Fogadási csalás: fegyházban letöltendő büntetést kér a magyar ügyészség

Vágólapra másolva!
2021.11.05. 15:40
null
Illusztráció: Imago
Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk, finiséhez érkezett a nemzetközi fogadási csalási ügy. A csaknem tíz éve tartó nyomozás és bírósági tárgyalási sorozat az ügyészi perbeszédhez érkezett, amelyet a napokban tartottak a Fővárosi Törvényszéken.

Érdeklődésünkre Kovács Katalin, a főügyészség ügyész szóvivője válaszában leírta, a megjelölt, 2000-es évek végére és a 2010-es évek elejére tehető ügyekben a Központi Nyomozó Főügyészség nyolc vádlott esetében végrehajtandó fegyházbüntetést, pénzbüntetést, közügyektől való eltiltást és a labdarúgással kapcsolatos valamennyi foglalkozástól végleges hatályú eltiltást, két vádlott vonatkozásában pénzbüntetést és a labdarúgó foglalkozástól határozott idejű eltiltást, míg további két vádlott esetében pénzbüntetést indítványozott.

Az első rendű vádlott kivételével – a szingapúri T. S. T. – valamennyien magyarok. Három korábbi játékvezetőn kívül – Cs. János, M. Tamás, S. Krisztián – korábbi labdarúgókra: K. Zoltán, L. Mátyás, S. László, B. István, D. Márk, B. Gábor, G. Krisztián, valamint G. Krisztián párjára kért büntetést az ügyészség. Amint az indítványból kiderül, amennyiben jogerős ítélet születik a jelenleg is a labdarúgásban dolgozó, vagy azzal kapcsolatos tevékenységet folytató nyolc személy búcsút inthet a sportágnak. A védőügyvédeket november 19-én hallgatja meg a Törvényszék, majd a vádlottak következnek az utolsó szó jogán, így jövő év elejére várható az első fokú ítélet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik