FFT: Maradona hihetetlen története a kezdetektől

Vágólapra másolva!
2020.11.26. 11:34
Jóval az előtt, hogy Argentína fiatal tehetségeit az „új Maradonának” nevezték volna el, ott volt az igazi Maradona. Negyven évvel azt követően, hogy 16 évesen bemutatkozott, az FFT felidézte a szerdán elhunyt legenda pályafutásának kezdetét.

2001-es könyvében, a Cebollita Maradonában Francisco Cornejo tökéletesen – és meglehetősen drámaian – írja le, mit érzett a fiatal Maradona edzőjeként, amikor „elvették” tőle a hatalmas tehetséget.

„Olyan volt, akár egy rablás, erőszakos rablás, ahol nem maradt más választásom, mint átadnom őt – mondja. – Úgy éreztem magam, mint az ékszerész, aki kicsiszolt egy gyémántot, tökéletes ékszert készített, az utolsó szegletéig ismeri, de már más fogja viselni, olyasvalaki, aki nem ismeri annyira, vagy nem is érdekli.”

Cornejo volt Maradona első edzője a Los Cebollitas – „kicsi hagymák” – együttesében, amely az Argentinos Juniorshoz tartozott. Az edző fedezte fel Maradonát, amikor egyszer az utcán focizott. Annyira megdöbbentette, amit látott, hogy gyorsan elszaladt a szülőkhöz, és az édesanyjától tudakolta, hány éves is pontosan a fiú. Nem akarta elhinni, hogy csak nyolc. A következő években, ahogy a gárda menetelt előre, Maradonát elkönyvelték csodagyereknek. Nem sokkal később már be is jelentkezett érte a nagyok csapata.

A Maradona-mítosz eredettörténetét dolgozza fel a FourFourTwo magazin 2017-es, terjedelmes cikke, amely magyarul is elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik