vette át a kezdeményezést a Monaco, de támadóbban lépett fel, lövésekig is eljutott, a kaput azonban nem tudta eltalálni az első félidőben. A második játékrészben már kiegyenlítettebb volt a játék, sőt, a PSG a vezetés tudatában nem is szorgalmazta a támadásokat, a Monaco azonban nem tudott ziccereket kialakítani.

A hajrában aztán az egész mérkőzésen kiváló teljesítményt nyújtó Mbappé eldöntötte a kupagyőzelem sorsát: egy kiugratás után került ziccerbe, s elpöckölte a labdát a Monaco kapusa, Radoslaw Majecki mellett (0–2). A párizsiak ezzel megszerezték történetük 14. Francia Kupa-győzelmét.

FRANCIA KUPA
DÖNTŐ
Monaco–PSG 0–2
(Icardi 19., Mbappé 81.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik