DUDUCZ TIBOR (Pozsony) 2021.05.10 08:16 Frissítve: 2021.05.10 10:13

Fortuna Liga: a DAC-tól elszenvedett vereség után a Slovan menesztette edzőjét

Vasárnap a Slovan hazai pályán 1–0-s vereséget szenvedett a DAC-tól, így negyedik lehetőségét sem tudta kihasználni, hogy biztossá tegye a bajnoki címét. Két fordulóval a befejezés előtt a pozsonyiak előnye négy pontra csökkent a második helyen álló dunaszerdahelyiek előtt, és ezt már nem nézte tétlenül a vezetőség, amely menesztette Darko Milanic vezetőedzőt.

Darko Milanic nyolc hónap után távozik a Slovantól (Fotó: Getty Images, archív)

 

„Az utóbbi napokban nagy nyomást éreztem. Hogy továbbra is én leszek-e a Slovan edzője, nem én döntöm el” – mondta Darko Milanic a DAC-tól elszenvedett vereség után.

A pozsonyi csapat legutóbbi öt meccsén csak négy pontot szerzett, hazai pályán kikapott legnagyobb riválisaitól, a Nagyszombattól és a Dunaszerdahelytől is. Nem kellett sokáig várni a vezetőség döntésére, két órával a DAC-tól elszenvedett vereség után a Slovan menesztette vezetőedzőjét.

Az edzőváltás legfőbb oka a rossz eredmények mellett a mutatott játék. Tennünk kellett valamit, és úgy döntöttünk, leváltjuk Darko Milanic vezetőedzőt. Hogy ki vezeti a csapatot a következő mérkőzéseken, a napokban fogjuk bejelenteni” – olvasható a pozsonyi klub sajtóközleményében.

Amióta Ivan Kmotrík nagyvállalkozó a Slovan tulajdonosa, átlagosan kilenc hónapig ül az új edző a kispadon. Milanic ennyi ideig sem volt, csak nyolc hónapig irányította a pozsonyiakat.

A klub hivatalosan még nem jelentette be, de nagy valószínűséggel a volt szlovák szövetségi kapitány, Vladimír Weiss veszi át a csapatot.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, 30. FORDULÓ
Slovan–DAC 0–1 (0–0)
Pozsony,
Tehelné Pole, zárt kapuk mögött. V: Ocenas
Slovan: Sulla – Medvedev, Abena, Bajric, De Marco – De Kamps, Rabiu (Weiss, 80.) – Csavrics, Holman, Ratao (Henty, 88.) – Strelec. Vezetőedző: Darko Milanic
DAC:
Jedlicka – Blackman, Kruzliak, Beszkorovajni, E. Davis – Divkovic, Schäfer, Balic (S. Njie, 72.), Andzouana (N. Sommer, 39.) – E. Ramirez ( J. Müller, 89.), Taiwo (Nicolaescu, 72.). Vezetőedző: Németh Antal
Gólszerző: Divkovic (77.)
MESTERMÉRLEG
Németh Antal:
– Mondtam a srácoknak, három dolog kell, hogy győzzünk a Slovan otthonában. Harcosság, egyéni képesség és szerencse. Ezúttal így volt Pozsonyban. Jöttek a helyzeteink is, egyszer sikerült eredményesnek lenni. Nagyon keményen dolgoztunk az egész találkozó alatt és szembementünk a szerencsével. Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült begyűjtenünk a három pontot. Megérdemeltük ezt a sikert. Nemcsak a ma látottak alapján, hanem az egész idényben nyújtott teljesítmény miatt is.

2021.07.20 22:51:40

Minden más foci N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A fizika törvényeit lehetetlen fölülírni ugyanis. Ergo: a valóban jól elvégzett 11-est képtelenség védeni. A rosszul rúgottból lehet gól, lesz is számos alkalommal, ha a kapus rossz irányt fog, szinte mindig.

2021.07.19 10:08:22

Minden más foci nemzetisport.hu

A világ topcsapatai és értékes nyeremények várják a szurkolókat a Puskás Akadémián. (x)

2021.07.17 11:26:39

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021. Botrányos idény után remekel a piacon az OM, Pavón, Ben Arfa és Diego Costa érkezhet még.

2021.07.17 18:41:18

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Balazs a rossz kapuba talált be, Lukics kihagyott, majd értékesített egy tizenegyest.

2021.07.16 20:45:43

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Elkezdődött a horvát bajnokság, az Osijek nekilátott, hogy megtörje a Dinamo Zagreb hegemóniáját.