Megvan a DAC 300. élvonalbeli sikere; 13 perc alatt eldőlt a Zsolna elleni meccs

DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.04.16. 17:55
null
Szánthó Regő (b3) megszerezte az első bajnoki gólját Dunaszerdahely-játékosként (Fotó: Lelkes Ernő)
A DAC tizenhárom perc alatt kétgólos előnyre tett szert az MSK Zilina ellen a szlovák labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) felsőházi rájátszásában, az előnyt pedig komolyabb izgalmak nélkül meg is őrizte egészen a lefújásig. Sikerével ötmeccses nyeretlenségi sorozatot zárt le a dunaszerdahelyi alakulat. A mérkőzés első gólját az FTC-től kölcsönvett Szánthó Regő szerezte, akinek ez volt az első bajnoki gólja a csallóköziek színeiben.


SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, 6. FORDULÓ
DAC–MSK Zilina (Zsolna)
2–0 (2–0)
Dunaszerdahely,
Mol Aréna,2701 néző. Vezette: Kruzliak
DAC: Veszelinov – Ciganiks, Brunetti, Kruzliak, Pinto – Nebyla, Dimun (Njie, 83.), Szánthó R. (Sharani, 65.) – Krsztovics (Moumou, 83.), Balogh N., Verlinden (Davis, 74.)
Vezetőedző: Joao Janeiro
Zilina: BelkoMinárik, Nemcík, Owusu – Kaprálik (Jánosík, 77.), Gono, Paur, Ilko (Sauer, 62.) – Myslovic (Slebodník, 62.), Jambor, Duris.Vezetőedző: Peter Cernák
Gól:
Szánthó (3.), Ciganiks (13.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Február 26-án a Dunaszerdahely hazai pályán legyőzte az MSK Zilinát. Ez volt a DAC 299. győzelme a legfelső osztályban. Nem gondolta senki, hogy el kell telnie közel két hónapnak, öt bajnoki meccsnek, mire meglesz a jubileumi háromszázadik. A sárga-kékek az ünnepi hétvégén azonban 2–0-ra megverték a Zsolnát, ezzel megszerezték a 2022-es évbeli második sikerüket.

Nagy volt a mozgolódás a héten Szerdahelyen. Mély gödörbe került a DAC, a mai meccset megelőző tíz találkozóján mindössze egyszer győzött. Ezúttal nemcsak a csapat összpontosított maximálisan, hanem szervezkedtek a szurkolók is, akik találkoztak Világi Oszkár klubtulajdonossal. is. Több hónapos szünet után ismét nagyon hangos volt a B-közép, amely a meccs előtt sárga-kék füstbombafelleggel melegített be..

Úgy látszik, ez a pirotechnikai mutatvány rendesen feltüzelte a játékosokat. Épphogy befejezte a 2701 néző a magyar himnusz éneklését, amikor egy bal oldali Verlinden-beadásra remekül érkezett Szánthó Regő, aki nyolc méterről a léc alá vágta a labdát. Ez volt a fiatal játékos első gólja a DAC-ban.

A másik oldalon Myslovic találta el a kapufát, majd szerencsét hozott a 13-as. Na nem Kalmár Zsolt lépett pályára – közeledik a magyar válogatott középpályás visszatérése a súlyos sérülés után –, hanem újabb gólt szerzett a DAC, Andrejs Ciganiks távolról talált a kapuba. Ezután aktívabb volt a Zsolna, de szilárd lábakon állt a hazai védelem.

S lehetett volna a különbség három is a félidőre: Dimun erős lökete a kapufát találta telibe, a labda az ötösön álló Verlindenhez pattant, aki előtt üresen tátongott az üres kapu, ám a belga ismét csak a kapufát trafálta el.

A fordulás után maradt az enyhe zsolnai fölény, azonban csak Duris lövése után kellett Veszelinov Dánielnek megmutatni a tudását. A 65. percben előbb a pályáról távozó Szánthó kapott nagy tapsot, majd Balogh Norbert remek cselsorozatát díjazták a szurkolók. A 86. percben Balogh fejelhetett volna gólt, de a vendégkapus nagyot védett.

Öt meccs után ismét győzött a DAC, a játékosok tehát hárompontos ajándékot nyújthattak át az 59. életévét holnap betöltő Világi Oszkár klubtulajdonosnak.

PERCRŐL PERCRE

90+2. perc: Vége a mérkőzésnek!

89. perc:
Nebyla és Paur ütköztek a 16-osnál. Áll a játék az ápolás miatt.

86. perc:
Nebyla is besárgult...

86. perc: Davis szabadrúgása után Balogh kerül helyzetbe, de a vendégek szerencsésen megússzák a szitut.

85. perc:
Nemcík kap sárgát.

83. perc:Krisztovics és Dimun le, Moumou és Njie be!

79. perc:
Gono közeli lövését védi remek mozdulattal Veszelinov!

77. perc:
Kaprálik le, Jánosík be!

74. perc:
Verlinden helyén Davis folytatja a hajrában.

A hivatalos nézőszám: 2701 fő.

68. perc:
Balogh N. kapott sárga lapot.

65. perc:
Cserélt Janeiro is, Szánthó helyén Sharani folytatja.

62. perc:
Kettőt cserélnek a vendégek, Myslovic és Ilko le, Slebodník és Sauer be.

61. perc:
S egy lehetőség a vendégek előtt, ezúttal Duris próbálkozik, de Veszelinov kiüti a lövését a kapu torkából.

60. perc:
Krsztovics tartja meg a labdát három zsolnai játékossal a nyakán, megjátszotta Dimunt, aki a második hullámban érkezve csúnyán kapu fölé lőtt!

58. perc:
Továbbra is lövés, helyzet nélkül a második félidőben. A Zilina sokkal-sokkal többet járatja a labdát a második félidőben, mint a DAC, de ez a labdajáratás többnyire a vendégek saját térfelén történik, nincs benne igazi veszély.

53. perc:
Nem nagy dolog, de végre egy konkrét esemény: Verlinden futott lesre!

50. perc:
Helyzet nélkül telt el az első öt perc a második félidőből. A mezőnyjáték dominál. A vendégek birtokolják többet a labdát.

46. perc:
Elkezdődött a második játékrész!

SZÜNET

45+1. perc:
Vége az első félidőnek!

45. perc: Egy perc a tervezett ráadás!

41. perc:
MÁR HÁROMMAL VEZETHETNE A DAC! Dimun lőhetett 17 méterről, az életerős löket a jobb kapufáról vágódott le, pont az érkező Verlinden elé, aki azonban az üres kapuval szemben érkezve ismét a kapufát trafálta el!

38. perc: Dimun kapja a meccs második sárga lapját. – Egyúttal az elsőt a DAC-játékosok között.

36. perc:
Ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást a DAC, de Szánthó labdája a sorfalon halt el...

32. perc:
Ciganiks adja be jobbról, középen Krisztovics érkezik jó ütemben, megelőzve a védőt fejel is, nem sokkal a keresztléc fölé! A kapus követte a labda útját, így ha lejjebb jött volna, alighanem védeni tud!

30. perc
: A második DAC-gól óta nem sok minden történt a pályán. Inkább a mezőnyjáték dominál. A tempó sem eget rengető.

28. perc:
Myslovic végzett el egy szabadrúgást balról, a 16-ostól jó 6-8 méterre. A labdát a védelmi vonal mögé próbálta ívelni, ám az ötös előterében az egyik DAC-játékos csak-csak kifejelte az érkezők elől.

27. perc:
Balogh lefordul Gonóról, aki aztán visszahúzza... a játékvezető szerint szabályosan. Megkérdőjelezhető...

23. perc:
Jambor próbálkozik meg egy átlövéssel, de a labda elszáll a kapu felett.

21. perc:
Duris 6 méterről érkező fejese megy el a jobb kapufa mellett nem sokkal! Ez veszélyes volt a vendégektől!

19. perc:
Myslovic kap sárga lapot. Ez az első sárga a meccsen.

18. perc: Duris végezhetett el szabadrúgást a 16-ostól balra, a lövése megpattant, de így sem jelentett gondot Veszelinovnak, akiről ki sem pattant a labda.

Erős a DAC első 15 percben nyújtott kapu előtti teljesítménye: két próbálkozás, két kaput eltaláló kísérlet, két gól. 100 százalékos hatékonyság.

13. perc: MICSODA KEZDÉS! KETTŐVEL VEZET A DAC!
Krisztovics passzol a 16-oson belülre érkező Ciganiks elé, aki átvétel nélkül, ballal a kapuba bombázza a második hazai találatot! 2–0

10. perc:
Nagy iramban, mindkét oldalon egy-egy nagy helyzettel indul a találkozó. Az igazi különbség, hogy a DAC gólra is váltotta az első adódó lehetőségét!

A DAC-tábor kitett magáért (Fotó: Duducz Tibor)
A DAC-tábor kitett magáért (Fotó: Duducz Tibor)


6. perc:
KAPUFA! Hamar egyenlíthetne a Zsolna, de Myslovic lövése kifelé pattan a kapufáról!

3. perc: Az első helyzetéből megszerzi a vezetést a DAC! Verlinden adja be balról a labdát, amit a középen érkező Szánthó kapásból, a keresztléc segítségével a hálóba vág! 1–0!

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

Érkeznek a csapatok a pályára!

ELŐZMÉNYEK

Köszöntjük kedves Olvasóinkat az DAC–MSK Zilina mérkőzés online közvetítésében!

A DAC már öt meccs óta nyeretlen a szlovák élvonalban. A zsolnai együttessel szemben legutóbb döntetlenre végzett.

Bekezdett a DAC: 15 perc után két gól volt a hazai előny (Fotó: Lelkes Ernő, archív)
Bekezdett a DAC: 15 perc után két gól volt a hazai előny (Fotó: Lelkes Ernő, archív)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik