Fortuna Liga: „Csak egyszer lehet ellopni a DAC-tól a bajnokságot”

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2023.05.21. 18:17
null
Világi Oszkár (Fotó: Török Attila, archív)
A Besztercebánya szombati legyőzését követően a Nemzeti Sportnak és az M1 televíziós csatornának nyilatkozott Világi Oszkár, a szlovák labdarúgó-élvonalban ezüstérmes DAC tulajdonosa.   

 

TÍZEZER TOMBOLÓ DAC-SZURKOLÓ ünnepelte szombaton a Besztercebánya 1–0-s legyőzését, egyszersmind a Fortuna Ligában a Slovan mögött második helyen végző dunaszerdahelyi csapatot. Az idény utolsó meccse után Világi Oszkár, a csallóközi klub tulajdonosa a Nemzeti Sportnak és az M1-nek exkluzív interjút adott.

„Ilyen közönsége csak a DAC-nak van Szlovákiában. Mi tisztességes klub vagyunk és az is maradunk – mondta Világi Oszkár, aki természetesen emlékeztetett a Slovan ellen két hete odahaza furcsa körülmények között 3–2-re elveszített bajnokira, ami jelentős mértékben befolyásolta az aranyéremért zajló versenyfutást. – Többször elmondtam, hogy ez minden idők legjobb DAC-a. Ami nem öl meg, az megerősít, megyünk előre, nem félünk senkitől. Ha azt mondtam, egyszer bajnokok leszünk, akkor azok leszünk. Az idény tanulsága, hogy nem hat, hanem tizenkét ponttal kell vezetni a bajnokságot. El lehet lopni tőlünk a bajnoki címet, de csak egyszer, többször nem. Jövőre még jobbak leszünk. Az igazságtalanságot sohasem lehet feldolgozni. Nem bocsátjuk meg, de megmutatjuk, hogy mi erős család vagyunk.” 

A sportvezető hozzátette: Adrián Gula vezetőedző érkezésével játékban és eredményességben is nagyot lépett előre a DAC, egyúttal reményét fejezte ki, hogy a közönség támogatásával a selejtezőből indulva eljut az Európa-konferencialiga csoportköréig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik