DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely) 2019.11.02 19:02 Frissítve: 2019.11.02 21:53

Fortuna Liga: megszakadt a DAC győzelmi sorozata

A DAC hazai pályán gól nélküli döntetlenre végzett a szeredi csapattal, míg a szintén odahaza játszó éllovas Slovan 2–0-ra megverte a szeniceieket a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) szombati játéknapján. A dunaszerdahelyiek négy győzelem után veszítettek pontokat a bajnokságban, a pozsonyiak sorozatban harmadszor nyertek.

Fotó: Dömötör Csaba

 

Három nappal a Nagyszombat elleni kupasiker után ismét benépesült a MOL Aréna: pontosan 6887 szurkoló volt jelen a Szered elleni találkozón, az impozáns dunaszerdahelyi létesítmény jubileumi 50. bajnoki találkozóján. Ez több, mint amennyien a többi szombati Fortuna Ligá-s találkozón voltak együttvéve.

A Szered nem rúg sok gólt, de keveset is kap – ezt az első perctől látni lehetett. A vendégek negyven méterre a saját kapujuktól szinte élő falat húztak, jelszavuk a rombolás volt.

A hazai csapat mezőnyfölényben játszott, a találkozó elején Kalmár Zsolt és Vida Máté veszélyeztetett. A kilencedik percben óriási helyzetet hagyott ki Ramirez, aki formás támadás végén az ötösről fölé durrantott. A 27. percben Ronan a kapufát találta telibe.

A második félidőre Vida Máté nélkül futott ki a hazai csapat. Hyballa mester nem akart kockáztatni, mivel a magyar válogatott az első félidőben összeszedett egy sárga lapot. Óriási volt a hazai fölény, szinte felbillent a pálya. Egy óra játék után Vida Kristopher lökete után már a vendégkapus is verve volt, de a Szerednek segített a kapufa. Az egyik lövés követte a másikat (a második félidőben összesen tízszer próbálkoztak a sárga-kékek), de a labda csak nem akart bejutni a kapuba. Valószínű, ha reggelig játszanak, akkor sem rúgtak volna gólt a dunaszerdahelyiek…

„Sajnos, a mai ilyen meccs volt. Ott voltak a helyzeteink, de sajnos nem tudtuk őket értékesíteni. Kétszer a kapufát találtuk el, többször remekelt a kapus, sok lövésünket blokkolták a vendégjátékosok. Hiányzott némi szerencse is. Még kreatívabbnak kellett volna lennünk, jobban kellett volna koncentrálnunk a helyzeteknél. Két pontot elvesztettünk” – értékelt a hazai csapatkapitány, Kalmár Zsolt.

Mivel a Slovan győzött, már hat pont az előnye a DAC előtt.

Az első félidő nagyon gyenge volt. A fordulás után uraltuk a mérkőzést, de ma negyvenöt perc nem volt elég, hogy győzzünk. Összességében csalódott vagyok” – mondta a dunaszerdahelyi edző, Peter Hyballa.

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
14. FORDULÓ
FC DAC 1904 (Dunaszerdahely)–Sered (Szered) 0–0

DAC:
Kalmár Zsolt, Vida Kristopher és Vida Máté egyaránt kezdett, Mátét a szünetben, Kristophert a 72. percben lecserélték.
Slovan Bratislava (Pozsony)–Senica (Szenice) 2–0
Slovan: sem Guzmics Richárdot, sem Holman Dávidot nem nevezték.
Az élcsoport: 1. Slovan 35 pont, 2. Zilina 30 (13 mérk.), 3. DAC 29, …6. Sered 18, …10. Senica 14

 

2020.12.02 15:30:02

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

A kilencmérkőzéses nyeretlenségi szériáját megszakító szeredi csapat 37-szer szabálytalankodott.

2020.12.01 12:23:55

Minden más foci KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Már az is kisebb csoda volt, hogy Carlos Tévez túlélte nyomortól sújtott gyerekkorát – 76-szoros válogatottként ér véget a karrierje.