KAMLER JÁNOS 2021.04.21 09:23 Frissítve: 2021.04.21 09:25

„Fel tudunk nőni a Dinamo szintjére” – Eszéken trónfosztásra készülnek

Rangadót játszik szerda este a horvát élvonalban a címvédő és listavezető Dinamo Zagreb ellen a bajnoki trónra törő NK Osijek.

Nenad Bjelica a kispadról, Kleinheisler László (háttal) a pályán tehet azért, hogy az Eszék ismét legyőzze a Dinamót (Fotó: NK Osijek)

 

Fennállása első horvát élvonalbeli bajnoki címét igyekszik megszerezni ebben az idényben a két magyar válogatott futballistát, Kleinheisler Lászlót és Gyurcsó Ádámot alkalmazó NK Osijek, amely két ponttal van lemaradva a nála eggyel kevesebb meccset játszó, címvédő Dinamo Zagreb mögött. A liga két legerősebb csapata szerda este egymásnak feszül az eszéki stadionban, győzelmük esetén a hazaiak átveszik a vezetést a tabellán, még nagyobb nyomást gyakorolva a fővárosiakra.

„MI VAGYUNK A JOBBAK”
 Damir KRZNAR ( a Dinamo Zagreb vezetőedzője az index.hr oldalnak  ):   – Egységes, céltudatos futballt játszó csapat az eszéki, bizonyítanunk kell, hogy mi vagyunk a jobbak. Mi vagyunk a bajnoki címvédők, a listavezetők, nem engedhetjük meg, hogy letaszítsanak minket a trónról, ennek szellemében készülünk a szerdai rangadóra.

A Dinamo és az NK Osijek a mostani idény során eddig háromszor találkozott egymással a bajnokságban. Először augusztusban a zágrábiak nyertek 4–1-re, novemberben az Eszék győzött hazai pályán 2–0-ra, majd februárban a horvát fővárosban a Dinamo 1–0-ra. A legutóbbi négy, Eszéken megrendezett egymás elleni bajnokiból viszont egy döntetlen mellett hármat megnyert a házigazda, amely ezen a négy összecsapáson mindössze egy gólt kapott.   Nenad Bjelica    vezetőedző ezúttal is a szervezettségben, no meg a hatékonyságban bízik.

„Az egész csapat nevében mondhatom, hogy nem teszünk különbséget a meccsek között, mert mi mindegyiknek a győzelem reményében vágunk neki    
– nyilatkozta a klubhonlapnak az eszékieket irányító 49 esztendős sikeredző .  – Az elmúlt időszakban játszott egymás elleni mérkőzéseinken bizonyítottuk, fel tudunk nőni a Dinamo szintjére. A zágrábiaknak nemrégiben ért véget a nemzetközi kupaidény, hiszen egészen a negyeddöntőig jutottak az Európa-ligában, márpedig ez jelentős terhelés volt, úgy hiszem, erőnlétileg jobban állunk náluk. Fegyelmezett, agresszív játékkal lehet keresnivalónk.”

A 36 fordulós horvát első osztályban hetek óta nagyszerű formában futballozik Kleinheisler László. A 27 esztendős, 35-szörös magyar válogatott középpályás négy gólt szerzett a bajnoki idényben, ebből hármat az elmúlt öt hétben. Az NK Osijeket 2019 januárja óta erősíti, szerda este hatvanadik bajnoki meccsén szerepelhet a csapat színeiben. Eddig nyolc gólt szerzett a horvát élvonalban, a Dinamo Zagreb kapujába még nem talált be.

Klubtársa, Gyurcsó Ádám februárban a Hajduk Splittől került az eszékiekhez, akik az idény végéig érvényes megállapodást kötöttek vele. A harmincéves, 20-szoros válogatott szélső azóta sem mutatkozott be tétmérkőzésen Nenad Bjelica együttesében.

 NAGY A VÁRAKOZÁS

Nenad Bjelica a meccset megelőző sajtótájékoztatón a szurkolói várakozásról is beszélt.

„Érezzük lépten-nyomon a városban és az utcákon, hogy nagy a várakozás Eszéken a mérkőzéssel kapcsolatban. – fogalmazott a szakvezető. – A csapat mentálisan teljesen rendben van, s ezt megalapozta például a Hajduk otthonában elért sikerünk is. Nagyon jó mérkőzést vívhattunk Splitben, persze, azt követően az utazás azért vehetett még ki energiát a játékosokból. Vedran Jugovicra eltiltás miatt nem számíthatok és Jose Caro sérülése végett is van még kérdőjel. Ugyanakkor felkészültek vagyunk, még úgy is, hogy semmi extra munkával nem készülünk a zágrábiak ellen. Többször is elmondtam már, a Dinamóban tisztelem korábbi munkaadómat, két nagyon szép esztendőt töltöttem ott, mint szakvezető, s ez még akkor is igaz, ha a végén bizonyos dolgokat velem szemben nem éreztem korrektnek. A győzelem ellenük is annyit jelentene, mint a legutóbbi, Hajduk, vagy bármely más együttessel szembeni siker.”
                                                 
                        POLGÁR LÁSZLÓ

 

1. HNL
30. FORDULÓ
20.30:
NK Osijek (Eszék)–Dinamo Zagreb – élőben az NSO-n!

Az élcsoport:    1. Dinamo Zagreb 67 pont (28 mérk.), 2. NK Osijek 65 (29), 3. Gorica 50

 

 

2021.05.06 22:31:03

Minden más foci N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A labdarúgóedzőénél igazságtalanabb, kiszolgáltatottabb állást én elképzelni sem tudok, s mérhetetlenebbet se alighanem. Persze, persze, az eredmény a megföllebbezhetetlen mérce mind a szurkoló, mind a klubvezetőség szemében, csakhogy ez is igen-igen relatív.

2021.05.04 18:40:11

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Eb-sorozatunk harmadik része az 1996-os és az 1964-es torna érdekes epizódjaiból szemezget.

2021.05.05 17:41:31

Minden más foci BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS

A szentgyörgyiek mind a két félidő végén lőttek egy-egy gólt az Universitateának.

2021.05.05 13:43:54

Minden más foci TŐKE JÁNOS

A már biztos ezüstérmes belgrádi csapat 3–0-ra is vezetett, a TSC erejéből csak a szépítésre futotta.

2021.05.04 08:43:56

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Az egyesület a magyar kutyafajként számon tartott pulit választotta kabalaállatának.