FFT: A szurkolókat és a játékosokat is csak a La Decima éltette – Ancelotti

Vágólapra másolva!
2021.06.19. 11:33
A Real Madridhoz visszatérő Carlo Ancelotti nem sokkal első madridi ciklusa után, 2016-ban adott nagyinterjút a FourFourTwo-nak, az olvasók kérdéseire válaszolva. Tényleg majdnem a Manchester United élére került? Hogyan kezelte Zlatan egóját? Miként lett a Star Trek szereplője? Ezekre a kérdésekre is válaszolt az olasz edzőlegenda.

Ízelítő az interjúból:Ízelítő az interjúból:

– Miért nem kedvelték a Juventus szurkolói? A 2003-as Milan–Juventus BL-döntő megfelelő bosszú volt ezért?
Nick Gove, Battersea
– Az volt a bajuk, hogy a Milan és Roma játékosa voltam korábban, és ez nem igazán tetszett nekik. A nyolcvanas években hatalmas rivalizálás volt a Juventus és a Milan között a bajnoki címért. Korábban, 1983-ban Roma-játékos voltam, és akkor legyűrtük őket az aranyéremért folyó küzdelemben, pedig fantasztikus csapatukban Platini, Boniek, Gentile, Scirea és Zoff szerepelt. Nem nevezném bosszúnak, de különös érzés volt egy olyan csapat ellen Bajnokok Ligája-döntőt játszani, ahonnan nem sokkal korábban rúgtak ki. Ekkor nyertem először BL-t, úgyhogy az érzelmeim az örömről szóltak, nem a bosszúról.

– Mivel magyarázza, hogy három nulláról elvesztették a 2005-ös BL-döntőt a Liverpool ellen? Mit lehetett volna másképp tenni, hogy ne így alakuljon az isztambuli finálé?
Lance Baumatan, London
– Nagyon sokat gondolok erre, de most sem hiszem, hogy lehetett volna bármit is másképp csinálni. Mi száztizennégy percet játszottunk azon a mérkőzésen, a Liverpool hatot. Ez az igazság. Nagyon furcsa mérkőzés volt, a Milannal háromszor kerültünk BL-döntőbe, és abban az évben voltunk a legjobbak. És csak abban az évben kaptunk ki! (FFT: Ünnepeltek a játékosok a félidőben? Érezhették úgy, hogy már meg is nyerték a meccset?) Nem, nem, ez marhaság! Hatalmas marhaság! Nagyon boldogok voltunk, mert éreztük, hogy remekül sikerült az első félidő, de tudtuk, hogy hátravan még a második. Még három háromnál is nyernünk kellett volna, mert Sevcsenko hatalmas gólhelyzetbe került, de Jerzy Dudek hárított.

– Amikor kinevezték a Real Madrid élére, mennyire tartották fontosnak a főnökök a tizedik BL-trófeát, a La Decimát?
Florence Roberts, Facebook
Az volt akkor a legfontosabb. A szurkolók és a játékosok is csak erre a rugóra jártak. Hosszú időn keresztül nem sikerült, de végül az első idényem végén összejött az Atlético Madrid ellen.

– Mennyire befolyásolta a Realnál töltött második idényét, hogy a klub eladta Xabi Alonsót és Ángel Di Maríát?
Saacid Almeyda, Facebook
– Okozott egy kis zavart, de ne feledjük el, hogy az idény kezdetén huszonkét mérkőzést nyertünk meg sorozatban. A szériát követően Luka Modric és Sergio Ramos megsérült, és elvesztettük a hitünket. Elértük ugyan a BL-elődöntőt, de ott kikaptunk a Juventustól, és a bajnokságban is csak a második helyre értünk oda. (FFT: Több időt érdemelt volna a Real Madrid élén?) Tudtam, ha nem nyerünk, mennem kell. Ezt már a szerződés aláírásakor számításba vettem. A klub történelme erről szól: ha nem nyersz, mész. Semmit sem bánok abból az időszakból, csodálatos volt. Minden nagy edző álma, hogy egyszer a Real élére kerülhessen, mert ez a legnagyobb klub, gazdag a történelme, és a világ minden táján vannak szurkolói.

A Carlo Ancelottival készült interjú elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik