DUDUCZ TIBOR
2021.11.27 14:50 Frissítve: 2021.11.27 19:16

Egy gyors gól győzelmet hozott a DAC-nak Trencsénben

A szlovák labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában a DAC Trencsénbe látogatott, és egy gyors góllal nemcsak a vezetést, hanem a győzelmet is megszerezte. Ezzel pontszámban beérte a 3. helyen álló Ruzomberok csapatát, bár a rózsahegyiek egy meccsel kevesebbet játszottak.

 

Hahn Jánosnak (sárgában) nem volt könnyű dolga a hazai védőkkel (fotó: Lelkes Ernő)
SZLOVÁK FORTUNA LIGA
16. FORDULÓ

Trencín–DAC 0–1 (Balic, 4.) 

ÖSSZEFOGLALÓ

A dunaszerdahelyi mester, Joao Janeiro a több hiányzó ellenére a három pont megszerzését tűzte ki célul, és ez már a 3. percben kezdett realitássá válni: gyors jobb oldali akció után Veselovsky tette a kapu elé a labdát, ahol Andrija Balic érkezett, és tíz méterről nem hibázott. A horvát középpályás Schäfer András helyett játszott, aki még a keretben sem volt. Mint lapunknak a magyar középpályás elárulta, izomsérülés miatt hagyta ki a tegnapi meccset.

A meccsen többet birtokolta a labdát a Trencsén, játékosai néhányszor nagyon veszélyes lövést eresztettek meg, de a 100. dunaszerdahelyi meccsét védő Martin Jedlicka remekelt. A vendégek ügyes, taktikus játékkal megőrizték a vezetésüket, és megszerezték a három pontot. 0–1

„Nagyon nehéz meccsen sikerült győznünk, remek csapat otthonában szereztük meg a három pontot. Szervezetten játszottunk, nagyot küzdöttünk, megérdemeltük a sikert. Több helyzetet is kidolgozhattunk volna, sajnos sokszor hiányzott a megfelelő utolsó átadás” – nyilatkozta a DAC kispadján százszázalékos Joao Janeiro.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+3. perc: Vége a találkozónak, a gyors gól győzelmet hozott a DAC-nak. 0–1 

90. perc: Három perc a hosszabbítás.

88. perc: Slávik próbálkozott lövéssel egy trencséni szöglet után, de ettől senkinek nem ment fel a vérnyomása, maximum a hazai szurkolók mérgelődtek volna, ha jelen lehetnének a stadionban.

79. perc: Hahn Jánost lecserélték, Nicolaescu állt be a helyére. 

77. perc: Úgy tűnt, Andzouana meglóg a hazaiak elől, és akár helyzetbe is tud kerülni, de hosszan szöktette magát, és a passza sem volt az igazi, mert Kukucka elkapta a labdát. 

69. perc: Holly maradt tisztán a tizenhatos vonalánál, kapta is a labdát, amelyet keményen meg is lőtt, Jedlicka viszont bravúrral mentett. 

65. perc: Davis szabadrúgása ívelődött a tizenhatoson belülre, elérte még Dimun, de ez a fejes nem volt jó.

54. perc: Letenay kapott sárgát, mert a középpályán szabálytalankodott Ciganiksszal. 

49. perc: Lavrincík lőtt jó messziről, a labda éppen Jedlicka ölébe érkezett.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Vége az első félidőnek, vezet a DAC. 0–1 

44. perc: Hahn vette észre a jobb oldalon, hogy középen szabadon maradt Ciganiks, aki lőtt is, Kukucka azonban védett. 

39. perc: Tucny húzott befelé jobbról, el is lőtte a tizenhatos közeléből, de gyengén. 

35. perc: Dimun maradt a földön egy ütközés után a DAC-ból, de némi ápolás után képes volt folytatni a játékot. 

31. perc: Egyelőre elég unalmas a találkozó, a DAC a vezetés birtokában nem nagyon erőlködik, a hazaiak pedig nem találják a rést a csallóköziek védelmén. 

23. perc: Az utóbbi időben jobbára mezőnyjátékban gyömöszölik egymást a felek. 

16. perc: A DAC végezhetett el szögletet, a védők kifejelték a labdát, de csak Davisig, aki azonnal lőtt, de nagyon magasan fölé.

11. perc: Ghali kereste a lehetőséget a tizenhatos bal csücske közeléből, aztán középre emelt. Holly teljesen egyedül maradt középen, a fejese a léc alá tartott, Jedlicka viszont hatalmasat védett, a léc fölé tolta a labdát.

4. perc: GÓÓÓÓL! Vezet a DAC! Vera hozta fel a labdát a jobb oldalon, Veselovskyhoz játszott, aki elfutott vele egészen az alapvonal közeléig, onnan beadott, és a másik oldalon érkező Balic 10 méterről a hálóba lőtt. 0–1  

1. perc: Elkezdődött a találkozó. A DAC sárga-kékben, a Trencín tiszta fehérben játszik.

 

A DAC kezdőcsapata: Jedlicka – Vera, Kruzliak, Muhamedbegovic, Davis – Veselovsky, Balic, Dimun, Andzouana, Ciganiks – Hahn J. 

A DAC csapatában játszó Schäfer András izomsérülés miatt nem tud pályára lépni, Hahn János viszont a kezdőben kapott helyet.

2022.10.05 23:42:01

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Hogy mi történik majd ugyanitt nyolc év múlva, az rejtély.

2022.10.05 09:19:15

Minden más foci nemzetisport.hu

Mihajlovics, Prosinecki, Szavicsevics és a többiek – mi lett a Crvena zvezda kupagyőzteseivel?

2022.10.05 12:56:12

Minden más foci nemzetisport.hu

A Csíkszereda az első félidőben még jól tartotta magát, de a másodikban kinyílt a török gólzsák.

2022.10.02 22:05:38

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Utóbbit tanárunk a bikinihez hasonlította, mely szerinte sok fontos részletet megmutathat, de lehet: a lényeget eltakarja...

2022.10.02 23:04:37

Minden más foci nemzetisport.hu