Felkészülés: a Barca 6-ot vágott, Besicék kikaptak Paderbornban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.09. 18:06
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Primera División) szereplő Barcelona 6–0-ra kiütötte a finn listavezető HJK-t.

A Helsinkiben megrendezett mérkőzésen a Barcelona a Jordi Masip – Martín Montoya, Piqué, Bartra, Jordi Alba – Sergi Roberto, Busquets, Iniesta – Munir El Haddadi, Rafinha, Pedro összeállításban lépett pályára, és El Haddadi vezérletével már az első negyedóra végére háromgólos előnybe került. A marokkói származású spanyol támadó két góllal és egy gólpasszal vétette magát észre, az első félidő derekán pedig Piqué növelte négyre a csapatok közötti differenciát.El Haddadi vezérletével már az első negyedóra végére háromgólos előnybe került. A marokkói származású spanyol támadó két góllal és egy gólpasszal vétette magát észre, az első félidő derekán pedig Piqué növelte négyre a csapatok közötti differenciát.

A második félidőre beállt Ivan Rakitic is a Barcába, és két gólpassza után végül hattal nyert a katalán gárda, az 50. percben Bartra, a 82.-ben pedig a csereként pályára lépő Sandro Ramírez volt eredményes (0–6).

A Bundesligába feljutó Paderborn hamar hátrányba került Muhamed Besic Evertonja ellen, Chris Long bombája után azonban két perccel büntetőből egyenlített a német csapat (Moritz Stoppelkamp volt eredményes), majd a fordulást követően Marvin Ducksch és Daniel Brückner is mattolta Tim Howardot, így végül 3–1-re nyert.

Szalai Ádám kezdőként 64 percet kapott a német Hoffenheimben, amely 1–1-es döntetlent játszott a Genoával. A német klub beszámolója szerint a 12. percben egy 20 méteres „szuper lövéssel” jelentkezett a magyar támadó, de a kapus a helyén volt.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Hoffenheim (német)–Genoa (olasz) 1–1
Augsburg (német)–Crystal Palace (angol) 0–0
Mönchengladbach (német)–Athletic Bilbao (spanyol) 1–3
Aston Villa (angol)–Parma (olasz) 0–0
Helsinki JK (finn)–Barcelona (spanyol) 0–6
Leicester City (angol)–Werder Bremen (német) 1–0
Paderborn (német)–Everton (angol) 3–1
QPR (angol)–PAOK (görög) 0–1
West Ham (angol)–Sampdoria (olasz) 3–2
Swansea (angol)–Villarreal (spanyol) 0–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik