Felkészülés: „Kib.szottul briliáns lövés” – az ellenfél is Podolskit dicsérte

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.23. 10:03
null
Hart is gratulált Podolskinak a góljához (Fotó: AFP)
Mint korábban megírtuk, Lukas Podolski utolsó válogatott labdarúgó-mérkőzésén Németország 1–0-ra legyőzte Angliát. A 130 fellépéssel búcsúzó támadó pokoli nagy gólt lőtt az ősi riválisnak, így boldogan értékelt a találkozót követően.

„Olyan ez, mint egy nagyszerű film. Egy nullára nyertünk, és én szereztem a gólt. Mindig is számíthattam a bal lábamra, tisztában vagyok vele, hogy Istentől kaptam ajándékba, vagy legalábbis valakitől odafentről. Büszke vagyok az elmúlt tizenhárom évre, elégedetten búcsúzom” – mondta Podolski az ARD-nek, majd azt is elárulta, hogyan reagált az ellenfél kapusa, Joe Hart a góljára.

„Azt mondta, kib.szottul briliáns lövés volt.”

Podolski gólja

Joachim Löw sem ment el szó nélkül a támadó találata mellett, a német kapitány azonban finomabban fogalmazott az angol játékosnál.

„Tipikus Podolski-gól volt. Megérdemelte, hogy így búcsúzzon a válogatottól, nagyszerű érzés lehet ez neki. Gondoltunk arra, hogy korábban lecseréljük, ő viszont a szünetben arra kért, hadd játsszon tovább. A mérkőzést látva jól döntöttünk.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NÉMETORSZÁG–ANGLIA 1–0
Dortmund,
Signal Iduna Park
NÉMETORSZÁG:
Ter Stegen – Kimmich, Rüdiger, Hummels, Hector – Weigl (Emre Can, 66.), Kroos – Sané, Podolski (Rudy, 84.), Brandt (Schürrle, 59.) – Werner (Th. Müller, 77.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw
ANGLIA: Hart – M. Keane, Cahill, Smalling (Stones, 84.) – Walker, Livermore (Ward-Prowse, 83.), Dier, Bertrand (Shaw, 83.) – Alli (Lingard, 71.), Lallana (N. Redmond, 66.) – Vardy (Rashford, 70.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
G: Podolski (69.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik